Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Πρόστιμα 30.000 ευρώ στα ΕΛΠΕ για παράνομη επεξεργασία και κυκλοφορία δεδομένων

Από το protothema.gr
Πρόστιμα ύψους 20.000 και 10.000 ευρώ επέβαλε ομόφωνα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.), για παράνομη επεξεργασία δεδομένων, σύμφωνα με το νόμο 2472/1997 (για την προστασία των προσωπικών δεδομένων) και για τη μη λήψη κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων προς..

Αγκάθια στον δρόμο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ

Από το euro2day.gr
Για τον Μάιο μεταθέτει το ΤΑΙΠΕΔ την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επενδυτών στον διαγωνισμό πώλησης του 50% συν μίας μετοχής της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Αυτό αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες του Euro2day.gr, κι ενώ υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η πρόσκληση να βγει στον «αέρα» αρχές του μήνα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είχε προ ημερών προσδιορίσει τη διαδικασία χρονικά τέλος..

Άφθονα πετρελαιοφάγα μικρόβια βρέθηκαν στο μεγαλύτερο βάθος των ωκεανών

Από το ekriti.gr
Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι μοναδικά βακτήρια που «τρώνε» πετρέλαιο, ζουν σε μεγάλους πληθυσμούς στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών της Γης, στην Τάφρο των Μαριανών, στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος περίπου 11.000 μέτρων (συγκριτικά το Έβερεστ έχει ύψος 8.848 μέτρων).

Οι Βρετανοί, Κινέζοι και Ρώσοι ερευνητές, που έκαναν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συμπληρώθηκε μια δεκαετία  δοκιμασίας του ελληνικού λαού κάτω από τον σκληρό ζυγό των Μνημονίων που επέβαλαν όλες οι βαθιά αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Οι έννοιες της Δημοκρατίας, του Σεβασμού στον άνθρωπο αλλά και η Κοινωνική Αλληλεγγύη αντί να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, θυμίζουν έννοιες μακρινές, χαμένες στην δύσκολη επιβίωση της καθημερινότητας.

Οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν δεν άφησαν..

Το πολωνικό διυλιστήριο της PKN σταματά τις αγορές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία

Από το worldenergynews.gr
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Πολωνίας, PKN Orlen, ανακοίνωσε την Παρασκευή 12/4/2019 ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει κατά το ήμισυ περίπου το μερίδιο του ρωσικού αργού στο μονάδα της Πολωνίας, αυξάνοντας τις παραδόσεις από εναλλακτικές πηγές.

Η κρατική PKN, της οποίας η πολωνική μονάδα προμηθευόταν  αργό σχεδόν αποκλειστικά από τη Ρωσία, άρχισε να αγοράζει ..