Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Το βίντεο που απαντάει στα περισσότερα ερωτήματα ως προς το τι υπάρχει στον πλανήτη Άρη

Από το apocalypsejohn.com
Το όνομά μου είναι ο Jimmy Roberts, και έχω ερευνήσει το θέμα του πλανήτη Άρη για αρκετά χρόνια.

Έχω δει χιλιάδες εικόνες από το ρόβερ της NASA στον Άρη. Το έργο μου κορυφώθηκε με αυτό το ντοκιμαντέρ που πιστεύω ότι απαντάει στα περισσότερα από τα βασικά ερωτήματα ως προς το τι υπάρχει ή τι υπήρχε στον Κόκκινο πλανήτη.

Έχω αναπτύξει μεθόδους που αντιστρέψαν με επιτυχία τα αποτελέσματα αποκρύψεως σε πολλές από τις εικόνες από τα ρόβερ της NASA. Πολλές από τις εικόνες που παρουσιάζονται δεν τις έχετε δει ποτέ με αυτόν τον τρόπο.

Η πρόθεση του βίντεο είναι..

Ιράκ: Αγώνας για την κατάσβεση των πυρκαγιών στις πετρελαιοπηγές της Μοσούλης

Από το naftemporiki.gr
Δεκάδες πυρκαγιές σε πετρελαιοπηγές γύρω από την ιρακινή πόλη Μοσούλη βρίσκονται σε εξέλιξη για μήνες, εκπέμποντας πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού. Ππυροσβέστες και μηχανικοί αγωνίζονται με περιορισμένο εξοπλισμό να δαμάσουν τις φλόγες χωρίς μεγάλη επιτυχία και οι ειδικοί υποστηρίζουν τώρα ότι χρειάζεται διεθνή βοήθεια για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

Η κατάσταση θυμίζει τις πυρκαγιές πετρελαιοπηγών που ξεκίνησε ο ιρακινός στρατός το 1990-1991 στο Κουβέιτ ενώ υποχωρούσε. Πάνω από 700 πετρελαιοπηγές καίγονταν για επτά μήνες, προκαλώντας σημαντικό περιβαλλοντικό κίνδυνο. Ο κίνδυνος στη Μοσούλη από τις πυρκαγιές που έχει βάλει το Ισλαμικό Κράτος είναι υψηλότερος, καθώς ο ακριβής αριθμός πυρκαγιών είναι..

Πού οδηγεί η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής;

Από το naftikachronika.gr
Στη σύνοδο των μελών του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) στην Βιέννη την περασμένη Τετάρτη ελήφθη η απόφαση -μετά από σχεδόν δύο χρόνια σχετικών συζητήσεων- της μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, κάτι που οδήγησε τις τιμές του πετρελαίου σε σημαντική άνοδο. Το Brent βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2015, στα $54,27 ανά βαρέλι, ενώ και το αργό κινήθηκε πάνω από το όριο των 50 δολαρίων και συγκεκριμένα στα $51,6. Εχθές, βέβαια, οι τιμές του πετρελαίου μετά το ράλι των προηγουμένων ημερών καταγράφουν υποχώρηση, με το Βrent να υποχωρεί στα $53,23 και το αργό στα $50,64.

Οι πιέσεις που δέχονται οι τιμές οφείλεται στη..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η καταστροφή που βιώνουµε σαν εργαζόµενοι και σαν πολίτες αυτής της χώρας από το 2009, δυστυχώς συνεχίζεται µε διαρκώς αυξανόµενη ένταση.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους, συνεχίζουν να ρηµάζουν τις ζωές µας και να προσπαθούν να ρίξουν ότι έχει αποµείνει όρθιο.
Απέναντι λοιπόν στο νέο συµπληρωµατικό µνηµόνιο το οποίο όλοι βλέπουµε πως έρχεται, οι δυνάµεις της εργασίας αλλά και σύσσωµος ο λαός µας, οφείλει για µία ακόµα φορά να αντισταθεί και να το αντιπαλεύσει.
Αφού διέλυσαν µε τα µνηµόνιά τους όλες τις εργασιακές σχέσεις, δίνουν το τελικό χτύπηµα µε την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώµατος της απεργίας,διαλύοντας το Νόµο 1264/82, ο οποίος ρυθµίζει όχι τα «προνόµια των συνδικαλιστών» όπως θέλουν να παρουσιάζουν, αλλά ουσιαστικά ρυθµίζει µε δηµοκρατικό τρόπο πολλά εργασιακά θέµατα, που έχουν να κάνουν µε..

Πιο... κοντά στο «οικόπεδο 10» τα ΕΛΠΕ

Από το imerisia.gr
Eντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει η ανακήρυξη των ΕΛΠΕ ως «προτιμητέου αναδόχου» για το «οικόπεδο 10», για την ανάληψη των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, στα ανοικτά της δυτικής Πελοποννήσου. 

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές οι διαδικασίες, με βάση τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί, είναι έτοιμες και αναμένεται η υπογραφή της απόφασης από τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Τα ΕΛΠΕ είχαν καταθέσει ..

