Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ενώπιον Σοβαρών Προκλήσεων οι Πετρελαϊκές Καθώς Καλούνται να Αλλάξουν Αντικείμενο Εργασιών

 


Καθώς κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος η πολιτική ορθότητα της Κλιματικής Αλλαγής (ασχέτως εάν μένει να αποδειχθεί ότι για τις παρατηρούμενης αλλαγές στο κλίμα εθύνεται απόλυτα η ανθρώπινη δραστηριότητα) με κυβερνήσεις και εταιρείες να εγκαλούνται από τις διάφορες "ελιτ",τα ΜΜΕ και ΜΚΟ- όχι πάντως απο τους ψηφοφόρους τους- να αποδείξουν την προσήλωσή τους στο όραμα της ανθρακικής ουδετερότητας (carbon neutrality), οι πετρελαϊκές εταιρείες ανά τον κόσμο..

Η Νορβηγία θα κλείσει το 22% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου εάν οι εργαζόμενοι απεργήσουν

 


Οι νορβηγικές πετρελαϊκές εταιρείες σκοπεύουν να κλείσουν το 22% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας ή 900.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, εάν οι εργαζόμενοι απεργήσουν την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η Νορβηγική Ένωση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (NOG) την Παρασκευή 25/9/2020.

Περίπου 324 από τους 7.300 υπαλλήλους σε υπεράκτιες πλατφόρμες σχεδιάζουν να απεργήσουν από τις 30 Σεπτεμβρίου, εάν αποτύχουν οι ετήσιες μισθολογικές διαπραγματεύσεις με..

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν τον Σεπτέμβριο παρά τις κυρώσεις

 


Οι ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν απότομα τον Σεπτέμβριο σε αντίθεση με τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με τρεις εκτιμήσεις που βασίζονται στην παρακολούθηση των δεξαμενόπλοιων, ρίχνοντας σωσίβιο στην Ισλαμική Δημοκρατία και την καταρρέουσα οικονομία της.

Οι εξαγωγές της χώρας μειώθηκαν από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και επέβαλαν κυρώσεις στους τομείς της ενέργειας και των τραπεζών της το 2018.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters τα στοιχεία από την TankerTrackers και δύο..

Απόφαση ΑΔΕΔΥ: Δεν πρόκειται τα συνδικάτα να εφαρμόσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία

 


Με αφορμή την τροπολογία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020,  αιφνιδιαστικά στη Βουλή για ψήφιση, για τις εκλογές των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προβλέπει τη δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Πρόκειται για μια ευθεία..

Ποια καύσιμα διαμορφώνουν το μέλλον της ναυτιλίας

 


Την τέταρτη έκδοση της έκθεσής του με τίτλο «Maritime Forecast to 2050» δημοσίευσε πρόσφατα ο νηογνώμονας DNV GL.

Σκοπός της εν λόγω έκθεσης είναι η πλήρης ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων μερών της ναυτιλίας, και κυρίως των πλοιοκτητών, σχετικά με τις παγκόσμιες εξελίξεις στην προσπάθεια περιορισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ναυτιλιακού κλάδου.

Η έκθεση αναλύει τριάντα διαφορετικά πιθανά σενάρια, τα οποία λαμβάνουν..

Baker Hughes: Aυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ



 Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς ορισμένοι επιστρέφουν στις γεωτρήσεις τώρα που οι τιμές του αργού σημείωσαν κέρδη.

Ο αριθμός των πλατφορμών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε..