Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

«ΤΑΡ εναντίον Nabucco» για το φυσικό αέριο της Κασπίας ..και στη μέση η Ελλάδα




Αναθερμαίνεται το παιχνίδι των διεθνών αγωγών, καθώς σε πέντε μήνες, τον Ιούνιο, οι Αζέροι θα αποφασίσουν τη διαδρομή μέσω της οποίας θα διοχετεύσουν το φυσικό αέριο της Κασπίας στην Ευρώπη, με τον ΤΑΡ, τον μόνον από τους σχεδιαζόμενους αγωγούς που περνά από ελληνικό έδαφος, να διεκδικεί το χρίσμα με πιθανότητες 50 - 50 να κερδίσει τον ανταγωνιστικό «West Nabucco»..
Οι προετοιμασίες για τις τελικές προσφορές, που θα υποβληθούν στις 31 Μαρτίου στο κονσόρτσιουμ Σαχ Ντενίζ ΙΙ, το οποίο... αναπτύσσει το ομώνυμο κοίτασμα αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, βρίσκονται στο ζενίθ.
Συμφωνία
Στις 13 Φεβρουαρίου υπογράφεται στην Αθήνα διακρατική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία, τις τρεις χώρες απ' όπου θα διέρχεται ο ΤΑΡ, σε συνέχεια του τριμερούς Μνημονίου Κατανόησης που είχε υπογραφεί πριν λίγους μήνες στη Νέα Υόρκη. Η συμφωνία αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της στήριξης των τριών κυβερνήσεων στο έργο και βασικό προαπαιτούμενο για να δώσει το Αζερμπαϊτζάν το «πράσινο φως».
Ο ΤΑΡ, ο οποίος ξεκινά από την Κομοτηνή, θα εφοδιάζεται με το αζέρικο αέριο από την Τουρκία μέσω του ΤΑΝΑΡ (Τrans Anatolian Pipeline), τον κεντρικό αγωγό, σύμπραξη Τουρκίας - Αζερμπαϊτζάν, που θα μεταφέρει το αέριο εντός Τουρκίας και θα τροφοδοτήσει όποιο σχήμα επιλεγεί.
Εξάλλου, η κοινοπραξία Σαχ Ντενίζ ΙΙ έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τον ΤΑΡ με οψιόν χρηματοδότησης μέρους του έργου και δυνατότητα απόκτησης ως του 50% των μετοχών του, καθώς και συμφωνία μετόχων, που προσδιορίζει πώς οι εταίροι του Σαχ Ντενίζ, δηλαδή η κρατική εταιρεία του Αζερμπαιτζάν Socar, η βρετανική ΒΡ και η γαλλική Total θα συμμετέχουν στη διοίκηση του ΤΑΡ.
Αγωγή
Παρόμοιες συμφωνίες το κονσόρτιουμ έχει υπογράψει και με τον «West Nabucco», τη μικρότερη εκδοχή το παλαιού Ναμπούκο, που από τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα θα μεταφέρει αέριο στην Αυστρία.
Aπό τα βασικά πλεονεκτήματα του ΤΑΡ είναι η μικρότερη διαδρομή -800 χλμ., από Ελλάδα και Αλβανία με υποθαλάσσια σύνδεση ως τη Σάντα Φόκα στο «τακούνι» της ιταλικής χερσονήσου- που συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος και χαμηλότερα τέλη διέλευσης. Αντίθετα, ο «West Νabucco» πρέπει να καλύψει μία διαδρομή 1.326 χλμ. σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία για να φτάσει στο hub αερίου της Αυστρίας, στο Baumbarten, κοντά στη Βιέννη. Και οι δύο αγωγοί θα έχουν διάμετρο 122 εκατοστά και θα μπορούν να μεταφέρουν από 10 - 11 ως 21 δισ. κ.μ. αερίου ετησίως.
Το ισχυρό χαρτί του Ναμπούκο ήταν η πολιτική στήριξη Βρυξελλών και Ουάσινγκτον. Μετά την αποτυχία όμως του πρότζεκτ να συγκεντρώσει τα απαραίτητα επιχειρηματικό κεφάλαια για την υλοποίηση του αρχικού σχεδίου, που προέβλεπε τη μεταφορά ως 31 δισ. κμ. ετησίως, ο Ναμπούκο άρχισε να χάνει έδαφος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να έχει πολιτική στήριξη.
Οι μέτοχοι του ΤΑΡ
Μέτοχοι του ΤΑΡ είναι η ελβετική AXPO (εξαγόρασε πρόσφατα την EGL) με 42,5%, η νορβηγική Statoil (η οποία μετέχει στο κονσόρτσιουμ Σαχ Ντενίζ ΙΙ) με 42,5% και η γερμανική E-ON με 15%.
Ο ΤΑΡ έχει δηλώσει ότι είναι ανοικτός σε συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο πρότζεκτ, κάτι που και η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει. Από την άλλη πλευρά δεν εκδήλωσε ποτέ ενδιαφέρον για την εξαγορά της κρατικής εταιρείας αερίου, για την οποία αντιθέτως έχει υποβάλει μη δεσμευτική πρόταση η κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, η Socar, η οποία είναι βασικός εταίρος στο κονσόρτισιουμ Σαχ Ντενίζ ΙΙ και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή του αγωγού, που θα μεταφέρει το αέριο στην Ευρώπη.
Της Μανταλένας Πίου 
ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot.com

