Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

To κυπριακό οικόπεδο 6 ως σύμβολο του Ελληνισμού

Από το newsnowgr.com
Η παγκόσμια Κοινότητα παρακολουθεί πλέον καθημερινά κάθε λεπτομέρεια των επενδυτικών δραστηριοτήτων ανάδειξης του ορυκτού πλούτου κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο. 

Η Ελλάδα εμφανώς συμπαρίσταται στην προσπάθεια αυτή της Κύπρου κρατώντας όμως μία κάποια απόσταση δεδομένου ότι ο ισχύων νόμος υδρογονανθράκων - που αναθεωρήθηκε από τον Υπουργό Ενέργειας προηγούμενης Κυβέρνησης - δεν αφήνει περιθώρια συμμετοχής της Ελληνικής Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.) σε δραστηριότητες Έρευνας και Παραγωγής κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ ή σε ΑΟΖ γειτονικής χώρας.

Το αντίθετο όμως συμβαίνει..

ΟΠΕΚ: Στις 7-8 Αυγούστου στο Αμπού Ντάμπι θα εξεταστεί η συμμόρφωση των κρατών για την περικοπή πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Εκπρόσωποι ορισμένων χωρών του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στο Αμπού Ντάμπι στις 7-8 Αυγούστου για να συζητήσουν γιατί μερικές από τις χώρες αυτές μένουν πίσω στις υποσχέσεις τους για μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με δήλωση του ΟΠΕΚ, μεταδίδει το Bloomberg.

Στη συνάντηση, υπό την προεδρία του Κουβέιτ και της Ρωσίας, θα εξεταστούν οι λόγοι για τους οποίους ορισμένες χώρες δεν εφαρμόζουν πλήρως τις περικοπές τους. 

Ορισμένα έθνη θα υποστηρίξουν ότι..

Σε απόλυτη σιγή εξήγησε ότι η λέξη «αρχιπέλαγος» χρησιμοποιήθηκε για το Αιγαίο: Είναι η Ελλάδα Μικτό Αρχιπελαγικό Κράτος;

Από το mignatiou.com
Ο δικηγόρος Πέτρος Μηλιαράκης έγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο στο οποίο αναλύει με επιστημονικό τρόπο τις γεωστρατηγικές προεκτάσεις της Σύμβασης του Δίκαιου της Θάλασσας. Μάλιστα, ξεκινάει σωστά σχολιάζοντας την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στην υπόθεση των Φιλιππίνων κατά της Κίνας. Αυτή η διένεξη παρότι ότι φαίνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την ελληνοτουρκική διαφορά, έχει ορισμένα σημεία, ιδιαίτερα μετά την απόφαση που πρέπει να μελετηθούν από το ελληνικό ΥΠΕΞ. 

Την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης, εξέδωσε την απόφασή του για την αντιδικία μεταξύ..

HΠΑ: Αναθεώρηση των κανονισμών για τα βιοκαύσιμα διέταξε ανώτατο δικαστήριο

Από το worldenergynews.gr
Δικαστήριο των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) υπέπεσε σε λάθος όταν καθόρισε τα πρότυπα για την ποσότητα ανανεώσιμων καυσίμων που πρέπει να συμπεριληφθούν στα καύσιμα που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και κάλεσε τον οργανισμό να αναθεωρήσει.

Η EPA είχε επιδιώξει να μειώσει την ποσότητα των βιοκαυσίμων που έπρεπε να περιλαμβάνει το μείγμα καυσίμων των ΗΠΑ. 

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, δήλωσε ότι..