Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Πίσω ολοταχώς στις κρατικοποιήσεις η Ευρώπη!

 




Οι κρατικοποιήσεις εταιρειών δεν αποτελούν πλέον θέμα ταμπού για τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά τη δεκαετία του 1990 και τις ιδιωτικοποιήσεις που έλαβαν χώρα στις αρχές του 21ου αιώνα, η οικονομική κρίση του 2008 έδωσε ξανά κεντρικό ρόλο στο κράτος ως ιδιοκτήτη. Το ξέσπασμα της επιδημίας της COVID-19 άνοιξε τις πόρτες των..

Ψάχνουν... παράθυρο οι πετρελαϊκές για μείωση φόρου στα υπερκέρδη

 



Kορυφώνονται οι διεργασίες ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας, την Παρασκευή, με τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες της Ευρώπης να ασκούν ισχυρή πίεση, προκειμένου να περικοπεί δραστικά ο φόρος με συντελεστή 33%, που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα τα υπερκέρδη τους το 2022. Την ίδια ώρα, και οι εθνικές κυβερνήσεις..

Reuters: Που θα πουλάει η Ρωσία πετρέλαιο όταν ξεκινήσει το εμπάργκο της ΕΕ;

 



Η Ρωσία έχει αυξήσει τις αποστολές πετρελαίου στην Ασία από τότε που η Ευρώπη επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται να δρομολογήσει εκ νέου πάνω από το ένα τέταρτο των εξαγωγών αργού πετρελαίου της μακριά από την Ευρώπη - ή περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα - όταν το πλήρες εμπάργκο πετρελαίου ξεκινήσει..

Η Πολωνία θα προμηθεύει το γερμανικό διυλιστήριο Schwedt μόνο εάν η Rosneft αποχωρήσει από τη θέση του ως μέτοχος



 

Η Πολωνία θα βοηθήσει στην προμήθεια πετρελαίου στο γερμανικό διυλιστήριο PCK Schwedt  μόνο  εάν η ρωσική Rosneft απομακρυνθεί πλήρως ως μέτοχος, δήλωσε το υπουργείο Κλίματος της Πολωνίας, αυξάνοντας την πίεση..

Οι απεργοί εργάτες πετρελαίου της Αργεντινής απαιτούν συνομιλίες μετά τη φονική έκρηξη σε διυλιστήριο

 




Συνδικάτα που εκπροσωπούν χιλιάδες απεργούς εργάτες πετρελαίου στην Αργεντινή ζήτησαν συνομιλίες με ηγέτες επιχειρήσεων για την ασφάλεια της εργασίας την Παρασκευή, μια ημέρα μετά την απεργία για να διαμαρτυρηθούν για..

Trashboom: Τo πλωτό φράγμα που εμποδίζει τόνους πλαστικού να καταλήξει στους ωκεανούς




Η Γερμανική εταιρία Plastic Fischer εφηύρε ένα πλωτό φράγμα που έχει ως στόχο να αποτρέψει την είσοδο τόνων πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς.

Πρόκειται για το TrashBoom το οποίο κατασκευάζεται από τοπικά διαθέσιμα υλικά και χρησιμοποιεί απλή τεχνολογία χαμηλού κόστους που μπορούν να αντέξουν οικονομικά ακόμη και οι αναπτυσσόμενες..

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου σημειώνει μικρό άλμα εν μέσω πτώσεων στις τιμές του αργού


 


Ο αριθμός των συνολικών ενεργών γεωτρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 1 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Baker Hughes που δημοσιεύθηκαν..

Επιτυχής η Νέα Γεώτρηση Φυσικού Αερίου για την Energean στην Αίγυπτο

 



Νέα γεώτρηση φυσικού αερίου διενεργεί η Energean στην παραχώρηση Abu Qir, στην Αίγυπτο. Η Abuqir Petroleum, μια κοινοπραξία της Egyptian General Petroleum Corp. (EGPC) και της Energean, ολοκλήρωσε μία νέα πλευρική γεώτρηση, την NA/Q-PII#6 ST

Όπως ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία..