Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Mε αυξήσεις παραγωγής στο α τρίμηνο του 2020 Chevron και Exxon, κέρδη 3,6 δισ και ζημιές 2,9 δισ δολ αντίστοιχα

Από το worldenergynews.gr
Οι δύο συμμετέχουσες στον DOW πετρελαϊκές Chevron και ExxonMobil κοινοποίησαν τα αποτελέσματα του  πρώτου τριμήνου για το 2020.

H μεν πρώτη αύξησε τα κέρδη της στα 3,8 δισ δολάρια λόγω πωλήσεων assets στις Φιλιππίνες και στο Αζερμπαϊτζάν έναντι 2,8 δισ δολ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Προειδοποίησε όμως..

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.

Η Συνομοσπονδία και οι οργανώσεις μέλη της, σεβόμενες τα μέτρα προστασίας που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ λόγω της πανδημίας, περιορίστηκαν φέτος στην κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, χωρίς να πραγματοποιηθούν..

Εννέα πετρελαϊκές νοικιάζουν χώρο 23 εκατ. βαρελιών στο αποθεματικό έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Εννέα εταιρείες όπως η Chevron Corp, η Exxon Mobil Corp και η Alon USA Inc συμφώνησαν να νοικιάσουν χώρο για να αποθηκεύσουν 23 εκατομμύρια βαρέλια αργού στο αποθεματικό πετρελαίου έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει τις εταιρείες ενέργειας να αντιμετωπίσουν την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Το Υπουργείο Ενέργειας, ή DOE, ανακοίνωσε..

Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου με μια λέξη: "Ανελαστικότητα"

Από το capital.gr
Η ιστορική συντριβή των τιμών του πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα  –σε αρνητικά επίπεδα, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται– μπορεί να εξηγηθεί με μια λέξη: "ανελαστικότητα".

Η ζήτηση για πετρέλαιο είναι ανελαστική. Δεν επηρεάζεται δραματικά από τις μεταβολές των τιμών βραχυπρόθεσμα. Από τη στιγμή που μένουμε σπίτι λόγω του κορονοϊού, δεν πρόκειται να οδηγήσουμε περισσότερο, ανεξάρτητα από το πόσο φθηνή μπορεί να είναι η βενζίνη.

Η προσφορά πετρελαίου είναι επίσης..