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Παρακολουθείται κάθε διαδικτυακή δραστηριότητα




Η κυβέρνηση της Βρετανίας σχεδιάζει μέσω της συνεργασίας της με τις μυστικές υπηρεσίες, να θέσει σε εφαρμογή τον απόλυτο Μεγάλο Αδελφό του διαδικτύου: η εγκατάσταση συσκευών παρακολούθησης σε όλα τα δίκτυα επικοινωνιών της χώρας θα καταστήσει κάθε διαδικτυακή δραστηριότητα ελεγχόμενη και πολύ πιθανόν νομίμως καταγραφόμενη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της mail online που παρουσιάζουμε για τους αναγνώστες του pentapostagma.gr, έχει ήδη εκπονηθεί έκθεση μελών του βρετανικού κοινοβουλίου η οποία αναφέρει την πρόθεση των μυστικών υπηρεσιών - πιο συγκεκριμένα της MI5 - να εφαρμόσουν ένα πανεθνικό καθεστώς επιτήρησης που στοχεύει στην παρακολούθηση όλων των διαδικτυακών κινήσεων και συζητήσεων των Βρετανών πολιτών.
Το δίκτυο υπερκατασκοπείας του διαδικτύου στηρίζεται στην τεχνολογία με την αγγλική ονομασία Deep Packet Inspection. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει την προσπέλαση δεδομένων εισόδου (log-in data) σε διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter, ακόμη και των κλήσεων μέσω Skype...
Οι ακτιβιστές υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και των ιδιωτικών ελευθεριών έχουν ήδη εκφράσει εντονότατες διαμαρτυρίες και αντιρρήσεις. Αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα παραδώσει στην κυβέρνηση ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα παρακολούθησης των πολιτών - τέτοια που όμοια της δεν έχει υπάρξει κατά το παρελθόν.
Η έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, δίδει ουσιαστικά στις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας την δυνατότητα επιρροής στο κυβερνητικό νομοσχέδιο περί Δεδομένων των Τηλεπικοινωνιών, το οποίο στοχεύει να ρυθμίσει εκ νέου τις εξουσίες της κυβέρνησης στο πεδίο της παρακολούθησης των πολιτών.
Η απόλυτη παρακολούθηση και η πλήρης κατάργηση της ιδιωτικότητας πραγματοποιείται πάλι υπό την πρόφαση της δημόσιας ασφάλειας: η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η δυνατότητα ταχύτατης πρόσβασης στα δεδομένα των επικοινωνιών αποτελεί ένα πολύ κρίσιμο "σκαλοπάτι" στον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας.
(pentapostagma.gr) 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ WORGL Πως οι τραπεζίτες ελέγχουν το χρήμα




Tο Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέοςΔήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια,
ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους.
Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε συνδικαλιστική δράση και υποστήριζε τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια των πλουσίων επενδυτών του σιδηροδρόμου, πράγμα που το πλήρωσε με την μη προσωπική του άνοδο στην ανώτερη ιεραρχία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, πρακτικός, εργατικός, δραστήριος που κέρδισε την καρδιά των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν στη θέση του Δημάρχου, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους προδώσει.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ "ΣΚΑΚΙΕΡΑ" Mπαίνει και η Delek στα κυπριακά κοιτάσματα




