Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ !...

Νιγηρία: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε πλατφόρμα της εταιρείας Chevron

Αποτέλεσμα εικόνας για πλατφόρμα πετρελαιου
Σε πλατφόρμα της εταιρείας Chevron στην επαρχία Δέλτα του Νίγηρα της Νιγηρίας επιτέθηκαν ένοπλοι την Τετάρτη, σύμφωνα με αξιωματούχο του πολεμικού ναυτικού της αφρικανικής χώρας.

Η επίθεση έγινε περίπου 40 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό του Εσκράβος, κοντά στην πόλη Γουάρι, στη νότια Νιγηρία.

Με δήλωσή της, η οργάνωση Εκδικητές του Δέλτα του Νίγηρα ανέλαβαν την ευθύνη, τονίζοντας ότι οι ίδιοι ανατίναξαν την πλατφόρμα.


ΠΗΓΗ:pronews.gr

Προηγμένο σύστημα ολιστικής διαχείρισης ασφάλειας από τα ΕΛΠΕ


Το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015 στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου, όπου έχασαν τη ζωή τους 4 εργαζόμενοι:

 Εκφράζει και πάλι την οδύνη του για το τραγικό συμβάν και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. Η ουσιαστική στήριξη αυτών των οικογενειών αποτελεί το ελάχιστο καθήκον και υποχρέωση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει και υλοποιεί τις προθέσεις του.
 Αναμένει την αποπεράτωση της Ανακριτικής διαδικασίας, στην οποία παρέχει κάθε διευκόλυνση και πληροφορία για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.
 Υλοποιεί ένα προηγμένο ..

ΕΛΠΕ: Ως τις 25 Μαΐου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Πάμε Κατασκήνωση»


Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, υλοποιεί, για 9η συνεχόμενη χρονιά, πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες κατασκηνώσεις της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών, για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Το πρόγραμμα «Πάμε Κατασκήνωση» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛ.ΠΕ. και απευθύνεται: 

ΠΟΕ:6 & 7 Μάη 48ωρη Απεργία ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό - φορολογικό & 8 Μάη Ημέρα Μνήμης - Απεργία Πρωτομαγιάς

Π.Ο.Ε.
                            
                            8 ΜΑΗ 2016 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ - ΑΠΕΡΓΙΑΣ
8 Μάη : Ημέρα μνήμης για τα Ελληνικά Πετρέλαια και τον Κλάδο μας για όλους τους
αδικοχαμένους συναδέλφους μας .
8 Μάη 2015 : Δευτεραίος, Δελιλάι, Αβράμπος, Μαγγούρας στην προσπάθειά τους για τον
έλεγχο και περιορισμό της φωτιάς χάνουν τη ζωή τους .
Η λογική του κέρδους μέσω της..

ΠΣΕΕΠ: 48ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ στις 6 & 7 Μαίου 2016

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

         Σήμερα Πέμπτη 05/05/16 συνεδρίασε εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και υλοποίησε την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας προκηρύσσοντας 48ωρη Γενική Απεργία για αύριο Παρασκευή 06/05/16 και το Σάββατο 07/05/16.

         Οι fast track διαδικασίες  με  τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, το οποίο διενεργήθηκε στις 28/03/2016 στον Ασπρόπυργο, αποφασίστηκε να γίνει πρόταση προς το ΔΣ του όμορου Σωματείου Εμπορίας της ΠΕΠΕΚΟ   για διεργασίες από κοινού, με στόχο τις κοινές αρχαιρεσίες για ενιαίο Σωματείο Εμπορίας ενόψει και της ενοποίησης της Εμπορίας τον Ιούλιο του 2016.

 Η πρόταση αυτή βασίζεται στη  θέση του Σωματείου μας, η οποία ανέκαθεν ήταν  η αλληλεγγύη και η συνεργασία» για όλα τα θέματα που αφορούν στην Εμπορία και γενικά στον Όμιλο, ανάμεσα στα δυο Σωματεία Εμπορίας, αλλά και προς τα άλλα Σωματεία του Ομίλου. Θέση την οποία έχουμε υποστηρίξει με κάθε τρόπο και έννοια.

 Η πρόταση προϋπέθετε την..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Ένα χρόνο μετά το εργοδοτικό έγκλημα η εταιρία συνεχίζει την ίδια στάση. Τα κενά και τα 12ωρα συνεχίζονται, τα τμήματα είναι υποστελεχομένα, ενώ η κατάσταση σε όργανα, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς βάρδιας, παρά τις υποσχέσεις, παραμένει ίδια. Η διοίκηση του ΠΣΕΕΠ βάζει πλάτη και προωθεί την πολιτική της εταιρίας, αντί να παλεύει για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Φόρος τιμής στους συναδέλφους μας που σκοτώθηκαν στο εργοδοτικό έγκλημα είναι οι κινητοποιήσεις για καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα. 

