Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Οι προβλέψεις του ΙΕΑ για το μέλλον της ενέργειας - Η «μόδα» και ο πρωτοφανής κίνδυνος

 


Μία φορά το χρόνο, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας επιχειρεί να επιβάλει κάποια τάξη στον χαοτικό κόσμο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, της ενέργειας και του άνθρακα δημοσιεύοντας λεπτομερή σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να ξεδιπλωθούν οι επόμενες δεκαετίες.

Ακολουθούν οι τέσσερις μεγάλες επιλογές από το World Energy Outlook 2020, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη βδομάδα:

Η πρόβλεψη είναι πιο δύσκολη από ποτέ.

Η πρόβλεψη του μέλλοντος της ενέργειας είναι μια ακόμη..

Oilprice: Ποιο είναι το μέγεθος του τραπεζικού ρίσκου στην ενεργειακή μετάβαση - Τι λένε κολοσσοί του κλάδου

 


Η JP Morgan δεσμεύθηκε να βοηθήσει τους πελάτες να ευθυγραμμίσουν την επιχείρησή τους με τους στόχους εκπομπών της συμφωνίας του Παρισιού. Η HSBC ανακοίνωσε χρηματοδότηση πράσινης ενέργειας ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Oilprice.

Μια ομάδα επενδυτών αξίας 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά..

Οκτώ Χώρες Υπέγραψαν τις «Συμφωνίες Άρτεμις» της NASA για Αποστολές στη Σελήνη

 


Οκτώ χώρες υπέγραψαν, μετά από πρωτοβουλία της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το νέο πλαίσιο που θα διέπει τις μελλοντικές αποστολές αστροναυτών στη Σελήνη και το οποίο ονομάστηκε «Συμφωνίες Άρτεμις» (είναι το όνομα του νέου σεληνιακού προγράμματος της NASA μετά το ιστορικό πρόγραμμα «Απόλλων»). Οι οκτώ χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία, Καναδάς, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) δεσμεύονται για ειρηνικές..

Energean: Παρούσα στο κρίσιμο για τον Πρίνο project της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου στην Καβάλα με την αιγυπτιακή East Gas

 


H Energean εκδήλωσε ενδιαφέρον στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου. Πρόκειται για ένα project το οποίο έχει εισηγηθεί η Energean ήδη από το 2011 και το οποίο αποτελεί όρο επιβίωσης και βασική παράμετρο για τη συνέχιση της λειτουργίας της παραγωγής υδρογονανθράκων στον Πρίνο και τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Η Energean διαχειρίζεται..

Ο αμερικανικός κολοσσός Chevron έρχεται στην Ανατολική Μεσόγειο





Την ενδυνάμωση του αμερικανικού παράγοντα στην εύθραυστη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της εξαγοράς της μεσαίου μεγέθους πετρελαϊκής Noble Energy από τον έναν εκ των δύο oil majors (μεγάλες εταιρείες πετρελαίου) των..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

 








Το παρόν Κείμενο Πολιτικής αξιολογεί κριτικά τα σχήματα μειωμένου χρόνου εργασίας που προωθήθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 στην απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Υποστηρίζει ότι, πέραν της αμφίβολης αντι-κυκλικής τους επίδρασης, η συγκεκριμένη παρέμβαση στερείται και αναπτυξιακής..