Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ PETRELAIOPIGI ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ- ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ.

Συνάδελφε,διαβάζοντας την ανακοίνωση σου,για τους λόγους που αποφάσισες να συνταχθείς με το ψηφοδέλτιο της ΕΝΙΑΙΑΣ στις επερχόμενες εκλογές, σταθήκαμε στις έννοιες της ισονομίας,ισοπολιτείας,αξιοκρατίας,διαφάνειας καθώς και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των συναδέλφων.Αυτές ακριβώς είναι οι έννοιες και οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αγωνίζεται οποιοσδήποτε αποφασίζει να ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό και τα κοινά γενικότερα. Όμως θα θέλαμε να σου απευθύνουμε κάποια ερωτήματα ακριβώς πάνω σε αυτές τις έννοιες.
- Η μετακίνησή σου από την Φύλαξη των ΒΕΕ, στην Φύλαξη των  ΒΕΑ  έγινε,όπως εσύ έχεις δηλώσει, για να εξοικονομείς καύσιμα και να γλιτώνεις χρήματα  .Μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να κάνουν το ίδιο;
- Το δικό σου τμήμα υπέστη την μεγαλύτερη ζημία στο BONUS,με την έννοια ότι εργάζεται σε πρόγραμμα 24ωρης βάρδιας και παρ΄όλα αυτά αμείφθηκε ως πρωινό προσωπικό, με την πλήρη αποδοχή και στήριξη του Προέδρου του Σωματείου που ανήκει στην ΕΝΙΑΙΑ. Μπορείς να μας εξηγήσεις πως εφαρμόστηκε η ίση μεταχείριση των συναδέλφων σε αυτή την περίπτωση;
-Οι στοχευμένες απολύσεις που ψήφισε ο εκπρόσωπος της ΕΝΙΑΙΑΣ και Πρόεδρος του Σωματείου,αφορούν και την δική σου Διεύθυνση.Γι΄ αυτές τις πενήντα οικογένειες που ζουν με το φόβο τί θα γίνει μετά τις Εκλογές,που δέχονται πιέσεις,που γίνονται αντικείμενο προεκλογικού ρουσφετιού,θα υπάρξει αξιοκρατία και διαφάνεια;
- Οι πολιτικές τοποθετήσεις σου,που γίνονται γνωστές αφού τις καταθέτεις στο BLOG σου,συνάδουν με την έννοια της ισοπολιτείας;

 Συνάδερφε καλύτερα να  έβγαζες ανακοίνωση και να κατηγορούσες όλα τα παραπάνω, που έχουν γίνει, έτσι θα αποδείκνυες ότι πραγματικά αξίζει να σε ψηφίσουν οι συνάδελφοι.

Μήνυμα των Anonymous για τη Χρυσή Αυγή ανέβηκε στο YouTube…


Anonymous κατά Χρυσής Αυγής
Οι Anonymous επίσης μέσω του Facebook ανακοίνωσαν ότι στις 26 Οκτωβρίου θα επιτεθούν κατά μιας σειράς από sites για τη Χρυσή Αυγή.



Το μήνυμα των Anonymous για τη Χρυσή Αυγή

Χαιρετισμούς Ελλάδα , είμαστε οι Anonymous.

Τα συγκλονιστικά γεγονότα σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα ράπερ αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από ένα μέλος του ναζιστικού κόμματος » Χρυσή Αυγή » έχουν για άλλη μια φορά κάνει τα πράγματα σαφή. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης που προέρχεται από την οικονομική μιζέρια , με αποτέλεσμα το μίσος εναντίον των ξένων ή άλλων κοινωνικών ομάδων και κινημάτων.

Η “Χρυσή Αυγή” επένδυσε στην απελπισία των ανθρώπων, καταφέρνοντας να μπει στο κοινοβούλιο , μετασχηματίζοντας έτσι την εγκληματική της οργάνωση σε πολιτικό κόμμα.

Ηγέτες της Χρυσής Αυγής.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχετε επέλθει στην αντίληψή μας.
Οι ακατανόητες ενέργειες σας , και η απροθυμία σας να αποδεχθείτε την ελευθερία και την ισότητα, που είναι τα πρωτοτόκια για κάθε ανθρώπινο ον , προκαλεί μίσος και ρατσισμό σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, εξακολουθείτε στην εξάπλωση τέτοιων ιδεών , προσπαθώντας να ενισχύσετε το συμβολισμό αυτού του απεχθούς μίσους ακόμη περισσότερο.

