Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΑΡΧΙΚΑ...



ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Πτώση για το πετρέλαιο την Παρασκευή, αλλά κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας

Πτώση για το πετρέλαιο την Παρασκευή, αλλά κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας
Υποχώρησαν τα futures του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς οι ανησυχίες για το ύψος των αποθεμάτων σε συνδυασμό με την ισχυρή παραγωγή μερικών εκ των μεγαλυτέρων πετρελαιοπαραγωγών, άσκησε πίεση στις τιμές για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού κατέγραψαν κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας με φόντο τα σημάδια υποχώρησης της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου.

Το αργό παράδοσης Ιουλίου, υποχώρησε 81 σεντς ή 1,3% στα 59,96 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές κατέγραψαν σε επίπεδο εβδομάδας, κέρδη ύψους 1.4%.

Το Brent Ιουλίου, σημείωσε πτώση 1,24 δολαρίων ή 1,9% στα 63,87 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Μερικά σκίτσα "επιστρέφουν" σκανδαλωδώς...


Συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Πρατηριούχων στη Λευκωσία


Το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, στην Λευκωσία της Κύπρου.

Οι πολύωρες συζητήσεις μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών στόχευαν να ...

Στηρίζουμε προσπάθειες για μείωση ενεργειακού κόστους της ΛΑΡΚΟ, δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης και διαβεβαίωσε για εφαρμογή ειδικού τιμολογίου σε μονάδες αφαλάτωσης και ευεργετική λύση για μικροεπενδυτές φωτοβολταϊκών στέγης

Αποτέλεσμα εικόνας για λαφαζάνης
«Όλος ο μεταρρυθμιστικός σχεδιασμός μας είναι να βρούμε τρόπους ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος. Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε κάτι ωφέλιμο και θετικό και για τη ΛΑΡΚΟ. Η συνεργασία των δύο διοικήσεων της ΛΑΡΚΟ και της ΔΕΗ, θα προσφέρει καρπούς προς όφελος και των δύο επιχειρήσεων», τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάνη, σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,για μείωση του ενεργειακού κόστους και στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ ΑΕ.


«Η ΛΑΡΚΟ είναι ένα βιομηχανικός ενεργειακός γίγαντας και η κυβέρνηση βλέπει...

Μπαράζ κλεισίματος πετρελαϊκών έργων λόγω της κρίσης τιμών


Δύο στις τρεις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Θάλασσα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν έργα, στον απόηχο της συνεχιζόμενης κρίσης των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η μελέτη, η οποία καταρτίστηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο των Αμπερντίν και Γκράμπιαν της Σκωτίας, δημοσιεύει κάποια ανησυχητικά συμπεράσματα για τη βιομηχανία, αναφέροντας ότι η..

Μερικά σκίτσα "επιστρέφουν" σκανδαλωδώς...

Το σύστημα !!!

Στο ίδιο έργο θεατές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεδρίασε σήµερα εκτάκτως το ∆.Σ. του Σωµατείου προκειµένου να λάβει εντολή για να υπογράψει Πρακτικό Συµφωνίας το οποίο προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος έµπειρων χειριστών – εκπαιδευτών συναδέλφων που έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια για την άµεση και έγκαιρη στελέχωση του Τµήµατος Μονάδων Μετατροπής, για να συµβάλλουν στο ασφαλές ξεκίνηµα και την
λειτουργία των Μονάδων. Το Πρακτικό θα σας κοινοποιηθεί µετά την υπογραφή του.
 Το κείµενο του Πρακτικού Συµφωνίας συντάχθηκε και συµπληρώθηκε µετά από διάλογο που έγινε µε τους συναδέλφους του ΤΜΜ και των µελών του ∆.Σ. του Σωµατείου.

Επίσης ενηµερώθηκαν..

"Απ' το Λονδίνο με αγάπη", η Ε.ΟΝ για την Energiewende, τη Γερμανική ενεργειακή μετάβαση.


Το φετινό συνέδριο του Platts για την ενέργεια (6th Annual European Power Summit) έγινε στο Λονδίνο στις 28-29 Απριλίου κι όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν με μελανά χρώματα στην ενεργειακή πολιτική της ΕΕ. Σχεδόν όλοι οι ομιλητές, από πολλές πλευρές της βιομηχανίας, συμφώνησαν πως η κλιματική και ενεργειακή πολιτική της ΕΕ είναι αποτυχημένη και -τουλάχιστον μέχρι τώρα- δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι κάποιων απ' τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν:
 "Where have we gone wrong and what should we do now?"
"The inconvenient truth of European energy policy", και 
"The wasteland of European energy policies and regulation". 

Όλοι οι ομιλητές (πλην ενός) στάθηκαν επικριτικά στις προσπάθειες της ΕΕ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


 Το Σωµατείο µας σε συνεργασία µε το Θριάσιο Νοσοκοµείο Ελευσίνας οργανώνει Αιµοδοσία στα Ιατρεία των ΒΕΕ και ΒΕΑ τις κάτωθι ηµεροµηνίες και ώρες..

ΜΗΧΑΝOΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗΧΑΝOΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Το «Κοινωφελές» Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση Μ.Κ.Ο με την έδρα του στο Πριγκιπάτο στο Λίχνενσταϊν, δεν αποτελεί απλά, ένα από τα μεγαλεία της υποκρισίας. Δεν είναι απλά, μια προκλητική κατασκευή που ευελπιστεί στην απενοχοποίηση, της κατοχής του πλούτου, της ληστρικής ταυτότητας της οικογένειας-ομίλου Λάτση, μέσω του τίτλου της «ευεργεσίας». Συμβαίνει ως στοιχείο μιας τάσης της πλουτοκρατίας να επιδίδονται σε χρηματοδότηση τομέων της υγείας του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, σε «αγαθοεργίες» – πλυντήρια φοροελάφρυνσης.


Η πολιτική παρέμβαση στο κτίριο δεν αποτελεί το ελάχιστο από την οφειλόμενη εκδίκηση. Προφανώς δεν αποσκοπεί στο να εγείρει τις ανύπαρκτες ανθρωπιστικές ευαισθησίες της οικογένειας των μαφιόζων, ώστε να επεκτείνουν το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων στο Θριάσιο. Αντιθέτως υποδεικνύει το ...

Κατά 155.000 βαρέλια μειώθηκε ημερησίως η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου τον Μάιο

Αποτέλεσμα εικόνας για αργο πετρελαιο
Ημερήσια μείωση κατά 155.000 βαρέλια καταγράφηκε στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, το Μάιο, με αποτέλεσμα να σταθεροποιηθεί στα 96 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).
Η Τουρκία παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις που σχετίζονται με την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, με δεδομένη την προσπάθεια υλοποίησης των ενεργειακών επιδιώξεων της, να εξελιχθεί σε περιφερειακό κόμβο διαχείρισης και μεταφοράς ενέργειας, τόσο για το φυσικό αέριο, όσο και για το πετρέλαιο.
Σε ετήσια βάση, η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου φέτος, έχει αυξηθεί κατά ...

ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ...


Αντλίες υγραερίου κίνησης που παρείχαν στους πρατηριούχους δυνατότητα παρέμβασης ώστε να παραδίδουν στους καταναλωτές μικρότερη ποσότητα από την αναγραφόμενη εντόπισαν στην αγορά, ύστερα από έλεγχο, υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας..