Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 23 Σεπτεμβρίου

αδεδυ
Με 24ωρη απεργία την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου απαντά η ΑΔΕΔΥ στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αποφάσισε την άμεση διακοπή της απεργίας για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας κηρύσσει «απεργία- αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις


διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου».

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου στις 9:30 το πρωί της Τρίτης, την ώρα, δηλάδη, που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμβάσεις για τους υδρογονανθράκες στην Δυτική Ελλάδα


Έως τον Νοέμβριο του 2015 παρατείνεται η άδεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» από την Energean, σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή.

Ο υπόγειος χώρος όπου βρίσκεται το σχεδόν εξαντλημένο κοίτασμα της «Νότιας Καβάλας» έχει αποφασιστεί να μετατραπεί σε φυσική αποθήκη φυσικού αερίου, που θα χρησιμοποιείται σε περιόδους έκτακτων αναγκών. Το δικαίωμα ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου για τη μετατροπή του σε αποθήκη έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως τονίζεται ωστόσο στην τροπολογία, θα απαιτηθεί εύλογος χρόνος, προκειμένου το Ταμείο να προετοιμάσει και να διεξάγει τον σχετικό διαγωνισμό και στο μεσοδιάστημα αυτό το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων της Περιοχής Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου «Νότια Καβάλα», θα πρέπει να αναληφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που θα επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για τους λόγους αυτούς, αλλά και επειδή η εκμετάλλευση του κοιτάσματος συνεχίζεται για την υποβοήθηση της άντλησης πετρελαίου (Gas Lift) και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ατμού προς κάλυψη των αναγκών της Energean, η τροπολογία προβλέπει την παράταση της Άδειας Εκμετάλλευσης Νότιας Καβάλας έως την 23η Νοεμβρίου 2015, «μη δυνάμενη να ανανεωθεί περαιτέρω».


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΙΛΑΩ........


ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ;




ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Το success story στην ηλεκτροπαραγωγή συνεχίζεται: στο 46% η λιγνιτική συμμετοχή στο 8μηνο


Βγήκαν τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική ενέργεια στο 8μηνο Ιαν-Αυγ 2014 και η λιγνιτική παραγωγή επιμένει να παραμένει μόλις στο 46%. Όσο πιο χαμηλό γίνεται το ποσοστό αυτό, τόσο πιο αυξημένα κόστη θα έχει το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής, αφού ο λιγνίτης έδινε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει τη φθηνότερη κιλοβατώρα.

Στο τέλος Φεβρουαρίου είχε δημοσιευθεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του μέλους ΔΣ της ΕΒΙΚΕΝ, της Ένωσης των ενεργοβόρων βιομηχανιών, κ. Αντ. Κοντολέοντα, με τίτλο "Η συνεχιζόμενη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής υπονομεύει την Ανάπτυξη". Στο άρθρο του αυτό ο κ. Κοντολέων επεσήμαινε ότι ... 
"είναι σαφές ότι η επανεκκίνηση της ελληνικής βιομηχανίας προϋποθέτει ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας και αυτό στον ηλεκτρισμό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την διατήρηση της λιγνιτικής παραγωγής τουλάχιστον στο επίπεδο της παραγωγής των 27.500GWH του 2010-2012".

Λίγο αργότερα, στο τέλος Απριλίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ μιλώντας σε συνέδριο, είχε πει ότι η λιγνιτική παραγωγή θα είναι φέτος 25.500GWh. Τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για το πρώτο τρίμηνο 2014 έδειχναν πράγματι μια αύξηση 10% στη λιγνιτική παραγωγή ως προς το 2013, παρέμενε όμως μόνο στο 48% του ενεργειακού μείγματος έναντι 47% το ίδιο διάστημα του 2013. 

Ωστόσο φαίνεται ότι στη συνέχεια τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του 7μήνου Ιαν-Ιουλ 2014, η λιγνιτική παραγωγή ήταν 4,68% αυξημένη σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και η συμμετοχή του λιγνίτη είχε πέσει στο 46%. Φάνηκε αμέσως ότι οι 25.500GWh δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθούν. Εκείνο το οποίο αυξήθηκε εντυπωσιακά ήταν οι εισαγωγές ηλεκτρισμού, που ήταν στο 15%.

