Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ενεργειακή συμφωνία Τουρκίας –Αλγερίας




Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων, Taner Yıldız, δήλωσε ότι συμφώνησαν με την Αλγερία για την δεκαετή επιμήκυνση του συμβολαίου προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου 4 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Ο Taner Yıldız στην Αλγερία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε Αλγερία, Λιβύη και Κατάρ, συναντήθηκε με τον υπουργό Ενέργειας και Ορυχείων, Γιουσέφ Γιουσφί.
Χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στην οποία παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής της Ανώνυμης Εταιρείας Τουρκικών Πετρελαίων (ΤΡΑΟ), Mehmet Uysal, και ο Γενικός Διευθυντής της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαϊκών Αγωγών (BOTAŞ), Mehmet Konuk.
Μετά το πέρας της συνάντησης οι δυο υπουργοί παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου. Ο Taner Yıldız είπε ότι η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική.
«Συμφωνήσαμε να επιμηκύνουμε για δέκα χρόνια ακόμη το συμβόλαιο 4 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου που υπάρχει με την Αλγερία. Συζητήσαμε επίσης τις δυνατότητες συνεργασίας στο πετρέλαιο και στην ανανεώσιμη ενέργεια.» δήλωσε ο Taner Yıldız.
Ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων της Αλγερίας, Γιουσέφ Γιουσφί, από την πλευρά του είπε ότι μπορούν να προμηθεύσουν έως 6 δις κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Τουρκία σε περίπτωση αύξησης της παραγωγής.
Η Τουρκία αγοράζει περίπου 4,5 δις κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως. Το υφιστάμενο συμβόλαιο έληγε τον Οκτώβριο του 2014.
ΠΗΓΗ: defencenet.g

Βόμβα από Βαξεβάνη>Την Πέμπτη θα μάθετε όλο το παρασκήνιο για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Ποιοι και γιατί!




Την Πέμπτη η Ελλάδα θα τρίβει τα μάτια της με τα στοιχεία για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο εκδότης του «Ηοtdoc» Κώστας Βαξεβάνης  μιλάει στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» για το τεύχος- φωτιά που θα βρίσκεται στα περίπτερα την Πέμπτη με ντοκουμέντα για το παρασκήνιο της αλλοίωσης και τους πρωταγωνιστές της.
-Ότι γράφουμε είναι ντοκουμενταρισμένο. Τι έχουν να πουν σήμερα εκείνοι που αμφισβητούσαν την γνησιότητα της λίστας; Εάν το Hotdoc δεν έβγαζε την λίστα το θέμα θα είχε ξεχασθεί...
.Υποστηρίζεις ότι την Πέμπτη θα ανατραπεί η εικόνα που έχουμ ως σήμερα για την λίστα και την αλλοίωσή της;
-Ακριβώς. Περιμένετε ως την Πέμπτη και θα μάθετε ποιοί, πως και γιατί. Τι ακριβώς συνέβη με την λίστα Λαγκάρντ και την αλλοίωσή της. Έχουμε όλο το παρασκήνιο με ντοκουμέντα... 
ΠΗΓΗ:kourdistoportocali.com

Ποια τα 219 πρατήρια που πουλάνε νοθευμένo πετρέλαιο. Λίστα


Ποια είναι τα 219 πρατήρια που πουλάνε νοθευμένο πετρέλαιο; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παναγόπουλος: Αν δε διασφαλίσουμε τον κατώτατο μισθό, τι νόημα έχει η παραμονή στο ευρώ;




Δήλωση του  πρόεδρου της ΓΣΣΕ που εγινε πριν ένα χρόνο
Εάν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον μεικτό μισθό των 750 ευρώ τότε δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με αφορμή τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα για τη μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
«Εάν, προκειμένου να μην πτωχεύσει η χώρα, δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον κατώτατο μεικτό μισθό των 750 ευρώ, τότε δεν αξίζει να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Από τότε οι μισθοί κόπηκαν ακόμη δυο φορές, κοπήκαν ο 13 και 14 μισθός απολυθήκαν 1.000.000 Έλληνες έκλεισαν 100.000 επιχειρήσεις  χάθηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δεν έχουμε καύσιμα  και είμαστε ακόμη στο ευρώ από όπου παίρνουμε τις δόσεις και τις τρώνε κόμματα τράπεζες και ΜΜΕ.
tag: μαλάκες 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Aκόμα και οι άστεγοι θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος!