Το Ισραήλ μέσω της Delek και μετά από δικό της τριετή αγώνα υπογράφει τη Δευτέρα τροποποίηση του συμβολαίου με τη Noble με την οποία αποκτά άμεσα συμφέροντα της τάξης του 30% των δικαιωμάτων του οικοπέδου «12». Χρειάστηκαν τρεις διαφορετικές αποφάσεις Υπουργικού, μια αρνητική, μια ενδιάμεση και μια τελική, για να πούμε το «ναι» στους Ισραηλινούς. Οι εξελίξεις τρέχουν, την ίδια ώρα που το Ισραήλ με κονδύλι €700 εκατ. εξοπλίζεται με ραντάρ, περιπολικά, ειδικά σκάφη και ελικόπτερα για την προστασία των συμφερόντων του στην περιοχή.
Ταυτόχρονα, η Τουρκία σε ναυπηγείο κοντά στην Κωνσταντινούπολη, ετοιμάζει το σεισμογραφικό Polarcus Samur, με σχέδια δημιουργίας έντασης και με τελικό στόχο την εγκατάστασή της στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ετοιμάζεται να προβεί σε εκτενείς τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες σε τεμάχια που δεν δόθηκαν για έρευνα και εκμετάλλευση (4, 5, 6, 7, 8), ώστε να γνωρίζει πού μπορεί να τρυπήσει απευθείας η ίδια ή συνεταίροι της, με στόχο την εγκατάσταση πλατφόρμας και δημιουργία νέων τετελεσμένων.
Στο μεταξύ, στον γειτονικό Λίβανο ανακοινώθηκε επίσημα ότι η ρωσική Lukoil θέλει να αναλάβει τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων, ενώ Shell και Cairn διεκδικούν τα γειτονικά μας «οικόπεδα».
Στο άλλο μέτωπο για την «ενδιάμεση λύση» εισαγωγής φυσικού αερίου στην Κύπρο, η μάχη μεταξύ Shell - Vitol – Itera θα δείξει την 1η Μαρτίου αν θα υπάρξει νικητής με συμφέρουσα τιμή και ποιος θα είναι. Τη «μικρή λίστα» μνηστήρων ενέκρινε χθες η ΔΕΦΑ.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Σταθης


Απο το Παρόν

Δημοσκόπηση: Δεν αντέχει η κοινωνία και άλλα μέτρα-Βοηθούν την χώρα τα ταξίδια Τσίπρα






Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα για την σημερινή πολιτική συγκυρία από την έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάζει αποκλειστικά το Tvxs: από την στάση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων στο ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων και τα φαινόμενα πολιτικής βίας έως τα ταξίδια Τσίπρα και το ποιό κόμμα βρίσκεται πιο κοντά στον λαό, στις απαντήσεις καταγράφονται απόψεις της ελληνικής κοινωνίας που δύσκολα συναντώνται στις δημοσκοπήσεις που βασικά εξετάζουν την πρόθεση ψήφου.




Καθώς συζητείται ήδη το ενδεχόμενο λήψης και συμπληρωματικών μέτρων, από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της έρευνας είναι η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας(93%) είναι ότι η κοινωνία δεν αντέχει όλα μέτρα. Η συμφωνία είναι διακομματική και ξεπερνάει το 90% για τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Μικρή εξαίρεση αποτελούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, από τους οποίους το 11% πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο και για άλλα μέτρα.




Κοινή, σχεδόν διακομματική, είναι η αντίληψη και για τα πρόσφατα φαινόμενα πολιτικής βίας, για τα οποία καλούνται να εκφράσουν την γνώμη τους οι ερωτηθέντες. Το 44% τα θεωρεί καταδικαστέα, με τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ να καταλαμβάνουν εδώ την πρώτη θέση(57%). Το 41% πιστεύει επίσης ότι βλάπτουν την Ελλάδα. Οι σημαντικές διαφοροποιήσεις ξεκινούν από την άποψη αν αυτά τα φαινόμενα βίας είναι δικαιολογημένα, στο οποίο θετική απάντηση δίνουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής(30%) αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ(23%). Ενα σημαντικό μέρος των τελευταίων πιστεύουν όμως , όπως άλλωστε και ένα αντίστοιχο ποσοστό ψηφοφόρων του ΚΚΕ, ότι βλάπτουν τους κοινωνικούς αγώνες.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση απέναντι στα πρόσφατα ταξίδια του Αλ. Τσίπρα, τα οποία επικροτούνται από ένα πολύ μεγάλο ποσοστό(65%), με εξαίρεση τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που δεν θεωρούν την δραστηριότητα θετική για την χώρα. Τα ταξίδια επικροτούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τους υποστηρικτές της ΔΗΜΑΡ να τα θεωρούν θετικά(84%) περισσότερο και από αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ(79%).



