Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Σχολιασμός του νομικού συμβούλου του ΠΣΕΕΠ Κ. Κωνσταντίνου Τοκατλίδη για την αναβολή

 




Ο νομικός σύμβουλος του ΠΣΕΕΠ Κωνσταντίνος Τοκατλίδης, σχολιάζοντας στο Euro2day.gr, το αίτημα αναβολής που υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ, εξέφρασε την άποψη ότι «έπραξε πολύ φρόνιμα, διότι είναι σύνθετα τα θέματα που ήρθαν προς συζήτηση στη γενική συνέλευση. Δεν είναι τόσο απλά όσο παρουσιάζονται. Η επίκληση της..

Η Ρουμανική OMV Petrom Αποσύρεται Από το Καζακστάν

 


Ο όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρουμανίας OMV Petrom ανακοίνωσε στις 17 Μαΐου ότι έχει ολοκληρώσει τη συναλλαγή πώλησης της συμμετοχής της στην Kom-Munai LLP (KOM) και την Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) στο Καζακστάν προς την Magnetic Oil Limited

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της OMV Petrom να εστιάσει στην περιφερειακή της επέκταση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αναζητώντας..

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔEN ΘA ΔEXTΟΥΝ ΠEPAITEPΩ AΠOPPYΘMIΣH THΣ AΓOPAΣ EPΓAΣIAΣ

 


Τις έντονες διαφωνίες της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου εξέφρασε η ΓΣΕΕ, σε τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχαν τα μέλη του Προεδρείου της με τον Υπουργό Εργασίας. 

Το Εργασιακό Νομοσχέδιο, παρά τα όσα προσπαθεί να επικοινωνήσει η Κυβέρνηση, δε ρυθμίζει την αγορά εργασίας και δεν κινείται στην κατεύθυνση «προστασίας» της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιθέτως, εντείνει τις συνθήκες εργασιακής Ζούγκλας. 

Για το λόγο αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα..

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης η προχειρότητα της κυβέρνησης στο θέμα των ΕΛΠΕ



 Σε κοινή τους δήλωση ο κ. Φάμελλος και η κα Αχτσιόγλου υποστηρίζουν ότι «μοναδική και επείγουσα υποχρέωση της κυβέρνησης παραμένει η εξασφάλιση της πλειοψηφίας του δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ».

Για επιβεβαίωση της κριτικής που έχουν ασκήσει στην κυβέρνηση αναφορικά..

Αντιπρόταση Δημοσίου για τα ΕΛΠΕ, ζητά απευθείας διορισμό στο ΔΣ

 


Μπλοκάρει το ελληνικό δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) την εισήγηση της διοίκησης των ΕΛΠΕ, για την εκλογή όλων των μελών του ΔΣ, από τη γενική συνέλευση και χωρίς να διορίζονται μέλη απευθείας από την πλευρά του Δημοσίου.

Η πρόταση της Διοίκησης των ΕΛΠΕ προέβλεπε τη μείωση των μελών του ΔΣ από 13 σε 11, με παράλληλη κατάργηση του απευθείας διορισμού επτά μελών από το Δημόσιο, μια πρόταση, η οποία δεν εγκρίθηκε στη σημερινή γενική συνέλευση που αναβλήθηκε ..

Στη Βουλή φέρνει το ΥΠΕΝ τα μέτρα ενίσχυσης του Πρίνου – Δανειακές χρηματοδοτήσεις 100 εκατ. ευρώ λόγω ζημιών από την πανδημία

 



Μετά την έγκριση της Κομισιόν, τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή πήραν τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για τη διάσωση της παραγωγικής δραστηριότητας του Πρίνου, με τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση θα λάβει τη μορφή δημόσιας εγγύησης για εμπορικό δάνειο ύψους 90,5 εκατ. ευρώ που..

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ για αναβολή έκτακτης Γεν. Συνέλευσης των Μετόχων ΕΛΠΕ

 

Θετική εξέλιξη αποτελεί η παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ στη Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ, με αποτέλεσμα να μη διεξαχθεί σήμερα η ψηφοφορία επί της πρότασης κατάργησης του δικαιώματος του Δημοσίου και των εργαζομένων να ορίζουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΠΕ.