Bloomberg: Η συμφωνία του OPEC κρίθηκε από ένα μεταμεσονύκτιο τηλέφωνο

Από το capital.gr
Μετά από πολλούς μήνες συναντήσεων, σε διάφορα μέρη, από τη Ντόχα έως τη Μόσχα, ήταν ένα τηλέφωνο στις 2 τα ξημερώματα μεταξύ των δύο πιο ισχυρών ανδρών της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας που έδωσε λύση στο αδιέξοδο, αποκαλύπτει το Bloomberg.

Λίγο πριν τη συνάντηση των κρατών μελών του Oργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (OPEC) στις 30 Νοεμβρίου, οι πιθανότητες να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής και την άμβλυνση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς αργού δεν έμοιαζαν καλές. Τα κράτη-μέλη αδυνατούσαν να συμφωνήσουν ως προς το πόσο θα μείωνε το καθένα την παραγωγή του. Είχαν, μάλιστα, αναγκαστεί να ..

ASPROFOS: Επιτυχής εγγραφή σε δημόσια εταιρεία πετρελαίου και αερίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Από το energyworld.gr
Την επιτυχή εγγραφή της στην εταιρεία ADCO, δημόσια εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του πετρελαίου και αερίου, ανακοίνωσε η ASPROFOS Engineering, μέλος του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια».
Ειδικότερα, μετά από αυστηρή και λεπτομερή διαδικασία ελέγχου, η ADCO έκρινε ότι η ASPROFOS είναι ικανή να της παράσχει υπηρεσίες στις πιο κάτω κατηγορίες μελετών

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Από το gsee.gr
Μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες εργαζόμενους και στην ΓΣΕΕ  ενόψει της 24ωρης Γενικής Απεργίας που πραγματοποιεί η Συνομοσπονδία στις 8 Δεκέμβρη, εξέδωσε η Διεθνής Συνδικαλιστική  Συνομοσπονδία (ΙTUC ).

Η Γενική Γραμματέας της ΙTUC, Sharan Burrow, σε δήλωσή της καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να παραιτηθεί από την επιβολή καταστροφικών μέτρων στην Ελλάδα, κατηγορώντας το, ότι αδυνατεί να κατανοήσει την Ελληνική αλλά και την Παγκόσμια πραγματικότητα.


Σας παραθέτουμε  μεταφρασμένο το δελτίο τύπου της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας

Στις 10 Δεκεμβρίου στη Μόσχα η Συνάντηση ΟΠΕΚ με Πετρελαιοπαραγωγούς Μη Μέλη για τον Συντονισμό την Εφαρμογή της Συμφωνίας Μείωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energia.gr
Συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους του ΟΠΕΚ και των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν είναι μέλη του θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Μόσχα, με στόχο να οριστικοποιηθεί η πρόσφατη συμφωνία μείωσης της παραγωγής, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ συμφώνησε αυτή την εβδομάδα να μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2017, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ προσδοκά..

Φρένο στο ντίζελ έως το 2025 προωθεί η Αθήνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Φρένο στο ντίζελ έως το 2025 προωθεί η Αθήνα
Από το energypress.gr
Την πρόθεσή τους να σταματήσουν τη χρήση ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων και φορτηγών έως το 2025 εξέφρασαν οι δήμαρχοι τεσσάρων μεγάλων πόλεων, εκ των οποίων και ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης από το βήμα της Συνόδου των Δημάρχων του C40 (Δικτύου των Πόλεων).

Πιο αναλυτικά, Αθήνα, Παρίσι, Πόλη του Μεξικού και Μαδρίτη υποσχέθηκαν ότι θα επιβάλουν την απαγόρευση με στόχο της βελτίωση της ατμόσφαιρας και θα δώσουν κίνητρα για να προωθήσουν τις μετακινήσεις με ποδήλατο και με τα πόδια. 

«Στόχος μας είναι να ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΔΕΣΦΑ

.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις των
μνημονίων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως αρμόζει στους απανταχού προσκυνημένους στην
τρόικα και στο ΔΝΤ .

Σε πολλά Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις έχει καταγραφεί η θέση μας ότι καμία χώρα χωρίς έλεγχο
του τραπεζικού της συστήματος και του Τομέα Ενέργειας αφενός δεν μπορεί να θεωρείται
ανεξάρτητη και αφετέρου να αναπτυχθεί χωρίς κανένα πλάνο δημόσιου συμφέροντος προς
όφελος της κοινωνίας και όχι ξένων συμφερόντων .

Το ξεπούλημα του τραπεζικού Τομέα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία

Ελληνο-Αζέρικο Επιμελητήριο: Ρίχνει στο υπ. Ενέργειας το φταίξιμο για το «ναύαγιο» στην πώληση της ΔΕΣΦΑ

Από το pronews.gr
Το Ελληνο-Αζέρικο Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο εκφράζει την απογοήτευση και την έντονη ανησυχία του για τη ματαίωση της συμφωνίας μεταξύ της ΔΕΣΦΑ και της Αζέρικης SOCAR.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη είναι βέβαιο ότι επιβαρύνει σημαντικά το θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον και το πλαίσιο συνεργασίας που το Επιμελητήριο έχει αναπτύξει μέσω της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του στην προώθηση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση και τονίζει:

Η μονομερής τροποποίηση της συμφωνίας εκ..