Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην εξόρυξη υδρογονανθράκων η Ελλάδα

 




Η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση των ερευνών για εξόρυξη υδρογονανθράκων, με στόχο την ταχεία εκμετάλλευσή τους που δόθηκε στις αρχές Απριλίου, βρήκε θετική ανταπόκριση από τις πετρελαϊκές εταιρείες, στις οποίες ..

Έκτακτο μπόνους 13 εκατ. στον CEO της BP για τα κέρδη από την ενεργειακή κρίση

 



Έκτακτο μπόνους 13 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Μπέρναρντ Λούνι, μετά τα κέρδη-ρεκόρ του ενεργειακού κολοσσού, τα οποία προέκυψαν από την εκτίναξη των τιμών υδρογονανθράκων εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Το γεγονός αποκάλυψαν..

Η πρώτη πτήση ελικοπτέρου με καύσιμα SAF πραγματοποιείται στην Αυστραλία

 







Η Neste, η Airbus, η Safran Engines και η Microflite, η κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης ελικοπτέρων της Αυστραλίας, πραγματοποίησαν από κοινού τις πρώτες πτήσεις ελικοπτέρων της Αυστραλίας χρησιμοποιώντας βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF). Σε αυτήν την πτήση επίδειξης, ένα ελικόπτερο Airbus H130 με..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 


Αντάρτικο στην Ευρώπη: Ποιες χώρες λένε «όχι» στο τέλος του diesel και της βενζίνης

 




Αποφασισμένη να δώσει παράταση ζωής στα καινούργια αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι η Ιταλία, η οποία ζητά τη συμπαράσταση της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Τη σημαία της επανάστασης ενάντια στην..

Αμερικανική Πετρελαϊκή Παίρνει το Ρίσκο να Επενδύσει στη Δέσμευση Διοξειδίου του Άνθρακα Κατευθείαν Από τον Ατμοσφαιρικό Αέρα

 




Η απόκτηση της Anadarko να κατέστησε στην Occidental μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές στις ΗΠΑ και οι μετοχές αναδείχθηκαν κορυφαίες ως προς την απόδοση στον δείκτη S&P 500 το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 119%, με την εταιρεία να σημειώνει ρεκόρ καθαρών κερδών..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