Τραυματίζετε και σκοτώνετε ανθρώπους που δεν σας έκαναν τίποτα, μόνο για την ευχαρίστησή σας.
Είστε ενάντια στην ελευθερία του λόγου.
Εκφοβίζετε τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τα ιδανικά τους και επιτίθεστε στους πολιτικούς αντιπάλους σας , αλλά απαιτείτε υποκριτικά αυτό ακριβώς το ίδιο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου για τον εαυτό σας , επιτιθέμενοι σε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης.

Επιτίθεστε σε προσφύγες και μετάναστες , γιατί ζουν «στη χώρα σας » , ποτέ όμως δεν εξετάσατε την καταστολή και τη δυστυχία που οδηγησε αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Είστε δολοφόνοι και εχθροί της δημοκρατίας.

Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχιστεί , και δεν θα είναι πλέον ανεκτή.
Έχετε καταδικαστεί , για πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Αυτή η υποκριτική στάση σας που αντικατοπτρίζει τους εγκληματίες – είδωλα που σας εμπνέουν, επέστησε την προσοχή μας σε εσάς.

Οι ενέργειες σας θα έχουν επιπτώσεις.
Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα πάψει από το διαδίκτυο.
Είναι ώρα να πληρώσετε για τα εγκλήματά σας!
Στις 26 Οκτωβρίου καλούμε όλους Anonymous στα »όπλα».
Καλούμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας παγκοσμίως να αναλάβουν δράση.
Ο φασισμός είναι μια επικίνδυνη ασθένεια που πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί.

Είμαστε οι Anonymous.
Είμαστε λεγεώνα.
Ενωμένοι σαν μοναδα. Δεν θα ξεχάσουμε.
και Δεν συγχωρούμε.
Επρεπε να μας περιμένατε. 
ΠΗΓΗ:.xblog.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΝΙΑΙΑΣ-ΕΝΩΤΙΚΗΣ Σ.Κ.

Μπενέας Γεώργιος
Τμήμα Φύλαξης ΒΕΑ
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες βασικές σκέψεις που με ώθησαν να είμαι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του ΠΣΕΕΠ και να σας ζητήσω να στηρίζετε την προσπάθειά μου αυτή, τιμώντας με με τη ψήφο σας.
Ειδικότερα, πιστεύω απόλυτα στην αναγκαιότητα ενός νέου πρότυπου διοίκησης και οργάνωσης  του Σωματείου που θα απαντά αφενός στις παρούσες συνθήκες κρίσης που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία και αφετέρου στην προοπτική της ανάπτυξης και εξέλιξής του στο μέλλον.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Στις 22 και 23 Οκτωβρίου καλείσαι να επιλέξεις εκείνους που θα σε εκπροσωπήσουν  επάξια στα όργανα του Σωματείου.  
Σήμερα που ο κλάδος μας συκοφαντείται ασύστολα, η ψήφος σου έχει βαρύνουσα σημασία.
Σήμερα που απαξιώνεται συστηματικά ο ρόλος και η προσφορά μας, ακόμα και από την ίδια την εταιρεία, για να καλυφθούν οι στερήσεις και οι ανεπάρκειες των πραγματικά υπευθύνων, καλούμαστε να δώσουμε με τη ψήφο μας μια ηχηρή απάντηση.
Σήμερα που καταστρατηγούνται τα εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, που αποκτήσαμε με μακροχρόνιους αγώνες, καλούμαστε να εκλέξουμε εκπροσώπους που έχουν φωνή, γνώση και μαχητικότητα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Πρέπει να διαφυλάξουμε τη λειτουργία των οργάνων του Σωματείου ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να είναι στο πλαίσιο της ισονομίας, της ισοπολιτείας και την ίσης μεταχείρισης όλων των συναδέλφων.  Επειδή αρχή και θέση μου είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια και οι ίσες ευκαιρίες για όλους τους συναδέλφους και θεωρώντας ότι οι θέσεις ευθύνης δε πρέπει να αποτελούν εφαλτήριο για τη διαμόρφωση και υλοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά αυτές πρέπει να υπηρετούν θεσμούς και αρχές, ζητώ τη ψήφο σου για να κάνουμε πραγματικότητα όλα τα παραπάνω, αφού πρώτα συνεκτιμήσεις την μέχρι τώρα παρουσία μου δίπλα στα προβλήματά σου και τις διεκδικήσεις σου.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΕΝΙΑΙΑΣ – ΕΝΩΤΙΚΗΣ Σ.Κ. μόνο τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί.
Θυμηθείται ότι αυτό που μας κράτησε όρθιους μέσα στη λαίλαπα των τελευταίων χρόνων είναι οι  τρεις τελευταίες ΕΣΣΕ υπό τη προεδρία του συναδέλφου Παναγιώτη Οφθαλμίδη.  Είναι κάτι το οποίο δε πρέπει να ξεχνάμε και είναι ίσως ο βασικότερος λόγος για να τον εμπιστευτούμε και πάλι πέρα από μικροπαραταξιακούς υπολογισμούς και προσωπικά οφέλη. 


