Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κίνα

Από το naftikachronika.gr
Η Petrochina ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη λεκάνη Ταρίμ στη Σιντσιάνγκ της Κίνας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 115 δις κυβικά μέτρα.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Tian Jun, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές εξόρυξης, με τις μετρήσεις να δείχνουν..

Ηλεκτροπαραγωγή 8μήνου 2019: πώς να κρυφτούν τα αδιέξοδα μιας 20ετίας;


Από το greeklignite.blogspot.com
Στο τέλος Σεπτεμβρίου ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε το Μηνιαίο Δελτίο Ενέργειας για τον Αύγουστο 2019 και ο θρίαμβος της ενεργειακής ανοησίας συνεχίστηκε: στο 16% ο εγχώριος λιγνίτης, που μας ανέστησε ως χώρα επί 60 χρόνια, στο 34% το 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο, στο 15% οι εισαγωγές ρεύματος. Αυτό δεν εμπόδισε τον αδίστακτο Μητσοτάκη, θεμελιώνοντας πριν λίγες μέρες μια ακόμα μονάδα αερίου, να πει πως "η επένδυση συμβαδίζει με ... πιο φθηνή τιμή του ρεύματος και τον περιορισμό της αιμορραγίας που προκαλούν οι εισαγωγές ηλεκτρισμού". Λες και δεν..

Σε χαμηλό 70 ετών οι νέες ανακαλύψεις συμβατικού πετρελαίου

Από το energypress.gr
Οι νέες ανακαλύψεις συμβατικού πετρελαίου διεθνώς έχουν μειωθεί την τελευταία τριετία στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 70 ετών.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του IHS Markit, οι έρευνες υπέστησαν πλήγμα την τελευταία τριετία λόγω των χαμηλών τιμών..

Barkindo: Πολύ νωρίς να εξετάσουμε το ενδεχόμενο βαθύτερων περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Είναι πολύ νωρίς για τη διεξαγωγή συζητήσεων σε ότι αφορά την παραγωγή πετρελαίου, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo.

Όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο Tass.com, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο – προς το παρόν..