Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Έρευνα Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Οι Καιροί ου Μενετοί!

 


Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν αποδεχθεί ότι η χώρα είναι «ψωροκώσταινα» όσον αφορά στην ύπαρξη ορυκτού πλούτου. Πόσο κρίμα και πόσο λάθος είναι! Αναφέρομαι στις αναμφισβήτητες ορυκτές πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, πέραν του ότι είναι αμαρτία ο χαρακτηρισμός για την από το Αϊβαλί αρχόντισσα, η οποία έδωσε και τον τελευταίο οβολό της το 1826 για την ενίσχυση των πολιορκημένων στο Μεσολόγγι.

Μια λανθασμένη εκτίμηση, που ενώ εκπορεύεται από αναλύσεις και θεωρίες χωρίς ..

ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά για την ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας του ΕΣΥ

 


Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας  και να ανταποκρίνεται, σε πραγματικό χρόνο, στις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Με πλήρη αντίληψη της ύψιστης σημασίας που έχει η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της νόσου για τον αποτελεσματικό περιορισμό της εξάπλωσής της, ο Όμιλος παρέδωσε..

WWF: Ενώνουμε δυνάμεις για το κλίμα - Κάλεσμα για τη συνδιαμόρφωση πρότασης κλιματικού νόμου

 




Το WWF Ελλάς καλεί πολίτες και οικονομικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς να συμμετέχουν ενεργά στη συνδιαμόρφωση πρότασης κλιματικού νόμου, που θα στηρίζεται σε στέρεη επιστημονική βάση.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της WWF Ελλάς αναφέρονται τα εξής:

Μετασχηματίζεται η ΟΚΤΑ – Στόχος η ενισχυμένη παρουσία σε παραγωγή ΑΠΕ και προμήθεια ρεύματος στη Β. Μακεδονία



Στην αναβάθμιση του προφίλ της στοχεύει η ΟΚΤΑ, θυγατρική των ΕΛΠΕ στη Β. Μακεδονία, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της και σε άλλες ενεργειακές δραστηριότητες, με επίκεντρο την παραγωγή ΑΠΕ και τη συμμετοχή στην απελευθερωμένη αγορά προμήθειας ρεύματος στην γειτονική χώρα.

Στα πλαίσια αυτά, ο επενδυτικός της σχεδιασμός προβλέπει..

Πώς η αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών επισπεύδει μία ακόμα κλιματική καταστροφή;



 Στη φυσική επιστήμη, τα θερμά αέρια στρώματα, καθώς είναι ελαφρύτερα από τα ψυχρά, έχουν την τάση να κατευθύνονται ανοδικά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις θερμές και ψυχρές μάζες υδάτων των ωκεανών. Επιστήμονες, εδώ και χρόνια, αναφέρουν ότι η πυκνότητα των ψυχρών μαζών του ύδατος είναι μεγαλύτερη από αυτήν των θερμών, με αποτέλεσμα οι θερμές μάζες να βρίσκονται στην επιφάνεια των ωκεανών. Η κίνηση των αέριων ρευμάτων πάνω από τους ωκεανούς επηρεάζει και την κίνηση..

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου

 


Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας ξεκίνησαν εκ νέου τις επιχειρήσεις τους σε εγκαταστάσεις παραγωγής κατά μήκος της ακτής του Κόλπου στις ΗΠΑ , δύο μέρες μετά τη διέλευση του τυφώνα Delta μέσω της περιοχής.

Την Κυριακή, το Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE) ανακοίνωσε ότι το 91% της υπεράκτιας παραγωγής αργού πετρελαίου παραμένει κλειστό στον βόρειο Κόλπο του Μεξικού μετά τον..