Τώρα λοιπόν που βγήκαν τα στοιχεία του 8μήνου Ιαν-Αυγ 2014, η συμμετοχή του λιγνίτη παραμένει στο 46%, καθώς το μήνα Αύγουστο ήταν ακόμα πιο χαμηλά, στο 43% και είναι μόλις 3,03% αυξημένη σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα: 15526GWh φέτος έναντι 15069GWh πέρυσι. Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί το επόμενο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, καθόσον παραδοσιακά είναι οι μήνες της πιο χαμηλής ζήτησης ενέργειας και τα μεσημέρια θα υπάρχει ακόμα παραγωγή απ' τα φωτοβολταϊκά. Ουσιαστικά οι δυο τελευταίοι μήνες του έτους, Νοέμβριος-Δεκέμβριος είναι που θα κρίνουν το τελικό επίπεδο της συμμετοχής του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή.

Η συμμετοχή των εισαγωγών στην κάλυψη της ζήτησης αυξήθηκε κι άλλο, ανεβαίνοντας στο 16%. Η χώρα πρέπει να παράγει, αλλά αυξάνονται οι εισαγωγές, επιβαρύνοντας το ισοζύγιο συναλλαγών.


Πώς όμως να παράγει η χώρα, όταν βλέπουμε στο σχετικό διάγραμμα του ΑΔΜΗΕ τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας απ' τα λιγνιτωρυχεία να έχει μειωθεί στο 8μηνο 2014 κατά 11,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα; Η μείωση αυτή δείχνει καθαρά την υπολειτουργία του ηλεκτροκίνητου εξοπλισμού των λιγνιτωρυχείων, των μεγάλων ειδικών εκσκαφέων και των μεταφορικών ταινιών. Την απάντηση στο ερώτημα "γιατί μειώνεται η ζήτηση στα ορυχεία" την έχει δώσει ήδη απ' το Φεβρουάριο ο κ. Κοντολέων: "Από την εξέταση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ διαπιστώνεται ότι μετά την απομάκρυνση του προσωπικού των ορυχείων και την ανάληψη της δραστηριότητας σε μεγάλο βαθμό από εργολάβους το κόστος προς τρίτους αυξήθηκε τόσο πολύ που αναιρεί σε ποσοστό 80% την μείωση του κόστους μισθοδοσίας και τελικά οδηγεί σε αύξηση του κόστoυς των ορυχείων ανά MWH λόγω της συνεχώς μειούμενης παραγωγής από λιγνιτικούς σταθμούς". Αντί να δουλεύει ο ιδιόκτητος ηλεκτροκίνητος εξοπλισμός της ΔΕΗ, υποκαθίσταται όλο και περισσότερο από εργολαβικό εξοπλισμό. Ακόμα χειρότερα, ο εργολαβικός εξοπλισμός είναι πετρελαιοκίνητος, οπότε χρειαζόμαστε εισαγωγές πετρελαίου κι επιβαρύνουμε το ισοζύγιο συναλλαγών. Αν δούλευε περισσότερο ο ηλεκτροκίνητος εξοπλισμός θα έκαιγε ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο παράγεται πάμφθηνα δίπλα στα ορυχεία, απ' τους λιγνιτικούς ατμοηλεκτρικούς σταθμούς. Κι ακόμα, πολύ χειρότερα, ο εργολαβικός εξοπλισμός παράγει λιγνίτη υποβαθμισμένης ποιότητας. 


