Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΙΕΝΕ: 45,5 δις ευρώ οι ενεργειακές επενδύσεις την δεκαετία 2018-2027 - Το υψηλότερο μερίδιο η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

Από το energypress.gr
Στα 45,5 δισ. ευρώ φθάνουν οι εκτιμώμενες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας κατά την δεκαετία 2018 - 2027, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για το 2019 που παρουσιάστηκε σήμερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των επενδύσεων (11 δισ. ευρώ) αναμένονται..

Σε υψηλό 15 μηνών τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ – Άνοδος 2% για το αργό

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο  επίπεδο από το Νοέμβριο του 2017, καθώς οι περικοπές στα διυλιστήρια φτάνουν στο χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2017, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Energy Information Administration.

Η αύξηση σημειώθηκε παρά την πτώση των καθαρών εισαγωγών, οι οποίες υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο, καθώς η εγχώρια παραγωγή..

Στάση εργασίας της Ένωσης Προσώπων των Εργαζομένων στη ΔΕΔΑ αύριο

Από το energypress.gr
Η Ένωση Προσώπων των Εργαζομένων στη ΔΕΔΑ ΑΕ δηλώνει ότι συμμετέχει στη 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς του Ομίλου ΔΕΠΑ για την Πέμπτη 14/02/19 από τις 12.00 έως τις 16.00 και καλεί τους συναδέλφους να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του ΥΠΕΝ την ίδια μέρα με αιτήματα:

ΙΕΑ: Οι Προοπτικές για την Παγκόσμια Αγορά Φυσικού Αερίου

Από το energia.gr
Η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, από τα επιχειρηματικά μοντέλα που παρουσιάζει έως τους μηχανισμούς ρύθμισης των τιμών, χαρακτηρίζεται σήμερα από έντονη ρευστότητα, υπογραμμίζουν οι αναλυτές του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Στην αγορά φυσικού αερίου παρατηρείται ισχυρή δυναμική -τόσο στη ζήτηση, όσο και στην προσφορά- αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον και πώς ενδέχεται να είναι μια νέα τάξη πραγμάτων στη διεθνή αγορά φυσικού αερίου. Η έκθεση World Energy Outlook του IEA δεν περιέχει προβλέψεις για το πώς θα είναι οι αγορές αερίου το 2030 ή το 2040, αλλά τα σενάρια και οι αναλύσεις της έκθεσης παρέχουν..

Νέες περιοχές για έρευνα υδρογονανθράκων στην Κρήτη

Από το capital.gr
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Αρχή Υδρογονανθράκων) για τις νέες περιοχές που θα διατεθούν για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, μετά τις πετυχημένες παραχωρήσεις σε Ιόνιο και Κρήτη.

Επί της ουσίας πρόκειται για περιοχές που είχαν παραμείνει αδιάθετες σε προηγούμενους κύκλους παραχωρήσεων και των οποίων..

Σπάρτακος: «Κόκκινη γραμμή η πώληση Λιγνιτικών Μονάδων»

Από το energypress.gr
«Κόκκινη γραμμή»  αποτελούν  για τον «Σπάρτακο» οι πωλήσεις  Λιγνιτικών Μονάδων γιατί τέτοιες ενέργειες προσβάλουν  την Επιχείρηση και τους εργαζόμενους, ενώ, το Συνδικάτο, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης αυτής, θα προσφύγει στα Ελληνικά και Διεθνή Δικαστήρια...