Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Σε ισχύ το χαμηλότερο όριο περιεκτικότητας θείου στα καύσιμα πλοίων

Από το inbusinessnews.reporter.com.cy
Σε ισχύ τέθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2020, ο νέος κανονισμός που προβλέπει μέγιστη περιεκτικότητα σε θείο των καυσίμων πλοίων στο 0,5% (από 3,5%) παγκοσμίως - μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση και προστατεύοντας την υγεία και το περιβάλλον, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν. 

Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι οι εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) από τις μηχανές καύσης των πλοίων προκαλούν..

Ρωσία: Σταματάει την προμήθεια αργού στη Λευκορωσία - Απειλείται και η Κεντρική Ευρώπη

Από το energypress.gr
Σε αναστολή βρίσκεται η προμήθεια αργού πετρελαίου από την Ρωσία προς τα διυλιστήρια της Λευκορωσίας από την 1η Ιανουαρίου, όπως αναφέρει σχετικά εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Transneft, μετά τις αποτυχήμενες συνομιλίες των δύο χωρών να καταλήξουν σε συμφωνία για την προμήθεια αργού πετρελαίου για το 2020.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το platts, ο ίδιος πρόσθεσε..

Πετρελαιοκίνητα Οχήματα: Έχουν Ακόμη Πολλά Χιλιόμετρα να Διανύσουν, Αρκεί να Διαθέτουν Προδιαγραφές Euro 6 και άνω

Από το energia.gr
Η έλευση της νέας δεκαετίας κομίζει νέα δεδομένα στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς η ηλεκτροκίνηση κερδίζει διαρκώς έδαφος, με τους πετρελαιοκινητήρες να εισέρχονται σταδιακά σε δεύτερη μοίρα. Ήδη, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει ότι θα αποσύρει το στόλο των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της έως..

EIA: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ – Στα 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα έφθασαν οι εξαγωγές

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά πολύ από τον Ιούνιο, λόγω της αύξησης των εξαγωγών περισσότερα από 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για πρώτη φορά στην ιστορία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Energy Information Administration.

Τα αποθέματα μειώθηκαν..