Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Tα ευρωπαϊκά διυλιστήρια έτοιμα να κερδίσουν από την επιστροφή το Ιρανικού πετρελαίου στις αγορές

Tα ευρωπαϊκά διυλιστήρια έτοιμα να κερδίσουν από την επιστροφή το Ιρανικού πετρελαίου στις αγορές
Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια φαίνεται πως θα βγούνε κερδισμένα από την επιστροφή του ιρανικού πετρελαίου στις αγορές, αφού η αυξημένη ανταγωνιστικότητα των τιμών με τα άλλα αργά πετρέλαια θα μειώσει τα κόστη, σύμφωνα με την Fitch Ratings.

Τα διυλιστήρια θα έχουν περισσότερες επιλογές αργού πετρελαίου του χρόνου όταν τελειώσουν οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν, κάτι που θα επιτρέψει στο κράτος του Περσικού να συνεχίσει τις εξαγωγές στην Ευρώπη.

Οι πετρελαϊκές απολάμβαναν ένα "πάρτι" στα διυλιστήρια φέτος αφού...

Στροφή της Βρετανίας στην ενεργειακή πολιτική, εγκαταλείπει αιολικά & Φ/Β κι επιστρέφει σε δοκιμασμένες τεχνολογίες.


Σε μια βαρυσήμαντη ομιλία της χθες στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μηχανικών, η Υπουργός Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής της Βρετανίας Amber Rudd εξήγγειλε τη νέα ενεργειακή πολιτική για τα επόμενα χρόνια:
We need to get the right balance between supporting new technologies and being tough on subsidies to keep bills as low as possible.
I inherited a department where policy costs on bills had spiralled.
Subsidy should be temporary, not part of a permanent business model.
Most importantly, new, clean technologies will only be sustainable at the scale we need if they are cheap enough. When costs come down, as they have in onshore wind and solar, so should support.
Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στην υποστήριξη των νέων τεχνολογιών και να είμαστε σφικτοί στις επιδοτήσεις, για να μειώσουμε το κόστος για τον καταναλωτή. Παρέλαβα ένα Υπουργείο όπου το κόστος των πολιτικών είχε εκτοξευθεί. Η επιδότηση πρέπει να είναι προσωρινή κι όχι μόνιμου χαρακτήρα. Και το πιο σημαντικό: οι νέες, καθαρές τεχνολογίες μπορεί να είναι βιώσιμες σε μεγάλη κλίμακα μόνο αν είναι αρκετά φθηνές. Όταν το κόστος τους μειωθεί, όπως έγινε με τα χερσαία αιολικά και τα Φ/Β, πρέπει να μειωθεί και η υποστήριξη. 

Απόλυτα συνεπής με όσα είχε πει προεκλογικά ο Κάμερον, η Ρουντ ξεκαθάρισε πως....

:ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

mnhmonio3
Με μια διαδικασία απόλυτης απαξίωσης του κοινωνικού διαλόγου, των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και των προαπαιτούμενων δημοκρατικών διαδικασιών μιας ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας, συζητείται από σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα υπόλοιπα αντεργατικά και κοινωνιοκτόνα προαπαιτούμενα.

Η δε (fast track) συζήτηση, για τον δραστικό περιορισμό της προστασίας της πρώτης κατοικίας, για την ρύθμιση των 100 δόσεων, για το Φ.Π.Α στην παιδεία, τον φόρο στο κρασί κ.ο.κ, θα «εξαντληθεί» απόψε με την ψηφοφορία στη Βουλή…

Πρόκειται ουσιαστικά ένα ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΚ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, για τη σύναψη της νέας ΕΣΣΕ (Επιχειρησιακή, Συλλογική, Σύμβαση, Εργασίας) σας ενημερώνουμε, ότι την Τρίτη 24/11/2015, θα έχουμε την 5Η συνάντηση με την Διοίκηση, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων πάνω στο  πλαίσιο, το οποίο έχουμε θέσει αρχικά, τη διεκδίκηση της σύμβασης της άλλης Εμπορίας του Ομίλου. 
Να υπενθυμίσουμε, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, έχει ήδη απορρίψει  τις δυο προηγούμενες προτάσεις της Διοίκησης, οι οποίες απείχαν κατά πολύ από την αρχική πρόταση του Σωματείου.

