Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

"Το παράθυρο των 10 ετών" έκλεισε και είμαστε όλοι νεκροί! Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την κοροϊδία;

Από το greeklignite.blogspot.gr
Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο κοιτάζοντας κανείς πίσω μπορεί να δει πώς εξελίχθηκε η αλητεία της κλιματικής απάτης. Με ποιο τρόπο κάποιοι προσπάθησαν κι εξακολουθούν να προσπαθούν με κάθε τρόπο να πανικοβάλουν τους πάντες για τη δήθεν "υπερθέρμανση" του πλανήτη. Κι όμως, δεν έμαθα ποτέ να έχει συγκινηθεί παγκοσμίως κάποιος δικαστικός λειτουργός, της κατά τα λοιπά τυφλής δικαιοσύνης, για τη συστηματική διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού.

Στην εικόνα της αρχής βλέπουμε..

EGAS: Νέος αδειοδοτικός γύρος στην αιγυπτιακή ΑΟΖ

Από το energypress.gr
EGAS,  η Εθνική Εταιρεία Φυσικού Αερίου της Αιγύπτου, ανακοίνωσε το νέο γύρο προσφορών για τα δικαιώματα ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 16 περιοχές. Η διαγωνιστική διαδικασία αφορά σε 13 οικόπεδα στην Μεσόγειο και άλλα 3 στα παράλια του Δέλτα του Νείλου.

Ο υπουργός ενέργειας του αιγυπτιακού κράτους ενημέρωσε..

Βουλγαρία και Ρωσία δίνουν τα χέρια στον τομέα της ενέργειας

Από το naftikachronika.gr
Ρωσία και Βουλγαρία εξετάζουν εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στον τομέα της ενέργειας, μέσα από τον άμεσο εφοδιασμό της τελευταίας από την πρώτη με φυσικό αέριο μέσω αγωγού στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, κ. Rumen Radev, ανέφερε ότι η Ε.Ε. γνωρίζει ότι είναι αναγκαίος ο άμεσος εφοδιασμός..

Η Coral εφαρμόζει μοναδική τεχνολογία μοριακού ιχνηθέτη για τη διασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα διαφοροποιημένα καύσιμα Shell

Από το energypress.gr
Η Coral A.E. στο πλαίσιο της διαρκούς αναζήτησης και του πάθους για εξέλιξη και ουσιαστική βελτίωση των καυσίμων της, χρησιμοποιεί την τεχνολογία μοριακού ιχνηθέτη για τον ποιοτικό έλεγχο στα καύσιμα της ήδη από το 2011.

Όλα τα διαφοροποιημένα καύσιμα Shell ενσωματώνουν μία πρωτοποριακή τεχνολογία μοριακού ιχνηθέτη “Shell DNA”, που επιτρέπει την επαλήθευση της ταυτότητας του προϊόντος και των μοναδικών του χαρακτηριστικών, σύμφωνα..

Ο εφοδιασμός της ναυτιλίας με καύσιμο LNG προχωράει με όχημα το «Poseidon Med II»

Από το worldenergynews.gr
Από το 2020 και μετά θα λειτουργεί σταθμός φόρτωσης βυτιοφόρων με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα, τουλάχιστον τρία νέα πλοία με καύσιμο ΥΦΑ, ένα πλοίο ανεφοδιασμού (φορτηγίδα) με βάση το λιμάνι του Πειραιά και μια εγκατάσταση παροχής/αποθήκευσης ΥΦΑ στη Δυτική Ελλάδα, όπως τόνισε ο Γιώργος Πολυχρονίου από τη ΔΕΠΑ κατά την εισαγωγική του ομιλία στην εκδήλωση της 21ης Μαΐου, που έλαβε χώρα..

Η ΕΕ Λέει «Όχι» στις Προτάσεις για Μεγαλύτερες Μειώσεις Εκπομπών CO2

Από το energia.gr 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει τη μείωση κατά 15%, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα φορτηγά οχήματα στην προσεχή επταετία, απορρίπτωντας τις εκκλήσεις εταιρειών, περιβαλλοντικών ομάδων αλλά και ορισμένων κρατών-μελών να καθοριστούν πιο επιθετικοί στόχοι προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για την κλίματική αλλαγή

Οι μεταφορές παράγουν το 25% των συνολικών εκπομπών CΟ2 και αποτελούν το μόνο τομέα της οικονομίας της ΕΕ στον οποίο οι εκπομπές εξακολουθούν..

ΠΟΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ

Από το poenergias.gr
Τα χρόνια των μνημονίων και της λιτότητας φτωχοποίησαν την Ελληνική κοινωνία , διέλυσαν κάθε θεσμό κοινωνικής προστασίας , απορρύθμισαν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις .
Οφείλουμε στους εαυτούς μας , στους συναδέλφους μας και κυρίως στις επόμενες γενιές να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους .

Στις 30 Μάη απεργούμε ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τη ζωή μας διεκδικώντας..

Εγκαινιάστηκε νέο ηλεκτρονικό εργαλείο: ξεκινήστε την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων των επικίνδυνων ουσιών τώρα

Από το osha.europa.eu
Μεταξύ των διαφόρων μέσων της εκστρατείας για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους εργασίας 2018-2019 , το ηλεκτρονικό εργαλείο του EU-OSHA για τις επικίνδυνες ουσίες και τα χημικά προϊόντα έχει ως σκοπό να παρέχει στις επιχειρήσεις τις πληροφορίες και συμβουλές που χρειάζονται προκειμένου να αξιολογούν και να διαχειρίζονται τους κινδύνους που συνδέονται με την ασφάλεια και την υγεία. 

Ο συγκεκριμένος διαδραστικός και διαδικτυακός οδηγός, ο οποίος επικεντρώνεται..

UBS: Οι παράγοντες που διατηρούν ισχυρή τη ζήτηση για πετρέλαιο - Στο 10% οι ανάγκες για LNG μέχρι το 2022

Από το worldenergynews.gr
Έκθεση για την πορεία του πετρελαίου, την προσφορά και τη ζήτηση αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά του LNG, συνέταξαν οι αναλυτές της UBS.

Όσον αφορά το brent το 2017 η τιμή του ήταν  κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών της ελβετικής τράπεζας , αλλά το ισχυρό κλείσιμο έφερε τις τιμές κοντά στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις. 

Ωστόσο, σε αυτό συνετέλεσαν η ισχυρή συμμόρφωση του ΟΠΕΚ και των χωρών..