Στην ερώτηση τέλος για το ποιο κόμμα οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι βρίσκεται πιο κοντά στον λαό(ο βασικός πίνακας στην κορυφή που συνοδεύει το άρθρο) ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση( με 22%), ενώ στην δεύτερη θέση αλλά σε μεγάλη απόσταση βρίσκεται η ΝΔ, με την Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση και το ΚΚΕ στην τέταρτη. Το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται κυριολεκτικά(2%) αλλά τα αποτελέσματα στην ερώτηση δεν αφήνουν περιθώρια πανηγυρισμών για κανένα κόμμα: το 29% πιστεύει ότι κανένα κόμμα δεν βρίσκεται κοντά στον ελληνικό λαό.
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Πρόσθετα μέτρα 13,4 δισ. φέρνει το Μεσοπρόθεσμο και αφήνει παράθυρο για νέα - Στα 3,62 δισ. θα αυξηθούν οι φόροι για τη διετία 2013 -2014, ενώ οι δαπάνες θα κοπούν κατά 9,6 δισ. - Εισπράξεις 237 εκατ. από την αύξηση της φορολογίας στους τόκους


Πρόσθετα μέτρα 13,4 δισ. φέρνει το Μεσοπρόθεσμο και αφήνει παράθυρο για νέα - Στα 3,62 δισ. θα αυξηθούν οι φόροι για τη διετία 2013 -2014, ενώ οι δαπάνες θα κοπούν κατά 9,6 δισ. - Εισπράξεις 237 εκατ. από την αύξηση της φορολογίας στους τόκους
Πρόσθετα μέτρα 13,4 δις. ευρώ για τους φορολογούμενους και τα νοικοκυριά προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 – 2016 που κατατέθηκε σήμερα στην βουλή και το οποίο αφήνει «παράθυρο» για νέες παρεμβάσεις τη διετία 2015 – 2016. 
Το νέο Μεσοπρόθεσμο είναι εμπροσθοβαρές καθώς αυξάνει κατά 162 εκατ. ευρώ τα μέτρα του 2013 στα 9,53 δις. ευρώ από 9,37 δις. ευρώ του αρχικού σχεδίου. Στοιχείο το οποίο είναι ενδεικτικό της λιτότητας που έρχεται αποτελεί το σημείο ότι από τα μέτρα των 13,4 δις. που θα ληφθούν συνολικά τα 13,2 δις. ευρώ θα επιβληθούν φέτος και του χρόνου.
Τη διετία 2013 -2014 θα πληρώσουμε φόρους 3,62 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες θα περιοριστούν κατά 9,62 δισ. ευρώ. 
Το μεγαλύτερο κονδύλι από τα αποκαλυπτόμενα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου θα προέλθει από τις αλλαγές στους φόρους εισοδήματος και ακινήτων, 816 εκατ. ευρώ, ενώ από την αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15% θα προέλθουν πρόσθετα έσοδα 237 εκατ. ευρώ.