Ευελπιστούμε σε αυτή την 5η συνάντηση, να υπάρξει κάποιο αισιόδοξο αποτέλεσμα, το οποίο θα μας οδηγήσει στην τελική συμφωνία , χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις . Από την πλευρά του Σωματείου μας, υπάρχει όλη η καλή διάθεση για συνεργασία, το ίδιο θέλουμε να πιστεύουμε, ότι ισχύει και για τη Διοίκηση.

Τα βυτιοφόρα του Ι.Κ. στο στόχαστρο της Μόσχας


Εντολή να πλήττει βυτιοφόρα που μεταφέρουν προϊόντα πετρελαίου από τις ζώνες που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ) έλαβε η ρωσική πολεμική αεροπορία, όπως ανέφερε ο ο επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ, την Τετάρτη.

Ο στρατηγός δεν διευκρίνισε πώς θα ενεργούν τα ρωσικά αεροσκάφη, το υψόμετρο στο οποίο θα πετούν, ούτε με τι τρόπο θα αναγνωρίζουν τα βυτιοφόρα που ανήκουν στους τζιχαντιστές του Ι.Κ.
Σύμφωνα με τον...

Σάλος στο διαδικτυο: UFO έπεσε στον Καναδά και το κρύβει ο στρατός; (Βίντεο)

Αναφορές λένε αυτή την εβδομάδα για μυστηριώδη φώτα πάνω από τον καταυλισμό Jackhead στη Μανιτόμπα του Καναδά,
μια πιθανή συντριβή UFO στη λίμνη Winnipeg και για στρατιωτικές δυνάμεις με σνόουμομπιλς που τράβηξαν ένα μεγάλο δίσκο από τη λίμνη. Απαντώντας σχετικά με τις φήμες αυτές εκπρόσωπος για των καναδικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι επρόκειτο απλώς για στρατιωτική άσκηση.

Αλήθεια;

Την νύχτα της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου αναφορές άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για φώτα πάνω από τη λίμνη Winnipeg. Αυτά ξεκίνησαν από το Facebook και τις δημοσιεύσεις του Brent Mancheese. O Brand ανέφερε:
“Έχει αναφερθεί συντριβή UFO στον καταυλισμό Jackhead στη Μανιτόμπα του Καναδά. Προφανώς καναδικά στρατιωτικά οχήματα έχουν...

Κουίκ: Αν Πατάξουμε το Λαθρεμπόριο Καυσίμων, οι Δανειστές Δεν θα Έχουν Πρόβλημα να Καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Στα τρία με πέντε δισ. το χρόνο κυμαίνεται η «μαύρη» τρύπα στα δημόσια ταμεία από το λαθρεμπόριο καυσίμων και αν η κυβέρνηση καταφέρει να το πατάξει το φαινόμενο, τότε οι δανειστές δεν θα έχουν πρόβλημα να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουϊκ, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση «πιάσει» τους στόχους στο θέμα της πάταξης και εισρεύσουν στα ταμεία τα παραπάνω χρήματα θα μπορέσει να πείσει τους δανειστές να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ο κ. Κουΐκ απάντησε: «Βεβαίως. Αν πας με αποδεικτικά στοιχεία στους θεσμούς, στο κουαρτέτο και τους πεις ότι εγώ έπιασα από εκεί, οι άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα» και υπενθύμισε ότι φόροι από το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι σχεδόν διπλάσιοι καθώς οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ φθάνουν τα 2,6 δισεκατομμύρια.
«Από το λαθρεμπόριο καυσίμων υπολογίζεται 3 έως 5 δισ. και είναι γεγονός ότι πάμε στη πιο μετριοπαθή απόδοση των φόρων που πρέπει να διεκδικήσουμε από τα καύσιμα στον προϋπολογισμό. 
Αλλά εμάς μας ικανοποιεί ότι...

Motor Oil: Καθαρά κέρδη 175,4 εκατ. στο 9μηνο - Διανέμει προμέρισμα 0,15 ευρώ

Motor Oil: Καθαρά κέρδη 175,4 εκατ. στο 9μηνο - Διανέμει προμέρισμα 0,15 ευρώ
Καθαρά κέρδη μετά φόρων 175,4 εκατ. ευρώ κατέγραψε στο πρώτο 9μηνο η Motor Oil, έναντι 6,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, εμφανίζοντας αύξηση 2684%!

Ο συνολικός τζίρος ανήλθε σε 5,3 δισ. ευρώ απο 6,9 δισ. ευρώ περυσι. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήθαν σε 32 εκατ. ευρώ απο 52,7 εκατ. ευρώ.

Προμέρισμα

Προμέρισμα 0,15 ευρώ αποφάσισε να...

ΤΡΕΞΕ...


ΦΗΜΕΣ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για φημες λενε

H θητεία του υπουργού έληξε άδοξα. Οι φήμες έλεγαν για το υπό εξέταση σχέδιο σε σχέση με τις προσλήψεις .

Η αριστερή φιλοσοφία εξέταζε το γεγονός του ενιαίου μισθολογίου. Υπολόγιζε πως με τη διαφορά που θα εξοικονομούσε, θα τη μετέτρεπε σε προσλήψεις.


Η λήξη της θητείας του υπουργού  έφερε άραγε και την λήξη του σχεδίου;


Γιατί πριν λίγο καιρό ο Διευθύνων σύμβουλος προανήγγειλε προσλήψεις και μονιμοποίηση των εργολαβικών.


Το ερώτημα πλέον είναι εάν έχει σχέση με τον προηγούμενο σχεδιασμό...




.

Πλησιάζει η ώρα των υπογραφών


Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για τη συμφωνία με Αίγυπτο, λέει ο Υπ. Ενέργειας
Φθάνει στην Κύπρο, εντός των προσεχών ημερών, ισραηλινή αντιπροσωπία για συζήτηση του θέματος της συνεκμετάλλευσης, με στόχο να υπογραφεί η συμφωνία μέσα στους επόμενους μήνες

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, οι συζητήσεις για τις συμφωνίες που θα διέπουν την πώληση φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη» στην Αίγυπτο.

Ο κ. Λακκοτρύπης προέβη σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στην Πύλη Αμμοχώστου, κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος στήριξης μικρών επιχειρήσεων στην Κύπρο με ποσό που φτάνει τις 780 χιλιάδες ευρώ, για περίοδο δύο ετών.

Ερωτηθείς για τις διακρατικές συμφωνίες που πρόκειται να υπογραφούν μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά, ο Υπουργός είπε ότι ...

Όλα εδώ πληρώνονται (συνήθως)!

Αποτέλεσμα εικόνας για Όλα εδώ πληρώνονται
Όταν από το, "ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", περάσαμε στο "ούτε ένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη", όταν η κατάθεση στεφάνου του πρωθυπουργού στο Πολυτεχνείο, έγινε με τη μορφή του... κατεπείγοντος, όταν σε καθημερινή πλέον βάση, κάποιες κοινωνικές ομάδες διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης και των μέτρων της στο Σύνταγμα κι όταν τα επικοινωνιακά όπλα της κυβέρνησης εξαντλούνται με γοργό ρυθμό, τότε μάλλον η εποχή της ανοχής για την κυβέρνηση ανήκει στο παρελθόν όπως και οι αντοχές του κόσμου.

Το κοινωνικό κεφάλαιο, "ας τους δοκιμάσουμε κι ας τους δώσουμε την ευκαιρία να μας αποδείξουν αν εννοούν αυτά που λένε" εξαντλήθηκε μάλλον πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου.

Και τώρα, η δοκιμή του...