Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΕΔΕΥ: Στρώνει το έδαφος για έρευνες υδρογονανθράκων στη Μακεδονία – Επεξεργασία σεισμικών και διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες

Από το energypress.gr
Ο μεγάλος κύκλος των παραχωρήσεων θαλάσσιων περιοχών προς έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων κλείνει με τα «οικόπεδα» «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά» της Κρήτης.

Πρόκειται για σειρά πρωτοβουλιών και διεθνών διαγωνισμών που ξεκίνησαν το 2012 από τον Πατραϊκό Κόλπο και καταλήγουν με τα δύο προαναφερόμενα θαλάσσια μπλοκ, τα οποία, μαζί με εκείνο του «Ιονίου» που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα, είχαν προκηρυχθεί το 2017.

Η ΕΔΕΥ που ανέλαβε ουσιαστικά..

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των traders πετρελαίου

Από το capital.gr
Ιστορικά, οι τάσεις των συναλλαγών επηρεάζονται από κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες. Σήμερα επηρεάζονται εξίσου από τον ταχύ ρυθμό της τεχνολογικής αλλαγής που κυριαρχεί στην παγκόσμια οικονομία. Η εκτίναξη του όγκου των δεδομένων που απαιτούνται για τη λήψη αποφάσεων, ορισμένα από τα οποία μεταβάλλονται ακόμη και σε πραγματικό χρόνο, ωθούν τους traders να επαναξιολογήσουν τα παραδοσιακά μοντέλα.

Επιπλέον, τα margins στο trading..

Η Aramco αγοράζει έναντι 1,2 δισ. δολ. το νοτιοκορεατικό διυλιστήριο Hyundai Oilbank

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική Saudi Aramco συμφώνησε να αγοράσει έναντι 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το νοτιοκορεατικό διυλιστήριο πετρελαίου Hyundai Oilbank, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 15/4/2019 ο κορυφαίος μέτοχος του διυλιστηρίου.

Η Hyundai Heavy Industries Holdings δήλωσε σε..