Από τις περικοπές που θα γίνουν σε μισθούς, συντάξεις και δώρα Χριστουγέννων, η κυβέρνηση έχει υπολογίσει ότι θα εξοικονομήσει έσοδα 7,386 δις. ευρώ για το 2013 και άλλα 2,231 δις. ευρώ το 2014. 
Μόνο από την κατάργηση των δώρων, οι συνταξιούχοι χάνουν 1,67 δις. ευρώ και οι δημόσιοι υπάλληλοι 431 εκατ. ευρώ. Οι συνταξιούχοι με μηνιαία σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ θα χάσουν από τις νέες μειώσεις συνολικά 1,1 δις. ευρώ, ενώ το ποσό των 673 εκατ. ευρώ θα απολέσουν οι αγρότες από την κατάργηση των δώρων.
Επίσης, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δυο έτη (στο 67ο από 65ο έτος) δίνει πρόσθετα έσοδα 631 εκατ. ευρώ. 
Με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα πετύχει μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 με τον στόχο να αναθεωρείται προς τα πάνω και από μηδενικός να αυξάνει στο + 0,3% του ΑΕΠ. Για το 2016 προβλέπεται πλεόνασμα 3,2%. Πτωτικά θα κινηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο για φέτος εκτιμάται ότι θα κατέλθει στο 4,5% έναντι αρχικής πρόβλεψης για 5,5%. 
Το πρόγραμμα επαναγοράς του χρέους μειώνει κατά 2,6 δις. ευρώ τις δαπάνες για την αποπληρωμή των τόκων που για φέτος εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 6,4 δις. ευρώ έναντι αρχικής πρόβλεψης για 9 δις. ευρώ. 
Η ελάφρυνση του προϋπολογισμού σε αυτό τον τομέα θα συνεχιστεί και το 2013 με το μέγεθος αυτών των δαπανών να περιορίζεται στα 6,9 δις. ευρώ από 9,9 δις. ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. 
Αυξητικά θα κινηθεί το δημόσιο χρέος που θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει στα 318,8 δις. ευρώ φέτος ή στο 174,2% του ΑΕΠ και στα 319,1 δις. ευρώ το 2014 ή στο 174,7% του ΑΕΠ.
Η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2014 με το ΑΕΠ να υποχωρεί στα 182,68 δις. ευρώ από 183,049 το 2013. Η ανάκαμψη θα έρθει από το 2015, με το ΑΕΠ να «σηκώνεται» στα 187,8 δις. ευρώ. Φέτος η ύφεση θα φθάσει στο 5,65%, και στο 0,2% για το 2014. 
Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου. 
Μ. Χριστοδούλου
ΠΗΓΗ:bankingnews.gr

