Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Έρευνα για διαφθορά στη Glencore από την αμερικανική δικαιοσύνη

Από το capital.gr
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από τη Glencore PLC να της παραδώσει τα αρχεία που συνδέονται με τη συμμόρφωση της εταιρεία εξόρυξης με τη νομοθεσία κατά των πρακτικών διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αφορούν τις δραστηριότητές της στο Κογκό, στη Νιγηρία και στη Βενεζουέλα.

Η Glencore, η οποία αποκάλυψε ότι ..

ΤΑΙΠΕΔ: Glencore και Vitol περνούν στην β΄φάση του διαγωνισμού για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων περνούν η ολλανδική Vitol και η ελβετική Glencore καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ εκτός διαγωνισμού τέθηκαν τρεις ενδιαφερόμενοι . 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά την σημερινή του  3/7/2018 συνεδρίαση απέκλεισε τρία επενδυτικά σχήματα που..

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το inegsee.gr
Η συγκεκριμένη ανάλυση εστιάζει στην επόμενη φάση της κρίσης στην Ελλάδα. Στις μέρες μας αναπτύσσεται πλέον μια διαρκώς εντεινόμενη αντιπαράθεση για το ζήτημα της «επόμενης μέρας», μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Κυβέρνηση και θεσμικοί δανειστές φαίνεται να υποστηρίζουν δύο φαινομενικά διαφορετικές επιλογές προϋποθέσεων για την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους από τις αγορές, οι οποίες σχηματικά εκφράζονται στον δημόσιο διάλογο ως «καθαρή έξοδος» και «προληπτική γραμμή στήριξης» αντίστοιχα. Ωστόσο, και τα δύο αφηγήματα εξόδου της χώρας στις αγορές δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Ηλεκτροκίνηση: Η Μεγάλη Πρόκληση για τις Πετρελαϊκές Εταιρείες

Από το energia.gr
Σχεδόν δεν περνάει ημέρα χωρίς να δημοσιευθεί μια σημαντική είδηση που έχει σχέση με την ηλεκτροκίνηση. Ειδήσεις που αφορούν νέου τύπου μπαταρίες μεγαλύτερης διάρκειας και πλέον γρήγορης φόρτισης, νέα αμαξώματα πιο ελαφρά και συνάμα πιο ανθεκτικά, κατάλληλα να σηκώνουν το βαρύ φορτίο των μπαταριών, εξελιγμένοι φορτιστές για τοποθέτηση σε στρατηγικά σημεία των πόλεων και του οδικού δικτύου και ασφαλώς ειδήσεις καθαρά επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που αφορούν εξαγορές εταιρειών ηλεκτροκίνησης ή τη δημιουργία εντελώς νέων επιχειρηματικών σχημάτων.

Μια τέτοια είδηση είδε ..

Άρειος Πάγος: Δεν επιτρέπεται η μεταφορά της θερινής άδειας των εργαζομένων

Από το zougla.gr
Το αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου να παίρνει την καλοκαιρινή του άδεια, κατά τη διάρκεια του έτους, επαναβεβαιώνει με απόφαση του ο Άρειος Πάγος, εφαρμόζοντας ουσιαστικά όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, επικυρώνοντας εφετειακή απόφαση, δικαίωσε τραπεζοϋπάλληλο που είχε προσφύγει κρίνοντας πως..

Το γιγάντιο κοίτασμα πετρελαίου και ΦΑ Troll στην Νορβηγία ''σώζει'' την ΕΕ από το κενό Ολλανδίας και Αγγλίας

Από το energypress.gr
Στην κατάθεση πλάνου για την τρίτη φάση ανάπτυξης του γιγάντιου κοιτάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου Troll στην Βόρεια Θάλασσα, προχώρησε η νορβηγική εταιρία Equinor (επίσημα Statoil) σύμφωνα με ανακοίνωσή της σήμερα, με σκοπό να αντισταθμίσει την πτώση της παραγωγής φυσικού αερίου σε άλλα μέρη της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας. Να σημειώσουμε πως μια τέτοια εξέλιξη παρατείνει την βιωσιμότητα του κοιτάσματος Troll πέραν του 2050.

