Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Αποκάλυψη της απάτης: κανείς δεν ξέρει τη θερμοκρασία του πλανήτη στην προβιομηχανική εποχή!


Από το greeklignite.blogspot.com
Πριν λίγες μέρες, στο 1ο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, τα Χανιά είχαν 33οC κι η Φλώρινα 14oC. Αυτό δεν είναι κάτι καινοφανές, το είχα ξαναεπισημάνει το 2015 πως όταν στη Βόρεια και ορεινή Ελλάδα ανάβουν οι σόμπες και τα τζάκια, στη Νότια Ελλάδα εξακολουθούν ν' απολαμβάνουν καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασιακή διαφορά προφανώς δεν σημαίνει πως η "μέση" θερμοκρασία της Ελλάδας ήταν 23,5oC, πολύ απλά σημαίνει πως..

Equinor: Στην τελική ευθεία το πλωτό αιολικό που θα τροφοδοτεί τις πλατφόρμες πετρελαίου και ΦΑ στη Β. Θάλασσα

Από το energypress.gr
Επενδύσεις ύψους 549 εκατομμυρίων δολαρίων (5 δις νορβγικές κορώνες) σχεδιάζει να υλοποιήσει η νορβηγική εταιρεία Equinor για να κατασκευάσει πλωτές ανεμογεννήτριες που θα τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τις διάφορες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ομίλου στην Βόρεια Θάλασσα. Βασική επιδίωξη..

Πράσινο φόρο προτείνει το ΔΝΤ για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση

Από το energypress.gr
Τον κώδωνα κινδύνου κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τελευταία του έκθεση για τη διεθνή δημοσιονομική πολιτική (Fiscal Monitor Report), επισημαίνοντας την κατεπείγουσα ανάγκη οι χώρες σε όλο τον κόσμο να επισπεύσουν τις προσπάθειές τους στη συγκράτηση των εκπομπών αέριων ρύπων. Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της διεθνούς συνεργασίας και της επιβολής ενιαίου φόρου..

Eίκοσι εταιρείες ευθύνονται για 1/3 των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα - Ποιές είναι

Από το worldenergynews.gr
Είκοσι μεγάλες εταιρείες, κυρίως πετρελαϊκές, εκ των οποίων οκτώ είναι ιδιωτικές και 12 κρατικές, ευθύνονται για πάνω από το ένα τρίτο (35%) των συνολικών εκπομπών άνθρακα από το 1965 μέχρι την εποχή μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού Ινστιτούτου Climate Accountability.

Οι πέντε μεγαλύτεροι εταιρικοί ρυπαντές είναι κατά σειρά..

Δείτε την συνέντευξη του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ κ. Παναγιώτη Οφθαλμίδη στην ΕΓΝΑΤΙΑ TV