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

 
Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στη zougla.gr

Η μεγάλη αποκάλυψη: Κράτος και τράπεζες ''έκλεψαν'' 93 δις ευρώ από την αγορά!


Η μεγάλη αποκάλυψη: Κράτος και τράπεζες ''έκλεψαν'' 93 δις ευρώ από την αγορά!

Τώρα αποκαλύπτεται ο ρόλος Στουρνάρα στην αδιάκοπη επιβολή νέων φόρων! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ! ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ...ΓΙΑΦΚΑ ΤΑ ΦΕΚ!!!
Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας, καμώνονται πως πασχίζουν για την ανάπτυξη της οικονομίας και της χώρας την ώρα που εσκεμμένως της έβαλαν και συνεχίζουν να της βάζουν θηλιά! Με υπουργικές αποφάσεις, αλλά χρησιμοποιώντας τα ΦΕΚ σαν να είναι ...γιάφκα, έμπηξαν πισώπλατα το μαχαίρι στον λαό και την οικονομία της Πατρίδας!
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υπογράφει τους νόμους, προσποιείται και αυτός ότι συμμερίζεται την κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός, όταν με τις δικές του υπογραφές υποθηκεύει το μέλλον της κάθε οικογένειας και της Ελλάδας.
93 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δόθηκαν στις Τράπεζες, με την υποχρέωση τα χρήματα αυτά να περάσουν (ξανατονίζουμε, υποχρεωτικά) στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτικών-στεγαστικών δανείων, οι τράπεζες τα ενθυλάκωσαν χωρίς να δώσουν φράγκο στην αγορά!!!
Και δεν είναι μόνον αυτό: δεν φτάνει που οι τράπεζες κράτησαν για πάρτι τους τεράστια ποσά που θα πήγαιναν στην ανάπτυξη της χώρας, σήμερα ο δύσμοιρος λαός καλείται να πληρώσει όσα τσέπωσαν οι Τράπεζες! Και μιλάμε συνολικά, για το εξωφρενικό ποσό των 233 δισεκατομμυρίων ευρώ! Ναι καλά διαβάσατε: 233 δισεκατομμύρια ευρώ που όφειλαν οι Τράπεζες να προωθήσουν στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και εν συνεχεία να τα επιστρέψουν στο Δημόσιο, δεν έδωσαν τίποτε και βάζουν από πάνω τον λαό να πληρώσει τα δικά τους χρέη!
Έτσι εξηγείται γιατί ο Στουρνάρας και η τρικομματική κυβέρνηση της συμφοράς επιβάλλουν συνεχείς φόρους και χαράτσια στον λαό! Διότι καίγονται να μαζέψουν από τον πολύπαθο λαό τα χρέη των τραπεζών, ώστε να πληρώσουν τα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία προσέφυγαν οι Τράπεζες για να εισπράξουν σε ρευστό το ποσό των 233 δις ευρώ!!!
Αντί δηλ. η κυβέρνηση Σαμαρά να ζητήσει από τις Τράπεζες να εξοφλήσουν τα χρέη τους, χαρατσώνει τον λαό με διαρκείς φόρους, ελπίζοντας ότι θα συγκεντρώσει τα δις που απαιτούνται για να εξοφλήσει τα ομόλογα, που σε λίγο ...σκάνε στην ΕΚΤ! Και πρόκειται για ποσά που ξεπερνούν τα 44 δις ευρώ τα οποία-σημειώστε- πρέπει να αποπληρωθούν μέσα στο 2013!!!
Για το έγκλημα σε βάρος του λαού είχε αναφερθεί παλαιότερα και ο κ. Καμμένος, ο οποίος είχε πει σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματός του, τα εξής:
«Το τραπεζικό σύστημα μέχρι σήμερα έλαβε εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου 203 δις ευρώ (σημ. έκανε λάθος ο κ. Καμμένος, ήθελε να πει 233 δις ευρώ), με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, με τα οποία οι ελληνικές Τράπεζες χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). 
Οι Τράπεζες είχαν τη νομοθετική υποχρέωση να χρησιμοποιούν τη ρευστότητα που αντλούν από την ΕΚΤ με τις εγγυήσεις του Δημοσίου, αποκλειστικά για την χορήγηση στεγαστικών δανείων, για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για το πόσο τουλάχιστον 93 δις ευρώ. Τα 93 αυτά δις ευρώ, όχι μόνο δεν διατέθηκαν στην αγορά, όχι μόνο δεν διατέθηκαν στην πραγματική οικονομία, όχι μόνο δεν διατέθηκαν στα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια , αλλά αντιθέτως χρησιμοποιήθηκαν παράνομα για να φυγαδευτούν στο εξωτερικό τα 90 δις των καταθέσεων , που σήμερα λείπουν από την Πατρίδα μας. Δηλ. λήστεψαν τον ελληνικό λαό, χρηματοδότησαν τις τράπεζες κι αυτά τα χρήματα φύγανε έξω για να 'ρθουν να αγοράσουν τα κατασχεμένα μας σπίτια και κατασχεμένες επιχειρήσεις».
Ας δούμε λοιπόν από πού προέρχονται τα 93 δις ευρώ τα οποία έπρεπε να πάνε στην πραγματική οικονομία. Μέσα σε τέσσερα ΦΕΚ, περιλαμβάνονται όλα.
Πατήστε εδώ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
  
ΠΗΓΗ:ramnousia.com

Να αλλάξει το Μνημόνιο; Το άλλο με τον Τοτό...