 Για τους οφειλέτες υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης του ακινήτου τους ακόμη και για χρέος στην εφορία 300 ευρώ
- Παρότι οι φόροι συνεχώς αυξάνονται, τα έσοδα από τη φορολογία συνεχώς υποχωρούν - Δείτε πίνακα
- Οι συνέπειες από τη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων μέχρι και 50% είναι μοιραίες, αναγνωρίζει ακόμα και ο γερμανικός τύπος
Οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους είμαι σχεδόν ο κοινός τίτλος στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
«Το όριο της αντοχής» είναι ο σχετικός τίτλος στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau και υπότιτλος «Οι Έλληνες χρωστούν στο κράτος 55,5 δις ευρώ και δεν μπορούν να τα πληρώσουν. 
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών, εξαιτίας της ύφεσης, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων του και της φορολογίας, τα οποία βρίσκονται πλέον στο όριο της αντοχής των ανθρώπων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. 
Ειδικότερα γίνεται λόγος για τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων ιδιωτικών αυτοκινήτων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα από πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και στην παράταση που αναγκάστηκε να δώσει ο υφ. Οικονομικών για την καταβολή τους μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. 
«Οι συνέπειες από τη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων μέχρι και 50% είναι μοιραίες, καθώς ήδη προ της κρίσης ο μέσος Έλληνας τα έβγαζε δύσκολα πέρα με χαμηλό εισόδημα» αναφέρει ο αρθρογράφος. 
«Η αγορά ακινήτων είναι στάσιμη, ενώ για τους οφειλέτες υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης του ακινήτου τους ακόμη και για χρέος στην εφορία 300 ευρώ. 
Ακόμα και οι άστεγοι θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος, καθώς όποιος δεν μπορεί να υποβάλει αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών θα πρέπει να πληρώσει. 
Σύμφωνα με την εφορία το κατώτατο όριο διαβίωσης είναι 8.000 ευρώ ανά έτος, εκ των οποίων αφορολόγητα είναι μόνο τα 5.000 ευρώ» σημειώνει.
Πάταξη της φοροδιαφυγής
Η Tagesspiegel του Βερολίνο αναφέρεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συστήσει η Ελλάδα για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. 
«Παρότι οι φόροι στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνονται, τα έσοδα από τη φορολογία συνεχώς υποχωρούν» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος. 
«Το 2013 ανήλθαν σε 53,9 εκ. ευρώ, το 2012 σε 52,3 εκ. ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 51,4 εκ ευρώ. Τα μειωμένα έσοδα αντικατοπτρίζουν τη βαθιά ύφεση.
Ωστόσο αυτά θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότερα, εάν η Ελλάδα μείωνε τη φοροδιαφυγή στο σύνηθες επίπεδο για το μέσο όρο της ΕΕ. 
Σε αυτή την περίπτωση το δημόσιο ταμείο θα είχε έσοδα περίπου 10 δις ευρώ επιπλέον όπως ανέφερε σε ελληνική εφημερίδα ο ευρωπαίος επίτροπος για τη φορολογία και την τελωνειακή ένωση Algridas Semeta.
Όμως το ελληνικό φορολογικό σύστημα θα έπρεπε προηγουμένως να μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων».
Πηγή Deutsche Welle 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΗΠΑ: Έλεγχος στην τροφή & στους οικιακούς κήπους!




Όταν ψηφίζονται νόμοι ελέγχου της τροφής και του νερού σχεδόν σε όλη την υφήλιο δύο πράγματα που αν δεν τα έχεις απλά δεν ζεις, είναι δύσκολο να μην πιστέψεις, ότι ένα Παγκόσμιο καθεστώς βρίσκεται καθοδόν, και μάλλον είναι πολύ κοντά μας πλέον.
Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικρο καλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια. Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες. Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα αλιμεντάριους.
 Σχετικά κείμενα:...
(1) Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑ
Ύστερα από καθυστέρηση ενός έτους η γερουσία ψήφισε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά στη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