Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Σπ. Κιαρτζής (ΕΛΠΕ): Στην πρόκληση της ενεργειακής κρίσης απαντάμε με το «Όραμα 2025»

 




Σχεδόν μισό αιώνα μετά την ενεργειακή κρίση του 1973 που είχε βυθίσει την παγκόσμια οικονομία, η διεθνής κοινότητα μοιάζει αυτή τη φορά να βιώνει την «τέλεια καταιγίδα». Τόσο οι επιπτώσεις από την πανδημία που δεν έχει ακόμη τιθασευτεί, όσο και το υψηλό ενεργειακό κόστος το οποίο δεν προβλέπεται ότι θα αποκλιμακωθεί σύντομα, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας και αποτελούν..

Όταν χιονίζει στη Ρωσία, οι φόροι στην ενέργεια σκοτώνουν τους Ευρωπαίους. Η πολιτική σκοτώνει, όχι ο καιρός ...



 Κάθε φάρμακο με τη λάθος χρήση μπορεί να μετατραπεί σε δηλητήριο κι αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει σήμερα με την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρήθηκε πως μπορούσε να διασφαλίσει την ειρήνη μετά από δυο ιδιαίτερα αιματηρούς και καταστροφικούς Παγκόσμιους Πολέμους και για 70 χρόνια το έχει πετύχει. Ωστόσο πλέον ο τρόπος διακυβέρνησης έχει μετατραπεί συντονισμένα σε αυταρχικό, φέρνοντας..

Φθηνότερο το Πράσινο Υδρογόνο – Ενισχύεται η Βιομηχανία Υδρογόνου στην Ευρώπη

 




Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πτώση της τιμής του πράσινου υδρογόνου, δηλαδή του υδρογόνου που παρασκευάζεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με αποτέλεσμα να είναι φθηνότερο από το γκρίζο και μπλε υδρογόνο. Η πτώση αυτή αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την απότομη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου. Αυτό διαπίστωσε..

Aramco: Εάν συνεχίσει η πράσινη μετάβαση θα έχουμε κοινωνικές αναταραχές σε όλο τον κόσμο

 


Η Κίνα έχει υποσχεθεί να μην κατασκευάσει περισσότερα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στο εξωτερικό, αλλά προσπαθεί να κατασκευάσει περισσότερα εργοστάσια στο εσωτερικό, σύμφωνα με την τελευταία ένδειξη ότι ο άνθρακας, το πιο "βρώμικο" από τα ορυκτά καύσιμα, πιθανότατα θα είναι βασική πηγή ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Και ενώ το ESG έχει γίνει το βασικό ζήτημα trade du jour, αναλυτές που..

ΕΛΠΕ: Στις 10 Δεκεμβρίου η Γ.Σ. για την έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού - Τι αφορά

 


Προχωρεί η διαδικασία μετασχηματισμού των Ελληνικών Πετρελαίων στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου για διοικητική και λειτουργική αναδιάρθρωση με παράλληλη ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ESG τόσο σε επίπεδο δραστηριοτήτων όσο και κυρίως επενδύσεων.

Έτσι συνέρχεται την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση των Ελληνικών..