Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ανταγωνιστικό το κόστος παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία

Από το energypress.gr
∆ημοσίευμα του επίσημου περιοδικού της "Russian Energy Week" αναφέρεται σε εκτίμηση του Υφυπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Anton Inyutsyn (φωτό), σύμφωνα με την οποία το κόστος της παραγωγής πετρελαίου στη χώρα είναι ανταγωνιστικό και συγκεκριμένα της τάξης των 3-8 δολαρίων / βαρέλι.

Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, αυτό το κόστος είναι σήμερα χαμηλότερο σε σχέση με εκείνο σε ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία, ενδέχεται, όμως, να αυξηθεί κατά 30-40% έως το 2025.

Ο κ. Inyutsyn δήλωσε, επίσης, ότι..

"Ανθρωπογενής υπερθέρμανση": έρχεται η μεγαλύτερη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ στην ιστορία της Οικουμένης;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Πριν λίγο καιρό ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ απ' τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, προκαλώντας σοκ στα απανταχού του πλανήτη κλιματολάγνα μέσα μαζικής παραπλάνησης. Αφού έσκουξαν αρκετά, κατέληξαν να αφήσουν την πρωτοκαθεδρία της κλιματικής απάτης στους Γερμανούς και τους Γάλλους, αλλά φαίνεται πως πάλι λογαριάζουν χωρίς τον Τραμπ: η κλιματική απάτη ξεκίνησε στη δεκαετία του 1980 απ' τη ΝΑΣΑ και ήδη άρχισαν να υπάρχουν ενδείξεις πως πάλι απ' τη ΝΑΣΑ θα ξεκινήσει η αποκαθήλωση της θεωρίας της "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης".

Οι αλλαγές πολιτικής γίνονται πάντα σταδιακά, με χάρη και κομψότητα, με διπλωματικές εκφράσεις που θα κουκουλώνουν την εξαπάτηση των πολιτών, ακόμα και με δημιουργική λεξιπλασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν..

Το «αμερικανικό όνειρο» του LNG αντιμετωπίζει πρόβλημα

Από το energypress.gr
Πρόβλημα χρηματοδότησης και βιωσιμότητας αντιμετωπίζουν αρκετές εταιρείες που φιλοδοξούν να κατασκευάσουν νέους σταθμούς υγροποίησης φυσικού αερίου στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει σε έκθεσή της η S&P, το φθηνό αέριο και οι προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης διεθνώς δεν αρκούν για να στηρίξου αυτές τις επενδύσεις, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν υψηλό κόστος κατασκευής και προκλήσεις στην υπογραφή μακροπρόθεσμων συμβολαίων.

Καθώς λοιπόν, οι ανωτέρω εταιρείες πασχίζουν να εξασφαλίσουν πόρους για την κατασκευή των εγκαταστάσεων, είναι ανοικτές..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ - Αυξήθηκαν της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Νέα υποχώρηση, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/10/2017) η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, η ΕΙΑ ανακοίνωσε πως τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 13 Οκτωβρίου 2017, στα 456,5 εκατ. βαρέλια, περισσότερο από τη μείωση κατά 3,9 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Ωστόσο, η μείωση που έδειξαν τα στοιχεία της ΕΙΑ ήταν..