Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ινδία: «Όχι» στο «petro» για το εμπόριο πετρελαίου με τη Βενεζουέλα

Από το worldenergynews.gr
Η Ινδία ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 28/5/2018 ότι δεν έχει  σχέδια να χρησιμοποιήσει  το τοπικό κρυπτονόμισμα  «petro» της Βενεζουέλας στο εμπόριο πετρελαίου με την χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία αντιμετωπίζει κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απαντώντας..

Αύξηση στις εξαγωγές αργού από τις ΗΠΑ – Διεκδικούν μερίδιο της Ρωσίας και του ΟΠΕΚ στην Ασία

Από το worldenergynews.gr
Οι καταγεγραμμένοι όγκοι αργού πετρελαίου που εξάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ασία τους επόμενους δύο μήνες θα πάρουν ένα ακόμα μερίδιο  της αγοράς από τη Ρωσία και τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται..

Κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών προτείνει η Κομισιόν

Από το naftemporiki.gr
Νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών προϊόντων πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάζοντας στο στόχο κυρίως μαχαιροπήρουνα, καλαμάκια, πιάτα, μπατονέτες αλλά και μερικώς τα ποτήρια και μπουκάλια μιας χρήσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, όλα μαζί αυτά τα προϊόντα αποτελούν το 70% του συνόλου των θαλάσσιων απορριμμάτων, τα οποία συχνά..

CNBC: Κίνδυνος εκτόξευσης του πετρελαίου στα 100 δολ. ανεξαρτήτως ΟΠΕΚ και Ρωσίας

Από το worldenergynews.gr
Αν και η Σαουδική Αραβία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την τιμή του πετρελαίου στα τρέχοντα επίπεδα, η διακοπή της παραγωγής στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να εκτοξεύσει την τιμή στα 100 δολ. ανά βαρέλι.

Αυτό δηλώνει στο CNBC, ο Bob Parker της Quilvest Wealth Management.

«Νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία, ο υπόλοιπος ΟΠΕΚ και η Ρωσία έχουν..

«Έκρηξη» ενεργειακών επενδύσεων αναμένεται στη Νορβηγία το 2019

Από το worldenergynews.gr
Σημαντική αύξηση αναμένεται να σημειωθεί σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας (SSB) σε επενδύσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τις εξορύξεις και τον εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας κατά 7,4% το 2019, που είναι περισσότερο από αντίστοιχο ποσοστό για το 2018.

Η SSB υπογράμμισε ότ..

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


Νέα βουτιά των τιμών του πετρελαίου

Από το naftemporiki.gr
Νέα μεγάλη πτώση παρουσιάζουν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα προχωρήσουν σε αύξηση της προσφοράς, αλλά και στοιχείων, που αποκαλύπτουν ότι η αμερικανική παραγωγή συνεχίζει να βαίνει αυξανόμενη. 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεν υποχωρεί 1,8% στα 75,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού δέχεται ακόμη..

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