Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Παραίτηση – απομάκρυνση Κορωνιωτάκη και Μπλάνα από τον ΑΔΜΗΕ μετά τις καταγγελίες για τους μισθούς τους - Επιστρέφουν άμεσα τα επιπλέον χρήματα

Από το worldenergynews.gr
Παραιτήθηκαν πριν από λίγο ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ.Μάνωλης Κορωνιωτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ.Γιάννης Μπλάνας μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι αύξησαν τους μισθούς του αναδρομικά για ένα χρόνο κατά 20%. 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας αναφέρεται ότι: "Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ.κ. Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα, αντίστοιχα. 

Οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ

 



Glencore: Διατηρεί τον έλεγχο στην πώληση του αργού της Λιβύης

Από το energy.reporter.com.cy
Ο ελβετικός οίκος εμπορευμάτων, Glencore, επέκτεινε τη συμφωνία της με τη Λιβύη και πλέον έγινε ο αποκλειστικός πωλητής του ενός τρίτου της πετρελαϊκής παραγωγής της χώρας, όπως δήλωσαν αρμόδιες πηγές στο Reuters.

Επίσημες τοποθετήσεις για τη συμφωνία δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής και ως εκ τούτου δεν είναι σαφές το ακριβές περιεχόμενο αυτής.

Εν μέσω κρίσης στη ..

Η Πραγματικότητα του Turkish Stream και η Ελληνική Ουτοπία

Από το energia.gr
Την στιγμή που η Ελληνική πολιτική ηγεσία έχει αποδυθεί σε μία τεράστια προσπάθεια για την ανάδειξη του υποτιθέμενου γεωπολιτικού προτερήματος της χώρας, έχοντας ρίξει σχεδόν όλο της το βάρος στην προώθηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου κατασκευής του αγωγού East Med -που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τα πλούσια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου μέσω Ελλάδος προς την Ευρώπη- η Τουρκία με την αμέριστη συμπαράσταση της Ρωσίας προχωρεί στην κατασκευή του αγωγού Turkish Stream. 

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες μέρες από δηλώσεις ανώτερων στελεχών της Gazprom, που συμμετείχαν στο ετήσιο European Gas Conference 2017 στη Βιέννη, έχουν πλέον εξασφαλισθεί όλες οι απαραίτητες άδειες από..

Θετικό κατά σχεδόν 100.000 ευρώ το ισοζύγιο της Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων

Από το worldenergynews.gr
Τον προϋπολογισμό για τον 2017 της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ ΑΕ) ενέκρινε με απόφαση του ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση τα έξοδα της εταιρείας ανέρχονται σε 1.679.000 , ενώ τα έσοδα σε 1.778.333 ευρώ, με αποτέλεσμα το ισοζύγιο να είναι θετικό κατά 99.333 ευρώ.
Με την απόφαση του υπουργού εντέλλεται η διοίκηση της ΕΔΥ να εξειδικεύσει τον προϋπολογισμό αυτό σε μηνιαία και τριμηνιαία βάση.

Καλείται επίσης η διοίκηση να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές αποκλίσεις από τον εγκεκριμένο δημοσιονομικό στόχο.

Αναλυτικότερα...

Τι «βλέπει» για πετρέλαιο και Trump-politics κορυφαίος trader

Από το newmoney.gr
Αναταράξεις αναμένεται να φέρουν στις πετρελαϊκές τιμές, Ντόναλντ Τραμπ και διεθνείς παραγωγοί «μαύρου χρυσού», σύμφωνα με έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους traders πετρελαίου στον κόσμο.

Όπως αναφέρει o Kho Hui Meng, επικεφαλής του ασιατικού βραχίονα του Ομίλου Vitol, επικρατεί αβεβαιότητα στη συγκεκριμένη αγορά, αφενός λόγω της αμερικανικής πολιτικής και αφετέρου λόγω της συμφωνίας για την παραγωγή πετρελαίου που παραμένει θολό αν θα υλοποιηθεί.

Έτσι, ο παγκόσμιος δείκτης αργού τύπου Μπρεντ μπορεί..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για πασοκ
Από το amna.gr
Από τον Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ποσοστό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην τελική κατανάλωση ενέργειας στην Ελλάδα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Delek: Εξαγόρασε την Ithaca Energy

Η ισραηλινή Delek Group εξαγόρασε την καναδική πετρελαϊκή Ithaca Energy, η οποία διαθέτει δραστηριότητες στη Βόρεια Θάλασσα ως διαχειριστής κοιτασμάτων.