         Στις 8 Μάη απεργούμε. Τιμάμε την

Συμμετοχή ΠΣΕΕΠ στην εκδήλωση του ΕΚΕΔΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σάββατο 7 Μαΐου το Εργατικό Κέντρο ∆υτικής Αττικής διοργανώνει ολοήµερη εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Ελευσίνας κατά της µάστιγας της εποχής, την Ανεργία, στα πλαίσια του εορτασµού της Εργατικής Πρωτοµαγιάς.

Το Σωµατείο µας θα συµµετέχει στην εν λόγω εκδήλωση µε µια..

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για σκεεπ ελπε


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πέρασε ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου. Ένα πρωινό που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη και στην ψυχή μας, που θα μας συνοδεύει για πάντα ανεξάρτητα από το αν το ζήσαμε από κοντά, από μακριά ή από μαρτυρίες άλλων.

Το σοκ ήταν τεράστιο για..

Σε επίπεδο ρεκόρ οι long θέσεις των hedge funds στο πετρέλαιο


Τα hedge funds αύξησαν τις καθαρές θετικές θέσεις τους στο Brent και τα παράγωγα πετρελαίου κατά 7 εκατομμύρια βαρέλια και στα επίπεδα ρεκόρ των 663 εκατομμυρίων βαρελιών την τελευταία εβδομάδα, ένα σημάδι που σύμφωνα με τους αναλυτές δείχνει ότι αυξάνεται το ρίσκο γύρω από τον μαύρο χρυσό.

Αν και οι τιμές του πετρελαίου έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου $20 το βαρέλι (70%) από τα χαμηλά τους τον Ιανουάριο, τα hedge funds εμφανίζονται πιο αισιόδοξα από ό,τι τα τελευταία δύο χρόνια, από το καλοκαίρι του 2014 που ξεκίνησε η μεγάλη πτώση του μαύρου χρυσού.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της αγοράς πετρελαίου, John Kemp, το ρεκόρ που..

Bundesnetzagentur - Monitoring report 2015: πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα ...


Πριν μερικές ημέρες η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας (Bundesnetzagentur, BNetzA), σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ανταγωνισμού (Bundeskartellamt), έδωσαν στη δημοσιότητα την 400 σελίδων έκθεση "Monitoring report 2015". Η έκθεση δείχνει την κατάσταση στην αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, όχι όμως με τα στοιχεία του 2015, όπως εύλογα θα ανέμενε κανείς να συμβεί τον Απρίλιο 2016, αλλά με τα στοιχεία του 2014!

Η έκθεση χωρίζεται σε τρία μέρη, το πρώτο αφορά την αγορά ηλεκτρισμού, το δεύτερο την αγορά φυσικού αερίου και το τρίτο αφορά γενικά θέματα. Τα αδιέξοδα της Energiewende, της ενεργειακής μετάβασης σε σύστημα με πολλές ΑΠΕ, δεν μπορούν να κρυφτούν, όσο κι αν παρουσιάζονται ωραιοποιημένα μέσα από τυπικά ψυχρές αναφορές. Το πρώτο διάγραμμα κατά την έκθεση δείχνει τη μέγιστη (Maximum) έγχυση ηλεκτρισμού των αιολικών το 2014. Αν ωστόσο παρατηρήσει κανείς πιο προσεκτικά το διάγραμμα και δεν καταπιεί αμάσητη τη λεζάντα, εκείνο που μπορεί επίσης να δει είναι όχι μόνο το πόσο συχνή είναι ..

Όχι σε νέες αυξήσεις φόρων στα καύσιμα από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος


«Σε σχέση με τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει μια νέα αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της και επισημαίνει πως, όπως και άλλες φορές, τα όρια φοροδότησης στα καύσιμα έχουν εξαντληθεί και κάθε νέα αύξηση αντισταθμίζεται με ισοδύναμη μείωση της κατανάλωσης.
Η κυβέρνηση όφειλε να αντλήσει τα ανάλογα συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πορεία των αυξήσεων στους φόρους και των σοβαρών συνεπειών που είχαν στην κατανάλωση, στην παραγωγή, στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία.

Δυστυχώς, βλέπουμε και πάλι να επαναλαμβάνεται μια, δοκιμασμένα και διαπιστωμένα, αποτυχημένη πολιτική.

Αντί η κυβέρνηση να ..

Απαράδεκτες καθυστερήσεις για την ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ ελλαδας
Το γεγονός ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα ο μεγάλος διαγωνισμός για τα θαλάσσια οικόπεδα 1, 2 και 10, είναι ενδεικτικό μιας απαράδεκτης πολιτικής που έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για να μην αξιοποιηθεί η Ελληνική ΑΟΖ. 

Από την αρχή προσπάθησαν να ακυρώσουν τον διαγωνισμό για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα σε αντίθεση με τη δυναμική της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια έβαλαν ..