Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Οι αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν την εκπαίδευση της BP, αποτυχίες ασφάλειας σε θανάτους στο διυλιστήριο του Οχάιο

 







Η BP (BP.L) παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας διεργασιών των ΗΠΑ και δεν εκπαίδευσε σωστά τους εργαζομένους στο διυλιστήριό της στο Τολέδο του Οχάιο τον Σεπτέμβριο, συμβάλλοντας στον θάνατο δύο εργαζομένων στο εργοστάσιο πέρυσι, δήλωσαν ..

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΝΕ / ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019 – 2022

 







Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ προωθεί τους στόχους του μέσα από παρεμβάσεις στον δημόσιο διάλογο, οι οποίες προασπίζουν τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, μέσω της τεκμηρίωσης των θέσεων της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων απασχόλησης και διαβίωσης για τους εργαζομένους, αλλά και μέσω της παροχής υπηρεσιών στους εργαζομένους και τους ανέργους αναφορικά με ..

IEF: Σε χαμηλό 7 ετών υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή αργού πετρελαίου τον Ιανουάριο 2023





 Η παγκόσμια παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο 2023, κατά 365 kb/d σε χαμηλό επτά μηνών, λόγω της πτώσης στον Καναδά, το Ιράκ, τη Ρωσία και το Μπαχρέιν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Joint Organizations Data Initiative.

Η παραγωγή ρωσικού αργού μειώθηκε ..

Χάρης Δούκας: Nα αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

 





Nα αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε με δήλωσή του ο Χάρης Δούκας, αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Το χαρακτήρισε μάλιστα ως «ένα μνημείο πολύ κακής νομοθέτησης».

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

Μαζικά και ενωτικά διαδηλώσαμε-διαμαρτυρηθήκαμε-απαιτήσαμε

 



Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό παρών σήμερα στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας που έχει προκηρύξει η Συνομοσπονδία.

Με βασικό σύνθημα “όλων οι ζωές μετράνε”, πλήθος κόσμου απαίτησε ..

H Shell Αποκλείει την Υιοθέτηση Πιο Φιλόδοξων Στόχων στα Προϊόντα Τελικής Κατανάλωσης

 




Η Shell αποκλείει την υιοθέτηση στόχων μείωσης των εκπομπών σε απόλυτους όρους όσον αφορά τη χρήση των προϊόντων της από τους καταναλωτές, όπως τονίζει ο πρόεδρος της πετρελαϊκής σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, στην οποία τονίζεται ότι κάτι τέτοιο είναι ενάντια στα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του νέου διυλιστηρίου Cabinda στην Αγκόλα βλέπει την έναρξη λειτουργίας του 2024

 




Η πρώτη φάση του νέου διυλιστηρίου Cabinda της Αγκόλας 60.000 bpd φαίνεται να παράγει τα παρθενικά του προϊόντα στα μέσα του 2024, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και η παγκόσμια αύξηση στα έργα διύλισης πλήττουν το κόστος και τις προμήθειες, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος..

Η Berkshire Hathaway αυξάνει το μερίδιό της στο Occidental Petroleum σε πάνω από 23%




 Η Berkshire Hathaway, το επενδυτικό όχημα του Warren Buffett, αγόρασε άλλη μια παρτίδα μετοχών της Occidental Petroleum, ωθώντας το συνολικό της μερίδιο στο 23,1%.

Επικαλούμενο ένα ρυθμιστικό αρχείο, το Reuters ανέφερε ότι..

Η ExxonMobil ενισχύει την προσφορά καυσίμων με την επέκταση του διυλιστηρίου Beaumont

 




Η ExxonMobil ανακοίνωσε την επιτυχημένη έναρξη του έργου επέκτασης του διυλιστηρίου Beaumont, το οποίο προσθέτει δυναμικότητα 250.000 bpd σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα διύλισης και πετροχημικών κατά μήκος της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ. Με την υποστήριξη της αυξανόμενης..

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε γεώτρηση πετρελαίου στην Αλάσκα, με 600 εκατ. βαρέλια εκτιμώμενο όγκο




 Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν το αμφιλεγόμενο σχέδιο για την γεώτρηση πετρελαίου στην Αλάσκα, ύψους 8 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου ..

TO ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 2020-2021

 








Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ), καταγράφοντας και για το 2020-2021 τις εργατικές κινητοποιήσεις, οι οποίες συνέπεσαν με την περίοδο της πανδημίας, συνεχίζει το εγχείρημα που έχει ξεκινήσει από το 2011. Η καταγραφή γίνεται καθημερινά με βάση τον διαχωρισμό ιδιωτικού-δημόσιου-ευρύτερου δημόσιου τομέα. Καταγράφεται το συνδικάτο που κηρύσσει την απεργία, το επιμέρους..

ΕΙΑ: Έτος ρεκόρ για τις αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου το 2022 - Τι προβλέπεται φέτος

 



Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν υψηλό ρεκόρ το 2022 σε χώρες που θέλουν να αντικαταστήσουν το ρωσικό αργό, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA).

Ειδικότερα, αυξήθηκαν ..