Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσιεύτηκε ο απολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής υπευθυνότητας των ΕΛΠΕ




 Το περιεχόμενο της 16ης έκδοσης του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης & Εταιρικής Υπευθυνότητας, που παρουσιάζει την επιχειρηματική επίδοση του Ομίλου ΕΛΠΕ σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), είναι αποτέλεσμα του ανοιχτού διαλόγου που πραγματοποιήθηκε με όλες τις κατηγορίες..

China's plunging diesel exports a boost to Asia refiners

 




Slumping diesel exports from China are proving a boon to other refiners in Asia, with the profit from producing the fuel rising to the highest in 18 months.

China has been Asia's second-highest exporter of gasoil, the building block for middle distillate fuels that include diesel, heating..

Στην Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους υδρογονάνθρακες




 Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας πρόκλησης. Να υποστηρίξει και να διευρύνει την παραγωγή και μεταφορά φυσικού αερίου και ταυτόχρονα να αναδείξει νέες τεχνολογίες ενέργειας, ως παραγωγός τεχνολογίας, δημιουργώντας νέες αλυσίδες αξίας. Έτσι, θα αποκτήσει κεντρικό ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που αναμένεται να καταστεί βασικός ενεργειακός πόλος παγκόσμια.

Την άποψη αυτή εκφράζει ο γενικός διευθυντής..

Συνεργασία Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας και Περιφέρειας Κρήτης για τις δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

 


Προγραμματική Σύμβαση με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠΕ) υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την επιστημονική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στην παρακολούθηση και τον έλεγχο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ για ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ και ΕΣΥ

 


Ολες οι άδειες που δικαιούται ο εργαζόμενος γονιός

 




Το ζήτημα των αδειών των εργαζομένων, υπό το πρίσμα του πρόσφατου νόμου (ν. 4808/2021), ξεκίνησε να μας απασχολεί σε προηγούμενη αρθρογραφία μας. Προσεγγίσαμε, ήδη, τις άδειες που στοχεύουν στην εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για γονείς και φροντιστές. Θα μας απασχολήσουν εδώ οι άδειες που στοχεύουν στην προστασία της οικογένειας. Συγκεκριμένα:

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Εφετείο Αθηνών εκδικάζεται η υπόθεση της διένεξης με την ELFE – Τα σενάρια για την τύχη του πωλητηρίου

 




Ένας ακόμη σταθμός στην πολύμηνη εκκρεμότητα για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στις 23 Σεπτεμβρίου, μεθαύριο, το Εφετείο Αθηνών θα συνεκδικάσει τις εφέσεις που άσκησαν η δημόσια εταιρία φυσικού αερίου και η βιομηχανία λιπασμάτων ELFE επί της απόφασης που εξέδωσε το 2019 το Πρωτοδικείο ..