Κάποτε πήγαν οι Γερμανοί στην Ινδία, τμήμα τότε της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, και είδαν εργάτες να κατασκευάζουν δρόμους με φτυάρια κι αξίνες. Ρώτησαν γιατί δεν χρησιμοποιούν μηχανήματα και πήραν την απάντηση "για να αυξήσουμε την απασχόληση και να μειωθεί η ανεργία". Οπότε ο χλευαστικός αντίλογος των Γερμανών ήταν "τότε βάλτε τους να σκάβουν με κουτάλια αντί για φτυάρια, θα απασχολήσετε κι άλλους". Τα μηχανήματα είναι που κάνουν μια οικονομία παραγωγική και ανταγωνιστική, αλλά εδώ φθάσαμε να μην βάζουμε να δουλεύουν οι μεγαλύτεροι εκσκαφείς της χρεοκοπημένης χώρας.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2014, που ανακοίνωσε στις 28 Αυγούστου η ΔΕΗ, "H μείωση του αριθμού του μισθοδοτούμενου τακτικού προσωπικού ανήλθε σε 885 εργαζόμενους, από 19.854 την 30.6.2013 σε 18.969 την 30.6.2014". Πριν από 22 χρόνια, στο τέλος του 1992 η ΔΕΗ είχε συνολικά 28.992 άτομα. Ένα χρόνο αργότερα, στο τέλος 1993, η ΔΕΗ βρέθηκε με 36.670 άτομα, καθώς η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη, μόλις την έριξε ο Σαμαράς και πήγε σε εκλογές, βάλθηκε να διορίσει όποιον προλάβαινε, όπου προλάβαινε. Απ' τα 36.670 άτομα του 1993 φθάσαμε τον Ιούνιο 2014 στα 18.969 άτομα, σχεδόν στα μισά (51,7%) και σ' αυτά περιλαμβάνονται οι προσλήψεις του 1993, που ήταν κυρίως στην Αθήνα. Πώς να μην αδειάσουν μετά οι παραγωγικές θέσεις σε λιγνιτωρυχεία, ΑΗΣ και δίκτυα; Σαμαράς και Βενιζέλος μπορούν αν θέλουν να τα μηδενίσουν κιόλας, έχουν φθάσει την ανεργία στα 1,3 εκατ. άτομα, αλλά, αν νομίζουν ότι η χώρα θα έχει ρεύμα, είναι μακριά νυχτωμένοι. Εκτός κι αν ποντάρουν να φθάσουν τις εισαγωγές ηλεκτρικού στο 90%, κουβαλώντας το ρεύμα με καράβια, αφού καλωδιακές διασυνδέσεις δεν υπάρχουν.

Στο λιγνίτη υπάρχει σημαντική δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας, με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την οικονομία. Αλλά ο Μανιάτης επιμένει να βάζει αιολικά, αξιοπιστίας ισχύος 10% κατά τη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020 του ΑΔΜΗΕ, που εξασφαλίζουν δουλειές για τη γερμανική και την ισπανική βιομηχανία. Ζήτω λοιπόν το εθνικό μας success story!


ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Διαδραστικός χάρτης για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας


Ένα πολύτιμο εργαλείο προκειμένου οι πολίτες να κατανοήσουν το μέγεθος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ, παρέχει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη με τον ονομασία Παρατηρητήριο ΤΑΙΠΕΔ, όπου μπορεί κανείς να διαπιστώσει το μέγεθος των μελλοντικών αλλαγών και επιπτώσεων στον φυσικό πλούτο της χώρας, καθώς και την ευθεία σύγκρουση με τις περιβαλλοντικές αξίες του τόπου μας.

Συνολικά, στον διαδραστικό χάρτη της Ορνιθολογικής, απεικονίζονται 195 περιουσίες που είναι προς πώληση και αναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον.

Για κάθε ένα σημείο των προς εκποίηση περιουσιών παρέχονται πληροφορίες που αφορούν στα στοιχεία που παρέχει το ΤΑΙΠΕΔ (εκτάσεις, ενδεικτική αξιοποίηση κ.ά.), σε περιβαλλοντική πληροφορία (επικάλυψη με δίκτυο Natura 2000, απόσταση από ακτογραμμή κ.ά.) καθώς και στις δημόσιες αρχές που είναι αρμόδιες για τις συγκεκριμένες περιουσίες (Δασαρχεία, Δήμους κ.ά.).

Στον χάρτη προβάλλονται επίσης προστατευόμενες περιοχές όπως Καταφύγια Άγριας Ζωής, περιοχές Natura 2000, Εθνικά Πάρκα καθώς και περιοχές που υπάγονται σε Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, όπως Εθνικοί Δρυμοί.


ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε την ακύρωση των συμφωνιών για τον South Stream


Σε απόφασή του που υιοθετήθηκε σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να ακυρωθούν οι συμφωνίες που έχουν γίνει ανάμεσα στα κράτη-μέλη και τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, South Stream.
Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, Ria Novosti, στην απόφαση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «το Ε.Κ. ζητά από τα κράτη-μέλη να ακυρώσουν τις συμφωνίες που έχουν ολοκληρώσει με τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα, ανάμεσά τους και αυτή για τον αγωγό South Stream».
Υπενθυμίζεται ότι διακρατικές συμφωνίες έχουν υπογράψει οι Ρώσοι με τις Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Σλοβενία, Αυστρία και Κροατία, ώστε να κατασκευαστεί ο αγωγός. Μέχρι στιγμής, την κατασκευή του έχει αναστείλει η Βουλγαρία λόγω των αντιδράσεων της Κομισιόν, η οποία θεωρεί το έργο ασυμβίβαστο με το τρίτο ενεργειακό πακέτο.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τις τροπολογίες για ΕΦΚ και δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες


Αποσύρθηκαν οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του κόμματος και πρότειναν την επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Οι δύο τροπολογίες είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος, το οποίο συζητείται από το πρωί στο Θερινό Τμήμα Εργασιών της Βουλής.

Αποσύρθηκαν όμως, από την αξιωματική αντιπολίτευση με το σκεπτικό ότι η συζήτηση των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες έπρεπε να γίνει με τρόπο που θα έδινε μεγαλύτερη άνεση χρόνου και διότι κατατέθηκαν πολλές υπουργικές τροπολογίες από την κυβέρνηση.

«Είναι δύο τροπολογίες που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να γίνει ευρεία συζήτηση. Θα τις ξανακαταθέσει» εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Δρίτσας και πρόσθεσε ότι έχουν κατατεθεί εννιά υπουργικές τροπολογίες και το προεδρείο δεν θα έπρεπε να δεχθεί τουλάχιστον τις εκπρόθεσμες και «ο κάθε υπουργός να αντιμετωπίζει τη Βουλή ως να είναι φέουδο».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ.capital.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, οι

Τη ∆ευτέρα 15/09/14 ενηµερωθήκαµε από την Εταιρεία, πως η GROUPAMA κατήγγειλε το συµβόλαιο του προγράµµατος συνταξιοδότησης (ΟΑ 449-01), καθώς καιτα δύο συµπληρωµατικά προγράµµατα των Μηχανικών (ΟΑ 449-06) και των 2 µισθώναποζηµίωσης (ΟΑ 468-01), στα οποία ήταν διαχειριστής. Η ηµεροµηνία καταγγελίαςσύµφωνα µε τους όρους της ασφαλιστικής σύµβασης είναι 31/12/14. 
Μετά από αυτή την εξέλιξη συγκλήθηκε έκτακτο ∆.Σ. του Σωµατείου την Τετάρτη17/09/14, όπου καλέστηκε και ειδικός αναλογιστής σαν τεχνικός σύµβουλος, για να αξιολογήσουµε τη νέα κατάσταση που διαµορφώνεται. Μετά από διεξοδική και πολύ προσεκτική ανάλυση των δεδοµένων, την ενηµέρωση και εκτίµηση του ειδικού αναλυτή και τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων και των µελών του ∆.Σ., αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, να ζητήσουµε από την Εταιρεία (ΕΛΠΕ) να προχωρήσει σε νέο διεθνή διαγωνισµό (πρόσκληση ενδιαφέροντος) για να βρεθεί Ασφαλιστική Εταιρεία που θα αναλάβει την απρόσκοπτη συνέχιση των παραπάνω προγραµµάτων χωρίς να αλλάξεικανένας όρος των προγραµµάτων. 
Παράλληλα αποφασίστηκε να προχωρήσει το Σωµατείο σε πρόσληψη Ειδικού Αναλογιστή Τεχνικού Συµβούλου, για να υποστηρίξει το Συνδικάτο µας σε όλες τις διαδικασίες που θα δροµολογηθούν, ώστε να έχουµε την µέγιστη εξασφάλιση των συµφερόντων των εργαζοµένων και την οµαλή συνέχεια των προγραµµάτων, χωρίς καµία αλλαγή. 