Ειδικότερα, η τρίτη φάση ανάπτυξης του Troll έχει..

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Από το gsee.gr
 Αγαπητοί φίλοι και φίλες, θα ήθελα να θέσω στη συζήτηση μας και το δικό μου προβληματισμό για το θέμα μας, που δεν είναι άλλο από τις μεγάλες αλλαγές στην εργασία, για τις δυνάμεις που προσδιορίζουν την μετάβαση του κόσμου της εργασίας σε ένα νέο αβέβαιο μέλλον, και ποιες είναι οι προκλήσεις για εμάς που βλέπουμε το μέλλον της εργασίας μέσα από την οπτική των Συνδικάτων.

· Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οργάνωση και η δομή της εργασίας, και κατά προέκταση η αγορά εργασίας, βρίσκονται..

Ανατέθηκε στην κοινοπραξία Total, Exxon Mobil, ΕΛΠΕ η έρευνα υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης

Από το worldenergynews.gr
Στην κοινοπραξία Ελληνικών πετρελαίων, Total και Εxxon Μobil δίνεται η έγκριση έρευνας υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης σύμφωνα με την δημοσιευμένη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Σε επόμενο χρόνο αναμένεται ο έλεγχος των συμβάσεων μίσθωσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή τους από..

ΕΛΠΕ: Φαβορί και αουτσάιντερ για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού

Από το euro2day.gr
Σήμερα εκτός απρόοπτου το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να αποφασίσει και να ανακοινώσει τους επενδυτές που θα περάσουν στην επόμενη φάση των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για τον αριθμό και τα ονόματα των εταιριών που θα προκριθούν. Οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς θέλουν να είναι δύο με τρία τα σχήματα.

Στα φαβορί, οι ίδιες πηγές, κατατάσσουν..

Αυξήθηκε η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο, καθώς η Σαουδική Αραβία ανοίγει τις "κάνουλες"

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον περασμένο μήνα, καθώς η Σαουδική Αραβία αντλεί με ρυθμό ρεκόρ, σύμφωνα με έρευνα του Reuters τη Δευτέρα, ένδειξη ότι ο κορυφαίος εξαγωγέας παγκοσμίως ανταποκρίνεται στα αιτήματα  των ΗΠΑ και άλλων καταναλωτών για περισσότερο πετρέλαιο.

Ο Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου άντλησε 32,32 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα, αυξημένα..

Διαψεύδει η Eni τις φήμες για τεράστιο κοίτασμα στην Αίγυπτο

Από το energypress.gr
Η ιταλική Eni αρνήθηκε τελικά τις φήμες που την ήθελαν να έχει ανακαλύψει τεράστιο κοίτασμα στην Αίγυπτο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής, Κλαούντιο Σκεσκάλτσι, "υπάρχουν προοπτικές και νέες δομές στην Αίγυπτο, αλλά ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει τίποτα".

Πρόκειται για την..

Η Galp ξεκινά γεωτρήσεις σε υπεράκτια περιοχή της Πορτογαλίας

Από το worldenergynews.gr
Η πορτογαλική εταιρεία πετρελαίου Galp Energia αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη γεώτρηση βαθέων υδάτων αργότερα φέτος, αλλά με μόνο λίγες ελπίδες επιτυχίας, δήλωσε τη Δευτέρα 2/7/2018  ο διευθυντής εξερευνήσεων και παραγωγής της εταιρείας.

Το έργο, το οποίο αναπτύχθηκε από μια κοινοπραξία  της Galp και της ENI  στο Alentejoστην της Vicenteine μια περιοχή, γνωστή για τις παραλίες της και το μεγάλο..