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι Δική σας η κρίση, δική σας η απόφαση, δική σας και η ευθύνη !!!

Οι 22 αλλαγές στο ασφαλιστικό σε συντάξεις, όρια ηλικίας και εφάπαξ


Αλλαγές με 22 τουλάχιστον ρυθμίσεις που επηρεάζουν συντάξεις, όρια ηλικίας, επιδόματα ανεργίας, εφάπαξ, ασφαλιστικές κρατήσεις αλλά και τους μισθούς 3 εκατ. εργαζομένων φέρνει η εφαρμογή ψηφισμένων διατάξεων που μπαίνουν σε ισχύ από την 1/1/2014, αλλά και μια σειρά νέων παρεμβάσεων που δρομολογούνται για τη βιωσιμότητα των Ταμείων προκειμένου να καλυφθούν τα υψηλά ελλείμματα που αποτυπώνονται στους προϋπολογισμούς τους για την επόμενη χρονιά.
Ο "γρίφος" των ελλειμμάτων είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση και η λύση του ως προς τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν οι «μαύρες τρύπες» των Ταμείων θα αποφασιστεί με την έλευση της τρόικας μετά τις 20 Οκτωβρίου.
Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στο ΙΚΑ, καθώς το 2014 θα εμφανίσει έλλειμμα 1,17 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ φέτος εκτιμάται ότι ο προϋπολογισμός του θα κλείσει με έλλειμμα 73,3 εκατ. ευρώ, όπως φαίνεται στον αναλυτικό πίνακα με τα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού του Ιδρύματος που αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής.
Η έκρηξη του ελλείμματος οφείλεται σε μείωση εσόδων από εισφορές κατά 863 εκατ. ευρώ και στην αύξηση δαπανών από συντάξεις και άλλα έξοδα κατά 307 εκατ. ευρώ.
"Γρίφος" το έλλειμμα του 1,17 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ χωρίς μείωση συντάξεων το 2014
Στην εξίσωση, λοιπόν, που έχουν να λύσουν το υπουργείο Εργασίας με την τρόικα, θα πρέπει να βρουν πώς θα καλυφθεί το έλλειμμα του 1,17 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ χωρίς μείωση συντάξεων το 2014, όταν το 2013 που εφαρμόστηκαν οι μειώσεις στα ποσά άνω των 1.000 ευρώ, το ΙΚΑ θα έχει έλλειμμα 73,3 εκατ. ευρώ.
Εν όψει αυτών των δύσκολων αποφάσεων, που θα γίνουν γνωστές στο επόμενο διάστημα, υπάρχουν αλλαγές που έχουν ψηφιστεί από παλαιότερους και πρόσφατους νόμους οι οποίες θα ισχύσουν αυτόματα από την 1/1/2014 και θα επηρεάσουν τόσο τις συντάξεις όσο και το εφάπαξ, όπως και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για εκατομμύρια μισθωτούς.
Οι νομοθετημένες ρυθμίσεις που μπαίνουν σε ισχύ σε περίπου δύο μήνες είναι:
 ΠΗΓΗ:news247.gr