Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Goldman Sachs: Η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 80 δολ. ανά βαρέλι εντός του 2018

Από το worldenergynews.gr
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις τιμές του πετρελαίου προχώρησε σήμερα (1/2) η Goldman Sachs, μέσω σημειώματος που δημοσίευσε η αμερικανική τράπεζα, τονίζοντας ότι η αγορά πετρελαίου έχει εξισορροπήσει ταχύτερα απ' ότι αρχικά αναμενόταν.

Ειδικότερα, οι προβλέψεις τιμών του πετρελαίου Brent για τους επόμενους τρεις, έξι και δώδεκα μήνες αυξήθηκαν..

Αλ Σίσι: Σημαντική η συμφωνία με Κύπρο στην ανακάλυψη «Ζορ»

Από το philenews.com
Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι δήλωσε την Τετάρτη ότι η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Κύπρο άνοιξε το δρόμο στην Αίγυπτο να αδειοδοτήσει διεθνείς εταιρείες για έρευνες σε βαθιά ύδατα, σύμφωνα με σαφείς κανόνες και νόμους που διέπουν περιοχές που μοιράζονται η Αίγυπτος και οι γειτονικές της χώρες.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος προέβη στις πιο πάνω δηλώσεις κατά την τελετή εγκαινίων της πρώτης φάσης παραγωγής του κοιτάσματος «Ζορ».

Η συμφωνία για την..

Η διακοπή του καπνίσματος μειώνει τα συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

Από το naftemporiki.gr
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «PLos ONE» ανέλυσε το κατά πόσο η διακοπή του καπνίσματος προσφέρει οφέλη στα άτομα που υποφέρουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η οποία, όπως είπαν οι ερευνητές, προσπάθησε να διερευνήσει τα μακροπρόθεσμα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος τόσο στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, όσο και στην ποιότητα ζωής, η διακοπή καπνίσματος επέφερε σημαντική βελτίωση στα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε..

Μέχρι το Μάιο οι προτάσεις του ΥΠΕΝ για συμβάσεις διαμοιρασμού στην παραχώρηση υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Το ζήτημα της αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας έχει τεθεί επί τάπητος, την ώρα μάλιστα που οι διαγωνισμοί για την έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη έχουν προσελκύσει ζωηρό ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην κατεύθυνση αυτή, καθώς το ΥΠΕΝ επιδιώκει μέχρι το Μαΐο να είναι σε θέση να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναθεώρηση του υφιστάμενου νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Την αποστολή αυτή έχει αναλάβει..