Είναι σαφές ότι καμμία νομική υποχρέωση δεν έχει το ΤΑΙΠΕΔ να αποδεχθεί τέτοια πρόταση, που θα είχε ως συνέπεια να απωλέσει το Δημόσιο οριστικά το δικαίωμα συμμετοχής στη διοίκηση των ΕΛΠΕ. Αντιθέτως, το Δημόσιο, με 35,477% των μετοχών των ΕΛΠΕ, πρέπει βεβαίως να μετέχει στη διοίκηση των ΕΛΠΕ. Αυτή όμως η θέση, όσο προφανής και εάν..

ΕΛΠΕ: Προχωρά κανονικά ο μετασχηματισμός - Δεν δημιουργεί πρόβλημα η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ



 


Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ δεν θεωρεί ότι δημιουργείται πρόβλημα στον μετασχηματισμό του Ομίλου από την αναβολή της ΓΣ μετά την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο επιζητεί θέσεις των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο.Όπως ανέφερε, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η Διοίκηση των ΕΛΠΕ πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια για την τοποθέτηση εργαζομένων στο ΔΣ με σύννομο τρόπο.

Σύμφωνα με την Διοίκηση των ΕΛΠΕ, η τοποθέτηση εργαζομένων στο ΔΣ είναι..

Κατά του "βρώμικού" υδρογόνου το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμα



 Οι ευρωβουλευτές τάσσονται κατά του "βρώμικού" υδρογόνου που παράγεται με ορυκτά καύσιμα, όπως αναφέρουν σε ψήφισμα που πέρασε χθες. Θεωρούν ότι μόνο το πράσινο υδρογόνο μέσω ΑΠΕ πρέπει να υιοθετηθεί στα πλαίσια της κλιματικής στρατηγικής της Ε.Ε. για το 2050. Εντούτοις, οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν ότι το πράσινο υδρογόνο δεν είναι ακόμα εμπορικά..

Ανταρκτική: Αποκολλήθηκε Παγόβουνο στο Μέγεθος της Μισής Κορσικής, το Μεγαλύτερο Παγκοσμίως

 


Ένα παγόβουνο στο μέγεθος της μισής Κορσικής, το μεγαλύτερο παγκοσμίως, αποκολλήθηκε σήμερα από τον παγετώνα Ronne στην Ανταρκτική, σύμφωνα με τις εικόνες που κατέγραψε δορυφόρος του ευρωπαϊκού προγράμματος Κοπέρνικος, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

Το παγόβουνο, με την ..

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ για τις 28/5

 


Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 12 το μεσημέρει η γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ, που επρόκειτο να συζητήσει τις αλλαγές στο καταστατικό λειτουργίας της εταιρείας και να ορίσει τη νέα διοίκησή της.

Το αίτημα για την αναβολή υποβλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο κατέχει τις μετοχές του ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για δύο εκ των θεμάτων της ΓΣ και συγκεκριμένα για την εναρμόνιση των διατάξεων του καταστατικού. Με τον..

ΠΣΕΕΠ

 


Σήμερα η κρίσιμη ΓΣ για τις αλλαγές στο καταστατικό των ΕΛΠΕ - Υπό διερεύνηση η εκπροσώπηση των εργαζομένων μετά το "παράθυρο" Σταϊκούρα

 


Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη έκτακτη Γενική Συνέλευση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων κατά την οποία αναμένεται να εγκριθούν οι αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας, προκειμένου αυτό να είναι σύννομο με τις πρόσφατες τροποποιήσεις που επέφερε ο νέος νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση. 

Πιο συγκεκριμένα η βασικότερη αλλαγή αφορά..

Indian refiners set to curb spot buying to make room for Iranian oil

 


Indian refiners, anticipating a lifting of U.S. sanctions, plan to make space for the resumption of Iranian imports by reducing spot crude oil purchases in the second half of the year, company officials told Reuters.

The world's third-largest oil consumer and importer halted imports from Tehran in 2019 after former U.S. President Donald Trump withdrew from a 2015 accord and re-imposed sanctions on the..