Συναδέλφισσες, οι
Να είστε σίγουροι πως το Σωµατείο θα κάνει ότι χρειαστεί, ώστε τα προγράµµατα αυτά να συνεχίσουν να ισχύουν όπως ίσχυαν και µέχρι σήµερα. Παράλληλα πρέπει να ξέρετε όλοι πως τα χρήµατα που υπάρχουν µέχρι σήµερα στις µερίδες του κάθε εργαζόµενου είναι κατοχυρωµένα. Τα δε προγράµµατα αυτά αποτελούν συµβατική υποχρέωση που δεσµεύει Εταιρεία και εργαζόµενους και δεν πρόκειται να σταµατήσουν. 
Έτσι, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο και επικίνδυνο, να λέγεται οτιδήποτε διαφορετικό. 
Τα ψέµατα και οι υπερβολές που ακούστηκαν τις τελευταίες µέρες, σπέρνουν επιπλέον ανησυχίες και ανασφάλειες στους εργαζόµενους και είναι ότι χειρότερο για τον αγώνα να υπερασπιστούµε τις κατακτήσεις µας αυτές τις δύσκολες εποχές. 
Το Σωµατείο θα παρακολουθεί στενά όλες τις παραπάνω διαδικασίες, για να εξασφαλίσει την οµαλή και απρόσκοπτη συνέχιση των προγραµµάτων και για κάθε εξέλιξη θα σας ενηµερώνει υπεύθυνα. 


ΠΗΓΗ;pseep.gr

ΓΣΕΕ: Συνεδρίαση Προεδρείου ΣΕΣ στην Κοπεγχάγη


Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη και η αναγκαιότητα αλλαγής πορείας μ ένα νέο κύκλο ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, τίθενται επί τάπητος στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που διεξάγεται από τη Δευτέρα στην Κοπεγχάγη.
Τη ΓΣΕΕ εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος εξελέγη και στην προπαρασκευαστική επιτροπή που έχει ως αντικείμενο τη διαδικασία επιλογής νέου Γενικού Γραμματέα της ΣΕΣ.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβληθεί στα κράτη-μέλη, με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ να τονίζει ότι ο στόχος πρέπει να είναι η μεγαλύτερη πολιτική ενοποίηση για μια ομόσπονδη Ευρώπη όπου η κοινωνική διάσταση δεν θα αποτελεί συμπλήρωμα αλλά ουσιαστικό συστατικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι με γοργούς ρυθμούς θεμελιώνεται η Ευρώπη δύο ταχυτήτων, καθώς οι δομικές απορρυθμίσεις και η ατζέντα λιτότητας δημιουργούν μια νέα περιφέρεια κοινωνικού ντάμπινγκ με έλλειμμα δικαιωμάτων και ανυπαρξία συλλογικών θεσμών όπου οι χώρες του Νότου συναντώνται με την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Το Προεδρείο της ΣΕΣ συζήτησε και θέματα που αφορούν στην πορεία της ΣΕΣ προς το εκλογικό της συνέδριο και υιοθετήθηκε η πρόταση της ΓΣΕΕ για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών διασκέψεων κορυφής των εθνικών συνομοσπονδιών σε κάθε χώρα-μέλος που αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογη με αυτή που είχε πραγματοποιήσει η Συνομοσπονδία τον Φεβρουάριο του 2014 στην Αθήνα.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

UBS: Αναβαθμίζει σε «buy» τη μετοχή των ΕΛΠΕ


Σε αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων από «neutral» σε «buy» προχώρησε η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS η μετοχή αποτελεί ευκαιρία στα τρέχοντα επίπεδα που παρέμειναν σταθερά όλον τον προηγούμενο μήνα παρά τα υψηλότερα περιθώρια αλλά και το ισχυρότερο δολάριο.
Σημειώνεται ότι, η τιμή-στόχος της μετοχής παραμένει σταθερή στα 6,25 ευρώ.

ΠΗΓΗ:energypress.gr