Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν έχουν αυξηθεί τα τρία τελευταία χρόνια

Από το naftemporiki.gr
Το 2016 είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με νέα έκθεση Βρετανών ερευνητών.

Τα ευρήματα, που αντικατοπτρίζουν κυρίως τη μείωση της παραγωγής άνθρακα της Κίνας, αντιμετωπίζονται με συγκρατημένη αισιοδοξία από την διεθνή κοινότητα, καθώς πολλοί ανησυχούν ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα αποχωρήσει από τη συμφωνία του Παρισιού ως αρνητής της κλιματικής αλλαγής.

Για το 2016 προβλέπεται μια ..

Η STRATFOR ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ» ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Από το kostasxan.blogspot.gr
επικαλούμενη «οικονομική πηγή» αλλά και απόρρητα «αδημοσίευτα γεωφυσικά δεδομένα»

Η STRATFOR (Παγκόσμια Εταιρεία Πληροφοριών και Αναλύσεων) γνωστή και ως «ιδιωτική CIA», ιδρυμένη από τον γεννημένο στην Ουγγαρία - από επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος - George Friedman, οι γονείς του οποίου μετέπειτα διέφυγαν από το Κομμουνιστικό Καθεστώς και κατόρθωσαν να φτάσουν στην Αμερική, διαχειρίζεται χιλιάδες πληροφορίες
Πλαίσιο κειμένου: STRATFOR: «Greece has the potential to become a large producer of oil and natural gas following the hydrocarbon discoveries in the sea around Cyprus and elsewhere in the area. At a recent conference in Crete organized by the Mineral Resources Engineering Department of the Technical University of Crete it was stated from USGS assessments that the area south of Crete may have potentially huge hydrocarbon deposits, such assessments have been confirmed from unpublished geophysical data»!  4/11/2011
 για κάθε πλευρά του κόσμου και ενημερώνει με συνδρομή τα μέλη της για αυτές…

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ η ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΣΦΑΙΡΑ στον ΗΛΙΟ, ο ΝΙΜΠΙΡΟΥ; (video)

Από το diadrastika.com
Μία τρομακτική τεράστια σφαίρα φαίνεται πως έχει καταγραφεί να πλησιάζει το ηλιακό μας σύστημα ή ήδη να βρίσκεται μέσα σε αυτό… Ανεξάρτητοι ερευνητές αστρονόμοι φαίνονται αναστατωμένοι, ενώ η NASA για μία ακόμα φορά τηρεί σιγή ιχθύος…

Σύμφωνα με τα video που ακολουθούν, ένα τεράστιο αντικείμενο συλλαμβάνεται από την NASA και ειδικότερα από την SECCHI STEREO ΗΙ1 δορυφορική σήμερα.

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει, ο Ήλιος μας βρίσκεται στα αριστερά και ρίχνει το φως από την αριστερή πλευρά του πλαισίου. Ένα φωτεινό σημάδι στα δεξιότερα της «Σφαίρας» υποστηρίζεται ότι είναι η Γη…

Με βάση τα αρχεία αυτού του δορυφόρου φαίνεται πως..

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ… ΥΔΡΙΤΗΣ Ο «ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΠΑΓΟΣ» ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ ΜΕΘΑΝΙΟΥ το υπερκαύσιμο του μέλλοντος


Από το kostasxan.blogspot.gr
ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΑ – οι ενεργειακές δεξαμενές μεθανίου: Το Φυσικό Αέριο (μεθάνιο κυρίως) συνδέεται με τα λεγόμενα υποθαλάσσια λασποηφαίστεια, τα οποία σχηματίζονται από την διέξοδο που προσπαθεί να βρει το αέριο μεθάνιο από τα σπλάχνα της γης, καθώς μέσα από ρήγματα του φλοιού επιχειρεί να βγει προς τα έξω όπως η λάβα ενός κανονικού ηφαιστείου, παρασύροντας υλικά του πυθμένα αλλά και σχηματίζοντας κρατήρες υδριτών

Κοιτάσματα που μεταμορφώνουν την Ελλάδα από «Κακομοιράτο» σε πάμπλουτο «Εμιράτο»!


