Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

392ppm CO2 φυσικές εκπομπές - 18ppm ανθρωπογενείς. Πώς το 18 "αλλάζει" το κλίμα, αλλά το 392 δεν το "αλλάζει";


Από το greeklignite.blogspot.com
Το 2007 το IPCC του ΟΗΕ εξέδωσε το 4ο Assessment Report και μια περίληψη για χρήση απ' τους πολιτικούς, όπου σε περίοπτη θέση ισχυρίζεται πως η συγκέντρωση CO2, CH4 και NOx στην ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί απ' το 1750 ως αποτέλεσμα των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων. Η αύξηση του CO2 οφείλεται στη χρήση ορυκτών καυσίμων και τις αλλαγές χρήσεων γης, ενώ η αύξηση των CH4 και NOx οφείλονται κυρίως στη γεωργία: "Global atmospheric concentrations of carbon dioxide, methane and nitrous oxide have increased markedly as a result of human activities since 1750 and now far exceed pre-industrial values determined from ice cores spanning many thousands of years (see Figure SPM.1). The global increases ..

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Ship-to-Ship ανεφοδιασμός με καύσιμο LNG

Από το naftikachronika.gr
Η Shell πραγματοποίησε ένα Ship-to-Ship ανεφοδιασμό με καύσιμο LNG στο πρώτο στον κόσμο πλοίο κατηγορίας Αframax που κινείται με καύσιμο LNG, το οποίο ανήκει στη ρωσική πλοιοκτήτρια εταιρεία Sovcomflot (SCF Group) και έχει ναυλωθεί από τη Shell.

Η Shell χρησιμοποίησε το δικό της πλοίο ανεφοδιασμού καύσιμου LNG Cardissa, χωρητικότητας 6,500 κυβ. μέτρων, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2017, προκειμένου να εφοδιάσει..

Δραματική "τελευταία προειδοποίηση": Τα περιθώρια τέλος - Εκθεση του IPCC για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Από το energypress.gr
Ευγενική προτροπή των επιστημόνων στην ανθρωπότητα στην Έκθεση για το κλίμα για άνοδο της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5ο Κελσίου.

Είναι η τελευταία προειδοποίηση, λένε οι επιστήμονες, η πιο εκτεταμένη προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Η δραματική αναφορά τους σχετικά με τη διατήρηση αυτής της αύξησης κάτω από τους 1,5 βαθμούς Κελσίου, γίνεται επειδή σύμφωνα..

Προχωρούν οι διαδικασίες για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα

Από το worldenergynews.gr
Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη το γεγονός ότι δόθηκε τελικά έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), στις τρεις εταιρείες υγραερίου (Petrolina, Synergas και Intergas) για μετακίνηση σε κοινό τερματισμό στο Ενεργειακό Κέντρο στο Βασιλικό» αφού όπως εξήγησε το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε μεγάλο εμπόδιο στο θέμα της μετακίνησης του υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία ΕΚΟ προχωρεί μόνη με την μετακίνηση των δικών της αποθεμάτων υγραερίου και πετρελαιοειδών και σημείωσε..

Ραγδαία υποχώρηση των εισαγωγών ιρανικού αργού στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο

Από το energypress.gr
Οι ιρανικές εξαγωγές αργού υποχώρησαν σε νέα χαμηλά το Σεπτέμβριο ενόψει των αμερικανικών κυρώσεων, αν και παρατηρείται τάση αύξησης στις “σκιώδεις” εξαγωγές όπου τα τάνκερ δεν παρακολουθούνται.

Σύμφωνα με το Platts, οι φορτώσεις στους ιρανικούς λιμένες μειώθηκαν κατά 12% στα 1,70 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα. Οι εξαγωγές μειώθηκαν..

Τριβές για την επένδυση της Repsol στους υδρογονάνθρακες - Η κυβέρνηση στηρίζει αλλά...το κλίμα περιπλέκεται

Από το worldenergynews.gr 
Εντείνονται οι αντιδράσεις οικολογικών και άλλων οργανώσεων μαζί με τις ανησυχίες των υποψήφιων επενδυτών για τις έρευνες υδρογονανθράκων στον Ελλαδικό χώρο. 

Λίγες μόνο ημέρες μετά τη μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης των περιοχών νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ο αυξανόμενος ρυθμός εκδήλωσης αντιδράσεων από φορείς της Κρήτης, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις οικολογικών οργανώσεων όπως η WWF, αλλά και τις κινητοποιήσεις στα Ιωάννινα κατά των ερευνών που διενεργεί η ισπανική Repsol προβληματίζουν..