Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ερχεται το τέλος των diesel…

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερχεται το τέλος των diesel…
Από το newsauto.gr
«Μόδα είναι, θα περάσει», γράφαμε το 2012 για τη μανία που μας είχε πιάσει με τους diesel κινητήρες…

Και τη μανία: Σχεδόν το 60% των πωληθέντων νέων αυτοκινήτων από τον Νοέμβριο του 2011 -οπότε απελευθερώθηκε η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- είναι αυτοκίνητα diesel.
Ναι, ο περιορισμός της πετρελαιοκίνησης στις μεγαλουπόλεις προκαλούσε γέλιο στους υπόλοιπους Ευρωπαίους… Αλλά ψυχραιμία.

Μάλιστα είναι τόσο έντονη η ζήτηση μικρών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που έχει τραβήξει σα μαγνήτη στην Ελλάδα όλα τα μικρά diesel μεταχειρισμένα σαράβαλα της Ευρώπης, τα οποία -όπως πολλάκις έχουμε γράψει- επιτήδειοι τα εισάγουν, γυρίζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε μερικές δεκάδες χιλιάδες και τα πουλούν στους ανυποψίαστους πελάτες, σαν καινούργια. Τονίζω και πάλι ότι αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα εισαγόμενα diesel, αλλά σε πολλά από αυτά και κυρίως στα μικρού κυβισμού.

Οπως και να το κάνουμε, οι αναγνώστες μας είναι και ήταν…

Τι βλέπει ο Δ. Μελισσανίδης και πούλησε τις μετοχές του στην Aegean Marine Petroleum;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι βλέπει ο Δ. Μελισσανίδης και πούλησε τις μετοχές του στην Aegean Marine Petroleum;
Από το capital.gr
Η είδηση ότι η Aegean Marine Petroleum Network (AMPN) συμφώνησε για την επαναγορά 11.303.031 μετοχών που κατείχε ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Μελισσανίδης τάραξε τα νερά της αγοράς. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ναυτιλιακών κύκλων η απόφαση Μελισσανίδη πιθανότατα αποδίδεται στο ότι ο μέχρι προχθές μεγαλομέτοχος της AMPN έκρινε ως κατάλληλη την τρέχουσα συγκυρία προκειμένου να αποεπενδύσει από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κλίμα που φαίνεται να διαμορφώνεται την τρέχουσα περίοδο στον κλάδο της ναυτιλίας και  στο γεγονός ότι η κρίση της ναυλαγοράς δείχνει σήματα επέκτασης και στον κλάδο των τάνκερ. 

Θυμίζουμε ότι η AMPN είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος φυσικός προμηθευτής bunkering στον κόσμο με στόλο που αποτελείται από..