Η Delek διέθετε ήδη ποσοστό 20% στην εταιρεία και πλέον θα αποκτήσει όλες τις υπόλοιπες μετοχές έναντι μιας τιμής C$1,95 έκαστη, για σύνολο 524 εκατ. δολαρίων.

Στόχος της επενδυτικής στρατηγικής της Delek είναι να επεκταθεί πέραν της Αν. Μεσογείου. Η εταιρεία έχει τονίσει ότι θα χρηματοδοτήσει η ίδια την παραπάνω εξαγορά.

ΕΛΠΕ : Εκτιμήσεις για EBITDA πάνω από 800 εκατ ευρώ το 2016 - ιστορικό ρεκόρ παραγωγής

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energypress.gr
Κέρδη πιθανότατα άνω των 800 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα εμφανίσει για το 2016 ο όμιλος των ΕΛΠΕ, σε συνδυασμό με ιστορικό ρεκόρ παραγωγής.

Αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι δύσκολα ο όμιλος θα καταφέρει να υπερβεί το ρεκόρ των 758 εκατ. ευρώ EBITDA του 2015 (υψηλότερη επίδοση στην ιστορία του ομίλου), εντούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περυσινά κέρδη θα υπερβούν εκτός απροόπτου τα 800 εκατ ευρώ. Απόρροια της πολύ καλής αυτής εκτιμώμενης επίδοσης είναι και ότι τα ΕΛΠΕ εξετάζουν να δώσουν μέρισμα 20 με 25 σεντς ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν στις 23 Φεβρουαρίου, και κύκλοι των ΕΛΠΕ δεν κρύβουν...

«Μεταρρυθμίσεις και προοδευτικός πατριωτισμός» -Το βιβλίο του Γιάννη Μανιάτη παρουσιάζει η Φώφη Γεννηματά

Από το iefimerida.gr
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο καθηγητής και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης ενώ θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Ο Γιάννης Μανιάτης στο βιβλίο του περιγράφει τις προσπάθειες μεταρρύθμισης την περίοδο 2010-2015 στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της χωροταξίας.

«Σε λίγες σελίδες καταγράφω την προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε μια κοινωνία απογοητευμένη και να αναδείξουμε τον προοδευτικό πατριωτισμό ως μια σπουδαία συνιστώσα της εθνικής αυτοπεποίθησης που τόσο ανάγκη έχουμε» τονίζει.

Οπως σημειώνει..

Μειωμένη έως 57% η τιμή του ρεύματος σε άνεργους, εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και άτομα με αναπηρίες

Από το worldenergynews.gr
Μόνο μία αίτηση, η οποία μάλιστα μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσα σε μόλις δύο λεπτά, είναι αρκετή για να εξασφαλίσει εκείνος που ανήκει στις χαρακτηριζόμενες ως «ευπαθείς ομάδες καταναλωτών» φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα για την κατοικία και την οικογένειά του. 

Άνεργοι, αλλά και εργαζόμενοι με ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ, άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% καθώς και ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη μπορούν να ενταχθούν στις πρόνοιες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, το οποίο προσφέρει μέχρι 57% έκπτωση στη τιμή του ηλεκτρικού και μειωμένο κόστος σε ότι αφορά στις υπόλοιπες χρεώσεις.   

Ενδεικτικά αναφέρεται πως ..

«Παγώνει» ο Αρειος Πάγος περαιτέρω μείωση αποδοχών σε ΔΕΚΟ-ΝΠΙΔ

Αποτέλεσμα εικόνας για αρειοσ παγοσ
Από το euro2day.gr
Ο Αρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 113/2017 απόφασή του δεν επέτρεψε την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που προέβλεψε ο νόμος 4354/2015 και δικαίωσε εργαζομένους στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ξάνθης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τον νόμο 4024/2011 είχε καθιερωθεί ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, που προέβλεπε εκτεταμένες μειώσεις αποδοχών, ενώ οι ΔΕΚΟ και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποχρεώθηκαν να μειώσουν το μέσο μισθολογικό κόστος τους κατά ποσοστό 35%, σε σχέση με το μισθολογικό κόστος που είχαν κατά το έτος 2009. Οι περικοπές αυτές προβλέφθηκε να γίνουν σταδιακά. Έτσι περικοπές που δεν ξεπερνούσαν το 25% των αποδοχών του Οκτωβρίου 2011 έγιναν αμέσως ενώ οι περαιτέρω περικοπές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ισόποσα τα επόμενα δύο έτη (2012 και το 2013).

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ που..