Από το kostasxan.blogspot.gr
Βάση διαφόρων ανακοινώσεων, δηλώσεων και στοιχείων, αναφέρουμε περιληπτικά:

Η Θαλάσσια Ζώνη Υδρογονανθράκων Δυτικής και Νότιας Ελλάδας, μέχρι στα νότια της Μεγίστης
Τα «χρυσά» σημεία φυσικού αερίου Κρήτης – Γαύδου – Το ξεχασμένο νησάκι μας
επεκτείνει βαθιά μέσα στο Λιβυκό Πέλαγος την Ελλαδική ΑΟΖ

1 Στα ΝΔ, Ν και ΝΑ Κρήτης υπάρχουν 3,5 τρισεκατομμύρια m3 Φυσικού Αερίου τουλάχιστον, που ισοδυναμούν ενεργειακά με 20 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου,με μια ολόκληρη δηλαδή «Αλάσκα», όπως υποστήριξε πρόσφατα ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος, επικαλούμενος δεδομένα ερευνών των Γεωλογικών Υπηρεσιών ΗΠΑ και Γαλλίας!
Τα συνολικά αυτά κοιτάσματα απλώνονται σε τέσσερις περιοχές

Από το 1868 έχει βρεθεί πετρέλαιο στην Ελλάδα – Διαβάστε ολόκληρη την Εκθεση του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο ελλαδας πολεμικο
Από το thesecretrealtruth.blogspot.com
Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι η Ελλάδα έχει πολύ πετρέλαιο. Είναι ελάχιστα γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς είχε δημιουργήσει ομάδες ερευνών του υπεδάφους της Ελλάδος. Τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν ότι η Ελλάς είναι πλουσιότατη σε σημαντικά υλικά υπεδάφους. Ο σχετικός φάκελος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το γραφείο του, όπως μυστηριωδώς πέθανε και ο τότε πρωθυπουργός. Είναι όμως ελαχιστότατα γνωστό ότι βρέθηκε πετρέλαιο στην Ελλάδα το 1867 – 1868.

Τον Ιούλιο του 1867 ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αναστάσιος Κ. Χρηστομάνος πήγε στην Φωκίδα για να μελετήσει περιοχή στην οποία ανέβλυζε άσφαλτος. Μετά από έναν χρόνο και αφού τελείωσε τις έρευνές του ο καθηγητής υπέβαλε Έκθεση προς την Κυβέρνηση πληροφορώντας την για το αποτέλεσμα των ερευνών του. Το αποτέλεσμα ήταν ανακάλυψη πετρελαίου.

Η Έκθεση του καθηγητού δημοσιεύτηκε στον Ελληνικό Τύπο στις 15 Οκτωβρίου 1868. Το τμήμα Α΄ της υποβληθείσης εκθέσεως, που σχετίζεται με την ανακάλυψη πετρελαίου στην Ελλάδα έχει ως εξής:

1,8 εκατ. ευρώ για διαχείριση υδρογονανθράκων στον προϋπολογισμό του υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου για το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο κυπρος
Από το energypress.gr
Κονδύλι ύψους €1.772.050 για θέματα  που σχετίζονται με τη διαχείριση υδρογονανθράκων, περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου για το 2017. 

Συγκεκριμένα, με βάση τον προϋπολογισμό που που κατατέθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, τα σχεδόν 1,8 εκατ. ευρώ προορίζονται για:

Κέρδη 6 δισ. για Ρωσία από το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το kathimerini.gr
Ενισχυμένες φαίνεται να είναι οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της προοπτικής συμφωνίας της Μόσχας με τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ. Μόνον η απόφαση της Ρωσίας νωρίτερα φέτος να συμμετάσχει σε συνομιλίες με τον ΟΠΕΚ για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου έχει τονώσει με 5,63 δισ. ευρώ τον προϋπολογισμό της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν δύο αξιωματούχοι της Μόσχας στο Bloomberg. Η πιθανότητα συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και στον ΟΠΕΚ, με στόχο την ενίσχυση των..

Έρευνα-σοκ: 42% περισσότερα καύσιμα καίνε τα αυτοκίνητα απ΄ό,τι δηλώνουν οι κατασκευαστές

Από το mikrometoxos.gr
Κατά 42% μεγαλύτερη είναι η πραγματική κατανάλωση καυσίμων από ό,τι δηλώνουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως προκύπτει από νέα έρευνα που ξεσκεπάζει άλλη μια αθέμιτη πρακτική του κλάδου.

Η απόσταση που χωρίζει την πραγματική κατανάλωση καυσίμων από όσα δηλώνουν επισήμως οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι «μεγαλύτερη από ποτέ». Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα που εκπόνησε το Διεθνές Συμβούλιο Καθαρών Μεταφορών (ICCT) από κοινού με την ολλανδική Οργάνωση Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών. Ειδικότερα, σύμφωνα με μετρήσεις, η πραγματική κατανάλωση καυσίμου ανά αυτοκίνητο ξεπέρασε το 2015 τα όσα αναγράφονται στις προδιαγραφές των μοντέλων που δίνονται στην κυκλοφορία κατά 42% (κατά μέσο όρο). Πριν από δέκα χρόνια η εν λόγω απόκλιση κυμαινόταν γύρω στο 15%, ενώ το 2013 στο 25%.

Σε μεγάλο βαθμό η σκανδαλώδης απόκλιση μεταξύ πραγματικής κατανάλωσης και τυπικών προδιαγραφών οφείλεται...