Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Εκατοντάδες μεγάλοι κρατήρες που εκλύουν μεθάνιο ανακαλύφθηκαν στον Αρκτικό βυθό

Από το zougla.gr
Αέριο μεθάνιο διαρρέει έως σήμερα σε μεγάλες ποσότητες από εκατοντάδες κρατήρες που βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας της Αρκτικής και οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια, όπως ανακοίνωσαν νορβηγοί επιστήμονες.

Το μεθάνιο αποτελεί «αέριο του θερμοκηπίου» πιο ισχυρό και από το διοξείδιο του άνθρακα, γεγονός που το καθιστά μεγάλη πηγή ανησυχίας για την κλιματική αλλαγή στο μέλλον.

Οι πρώτοι τέτοιοι κρατήρες είχαν..

ΗΠΑ: Μειώθηκε η ζήτηση για βενζίνη για τρίτο συνεχόμενο μήνα

Από το worldenergynews.gr
Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησε για τρίτο συνεχή μήνα το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη 1/5/2017, καταγράφοντας την πρώτη ετήσια πτώση από το 2012.

 Η μέτρια πτώση της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ αντισταθμίστηκε από τη μεγάλη ζήτηση αποσταγμάτων, βοηθώντας τη συνολική ζήτηση πετρελαίου να αυξηθεί κατά 2,1% το Μάρτιο έναντι του περασμένου έτους, σύμφωνα με την έκθεση της EIA Petroleum Supply Monthly.

 Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησε..

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !...


Το ενεργειακό επίτευγμα της Κρήτης

Είναι πλέον επίσημη η αίτηση της κοινοπραξίας Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια για δύο περιοχές Νότια της Κρήτης. Έχουμε πια την απόδειξη ότι αυτό το μέρος της Ελληνικής ΑΟΖ έχει όντως ενδιαφέρον ενώ μας έλεγαν στο πλαίσιο του μεγάλου διαγωνισμού των 20 θαλάσσιων οικοπέδων, ότι η απουσία υποψηφιοτήτων στην περιοχή οφειλόταν στην απουσία κοιτασμάτων. 

Τώρα βλέπουμε όλοι και μάλιστα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι διαψεύστηκαν όλοι όσοι απαξίωναν τις προσπάθειες της ανάδειξης της αξίας της ελληνικής ΑΟΖ. Επίσης αυτές ..

Ποιες είναι οι δύο περιοχές που ζητά για έρευνες η «Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ»

Από το euro2day.gr
Τα εννέα blocks νότια της Κρήτης αλλά και η έκταση από τα Κύθηρα μέχρι τα βορειοδυτικά των Χανίων είναι σύμφωνα με τις ενδείξεις οι δύο θαλάσσιες περιοχές που ζητά για έρευνες υδρογονανθράκων η κοινοπραξία των εταιριών Total-ExxonMobil-Ελληνικά Πετρέλαια .

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και τα στελέχη των επιχειρήσεων δεν αποκαλύπτουν τα ακριβή όρια των δύο περιοχών, τα οποία θα βγουν σε διεθνή διαγωνισμό. Εκτιμήσεις, όμως, και με βάση τις επίμονες επίσημες αναφορές περί ερευνών σε ανεξερεύνητα και μεγάλα βάθη, συγκλίνουν στις δύο προαναφερόμενες περιοχές.

Για αυτές άλλωστε..

Θύματα χιλιάδες Έλληνες οδηγοί λόγω bonus

Από το pronews.gr
Χιλιάδες οδηγοί καθημερινά βάζουν ακατάλληλα καύσιμα στα οχήματά τους με τις επιπτώσεις τόσο στο αυτοκίνητό τους,μ όσο και την υγεία όλων μας να είναι τρομακτικές στη πάροδο του όνου. Και αυτό γιατί “κόπηκαν τα bonus τους”.

Το επιβεβαιώνει επίσημα πλέον το υπουργείο Ενέργειας, με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη να αποκαλύπτει τη ραγδαία μείωση κατά 53% των ελέγχων για το λαθρεμπόριο καυσίμων από το 2014 στο 2016, αιτιολογώντας αυτή λόγω της κατάργησης του μπόνους που έπαιρναν οι υπάλληλοι για κάθε έλεγχο.

Συγκεκριμένα ενώ..

Alekperov (Lukoil): Στα 55 δολ. η μέση τιμή του πετρελαίου το 2017 – Σταθεροποίηση σε 9 μήνες

Από το worldenergynews.gr
Η μέση ετήσια τιμή του πετρελαίου το 2017 θα διατηρηθεί στα 55 δολάρια το βαρέλι και η αγορά μπορεί να σταθεροποιηθεί σε 9 μήνες σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών της Lukoil, δήλωσε σήμερα (1/6) ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας Βαγκίτ Αλεκπέροφ.

Μιλώντας στο ρωσικό κανάλι ειδήσεων Rossiya 24 στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Αλεκπέροφ είπε..

Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1000 ευρώ

Από το fpress.gr
«Πόσα χρόνια είπες ότι πρέπει να ασφαλιστώ για να πάρω μια καθαρή σύνταξη των 1000 ευρώ; Πόσαααα;».

Μπορεί η Ηλεκτρονική Αθηνών να μην υπάρχει πλέον όμως οι διαφημίσεις με τον κυρ Αλέκο δεν ξεχνιούνται. Και αν ο κυρ Αλέκος καλούνταν να αναρωτηθεί ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται για να πάρει μια σύνταξη (καθαρή) άνω των 1000 ευρώ μετά την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού, την επιβολή του φόρου, της εισφοράς αλληλεγγύης και της αυξημένης εισφοράς υγείας που ισχύει από το 2015, σίγουρα την ίδια λέξη θα χρησιμοποιούσε: «πόσααα;». Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συνδυασμοί που πρέπει να πιάσει κάποιος προκειμένου να εξασφαλίσει το τετραψήφιο ποσό από την κύρια σύνταξη ξεπερνώντας τους χαμηλούς συντελεστές αναπλήρωσης, την υψηλή φορολογία, την εισφορά υπέρ υγείας αλλά και την εισφορά αλληλεγγύης, είναι αδιανόητοι τουλάχιστον για τα σημερινά δεδομένα στην αγορά εργασίας. Από τη μια ..

Ανοικτός διάλογος για τον ορυκτό πλούτο στις 7/6 από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Από το energypress.gr
Την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 12.00΄ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή διοργανώνεται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανοιχτός διάλογος με τους βασικούς Επιχειρηματικούς Φορείς αξιοποίησης ορυκτού πλούτου, καθώς και τους Κοινωνικούς Φορείς που εκπροσωπούν τη νέα γενιά και τους συνταξιούχους, με θέμα: «ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Nature: Ποιες χώρες θα χτυπήσει πρώτα η κλιματική αλλαγή σύμφωνα με τους επιστήμονες

Από το worldenergynews.gr
Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή μιλούν μερικές φορές για «την αναχώρηση του κλίματος», αναφερόμενοι στο πότε η κλιματική αλλαγή ξεκίνησε πραγματικά να αλλάζει τα πράγματα. 

Είναι η στιγμή που οι μέσες θερμοκρασίες, είτε σε μία συγκεκριμένη περιοχή, είτε παγκοσμίως, επηρεάζονται τόσο, ώστε να μπορεί να πει κανείς, ότι το παλιό κλίμα με ένα τρόπο μένει πίσω. 
Αυτό είναι κρίσιμο σημείο καμπής και αναμένεται πολύ σύντομα αυτό να συμβεί σε πολλές πόλεις, αναφέρεται σε έρευνα του περιοδικού Nature.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία πόλη φθάνει στο σημείο της «κλιματικής αναχώρησης», όταν ο μέσος όρος θερμοκρασίας της..

Ρωσία και Σ. Αραβία συζητούν συνεργασία σε 30 διαφορετικούς τομείς της πετρελαϊκής βιομηχανίας

Από το worldenergynews.gr
Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες διερευνούν ευκαιρίες συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία σε συγκεκριμένα έργα 30 διαφορετικών τομέων, όπως η εξόρυξη, η εξερεύνηση, η ανάπτυξη της πετροχημικής βιομηχανίας, οι πετρελαϊκές υπηρεσίες, κ.α., σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Sputnik.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε..

Συνάντηση Mελών του ΣΥΡΙΖΑ με Γ.Σταθάκη για τα ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Συνάντηση των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ των ΕΛΠΕ (ΕΛΠΕ, ΕΜΠΟΡΕΙΑΣ, ΑΣΠΡΟΦΩΣ) και της Νομαρχιακής ΔΕΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε χθες με τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ που προκλήθηκε από την PANEUROPIAN.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για την παραμονή του ομίλου ΕΛΠΕ υπό δημόσιο έλεγχο, η στήριξη στη διοίκηση και στο πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.

Οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου το 2017: Η Exxon διατηρεί τα σκήπτρα, "καταποντίζεται" η Chevron

Από το capital.gr
Η ExxonMobil που βρέθηκε αντιμέτωπη με τη "βουτιά" στις τιμές του πετρελαίου και προσφάτως επέστρεψε στην κερδοφορία, διατήρησε τον τίτλο της ως η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου παγκοσμίως. 

Η εταιρεία που έχει την έδρα της στο Τέξας, βρίσκεται στην 13η θέση της λίστας του Forbes με τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου. Βρέθηκε τέσσερις θέσεις πιο κάτω σε σχέση με πέρυσι, αλλά βλέπει την τύχη της να αλλάζει, καθώς οι τιμές του αργού ανακάμπτουν. Η Exxon κατέγραψε "άλμα" 122% στα κέρδη της, το τελευταίο τρίμηνο.

Η Royal Dutch Shell είναι ..