Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Νορβηγία - αναθεωρεί προς τα κάτω τα έσοδά της από το πετρέλαιο

Από το 4troxoi.gr
Η κυβέρνηση της Νορβηγίας, θέλοντας να επικαιροποιήσει τον προϋπολογισμό της για το 2020, αναθεώρησε προς τα κάτω τα προσδοκώμενα έσοδά της από το πετρέλαιο. Όπως είναι γνωστό, η Νορβηγία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και αερίου μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, με τις δραστηριότητες του πετρελαίου να καταλαμβάνουν το 40% των εξαγωγών της χώρας και το 20% των κρατικών εσόδων. Με βάση την..

Πτώση-ρεκόρ 8,4 εκατ. βαρελιών/ημέρα στην ζήτηση πετρελαίου το 2020 «βλέπει» η ΙΕΑ - Πάνω από τα 26 δολ. το crude

Από το worldenergynews.gr
Ο IEA εξακολουθεί να βλέπει  ρεκόρ μείωσης της ζήτησης πετρελαίου  για το 2020, εκτιμώντας πως η πτώση της ζήτησης θα ανέλθει στα 8,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA), εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές ανησυχίες στην αγορά πετρελαίου , με αφορμή το ενδεχόμενο ενός δεύτερους κύματος του COVID-19.

«Η παραγωγή πετρελαίου αντιδρά..

Στοιχεία σοκ με ύφεση ως 10% του ΑΕΠ και αύξηση ανεργίας στο 21,6% προβλέπει το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ

Από το bankingnews.gr
Στοιχεία σοκ για την πορεία του δημόσιου χρέους, της ανεργίας (αύξηση 4,3%) και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων,  που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, παρουσιάζει μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, στην οποία επισημαίνεται ότι η νέα οικονομική και κοινωνική πρόκληση απαιτεί την ταχύτερη δυνατή διαμόρφωση συνθηκών μετάβασης της οικονομίας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο θα υπάρξει..

Πώς τα ΕΛΠΕ ξεπερνούν τους κάβους της διπλής κρίσης στην αγορά πετρελαίου

Από το capital.gr
Το πρώτο τρίμηνο του έτους για τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων ήταν ισχυρό ακόμη και μετά την επίπτωση της κρίσης του COVID - 19, η οποία επηρέασε τις επιδόσεις για περίπου 20 ημέρες το Μάρτιο, ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης κατά την ενημέρωση των αναλυτών. Η παραγωγή του ομίλου αυξήθηκε κατά 8% ενώ η μείωση της ζήτησης στην εσωτερική αγορά οδήγησε σε υψηλότερες εξαγωγές. Ωστόσο για..

4 ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΑΙΟΣ 2020

Από το inegsee.gr
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα το 4ο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης και ανάλυσης της τρέχουσας κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας με τίτλο «COVID-19 και Ελληνική Οικονομία: Επιπτώσεις και Προοπτικές».

Anadolu: Εν αναμονή άδειας εξερεύνησης υδρογονανθράκων από την Λιβύη τελεί η TPAO

Από το energypress.gr
Άδεια για την διεξαγωγή εργασιών εξερεύνησης στην Ανατολική Μεσόγειο αιτείται η τούρκικη εταιρεία υδρογονανθράκων (TPAO) από την Λιβύη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Agency.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως η εξερεύνηση..