Το κορόιδο κάνουν οι ευρωπαίοι ακόμη και μετά την δική τους παραδοχή ότι η ελληνική συνταγή στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς!!!
Απαντούν δια στόματος Ράιχενμπαχ ότι  «τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση».
Δηλαδή μας λένε σε απλά ελληνικά ότι, αφού κάθεστε και τα τρώτε όλα αμάσητα και κάνετε ότι σας λέμε, όλα ΟΚ… Σε απλά ελληνικά, δηλαδή είμαστε ικανοποιημένοι που εκατομμύρια πολίτες εξαθλιώνονται για να πληρώνουν το κράτος με αμοιβές που εκμηδενίζονται ώστε να  πλουτίζουν οι λίγοι στην υγεία των κορόιδων…
Δεν τους αγγίζει τίποτα ούτε καν η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου, με τα απλωμένα χέρια των ελλήνων για να πάρουν ένα μπρόκολο ή μία σακούλα  πορτοκάλια από τους αγροτοπαραγωγούς. Δεν τους αγγίζουν ούτε και τα δικά τους ρεπορτάζ όπως αυτό της  Kölner Stadt Anzeiger που περιγράφει ξεκάθαρα το κατάντημα στο οποίο έχουμε περιέλθει…«Καμία χώρα στη δυτική Ευρώπη από το τέλος του πολέμου δεν υπέστη μια τόσο βαθιά ύφεση. Για το πρώτο τρίμηνο του 2013 το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα αναμένει 36.000 πτωχεύσεις – 400 την ημέρα. Η ανεργία έχει αγγίξει σχεδόν το 27% και στους νέους κάτω των 24 χρόνων ένας στους έξι είναι χωρίς δουλειά. Εντωμεταξύ πίσω από τις στατιστικές υπάρχουν αμέτρητες τραγωδίες, κατεστραμμένες καριέρες, κατεστραμμένα σχέδια ζωής».
Γιατί να τους νοιάζει! Αυτοί έχουν στο νου τους πως θα πετύχουν ένα νέο ακόμη σκληρότερο μνημόνιο, για να μας βάλουν, χωρίς αντοχές, για τα καλά κάτω από τον ζυγό τους.  Αυτό θέλουν, να τρεφόμαστε με κοπανιστό αέρα, να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και να τους δίνουμε μέσω των φόρων ότι βγάζουμε.
Ο δρόμος που οδεύουν είναι ανθοστρωμένος με τη βοήθεια της τρόικας και των πεφωτισμένων εθνοσωτήρων μας… 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Κίνδυνος κατάσχεσης για όσα νησιά και βραχονησίδες ενοικιαστούν




Τον κίνδυνο κατάσχεσης από κράτη και ιδιώτες δανειστές των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων που θα περιληφθούν στη λίστα ενοικίασης με στόχο την κατασκευή τουριστικών κατοικιών θέτει με επείγουσα γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης. 
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέας Ταπραντζής, έχει επιβεβαιώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg την ύπαρξη της σχετικής λίστας προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να κατασκευαστούν σε αυτά τουριστικές κατοικίες και άλλες τουριστικές δραστηριότητες. Το δημοσίευμα του πρακτορείου έκανε λόγο για σχετική λίστα 40 νησιών και βραχονησίδων.
Μέσω της εμπορικής αξιοποίησης με μακροχρόνια ενοικίαση για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών, τα συγκεκριμένα νησιά και βραχονησίδες παύουν να αποτελούν τμήμα της δημόσιας περιουσίας, γίνονται κομμάτι της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου και εκτίθενται σε κίνδυνο κατάσχεσης από τους δανειστές της χώρας μας.
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης προς την Επιτροπή ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:
“Ο εκπρόσωπος της τρόικας κ. Ντερούζ είχε με θράσος δηλώσει ότι μετά από συνομιλίες που είχε με τους “πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής” ή λύση στα οικονομικά μας προβλήματα είναι η καθολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιούσιας και η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας. Ο διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ εφαρμόζει και τα δύο κατά γράμμα βγάζοντας στο σφυρί νησιά και βραχονησίδες. 
Το χειρότερο όμως είναι ότι με τον τρόπο αυτό καθιστούν δυνατή την κατάσχεση των νησιών και των βραχονησίδων μας από κράτη και ιδιώτες δανειστές”. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Αυτή είναι η περιοχή που ζήτησαν οι Γάλλοι να ψάξει η PGS στην Ελλάδα


«Παραγγελιά» έκαναν οι Γάλλοι της ΤΟΤΑL στη PGS να επικεντρώσει σε συγκεκριμένα σημεία τις έρευνές της στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), αφού η εταιρία γνωρίζει την περιοχή εδώ και δεκαετίες, ενώ όπως οι φίλοι αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά από παρελθούσες αναρτήσεις, το γραφείο μελετών του γαλλικού ινστιτούτου υδρογονανθράκων (BEICIP) έχει εμπλακεί άμεσα στην… επισήμως ανεπίσημη ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού το καλοκαίρι του 2012 για τα δυνητικά αποθέματα υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Το «defence-point.gr» εξασφάλισε τον χάρτη ο οποίος παρουσιάζει τη περιοχή στην οποία επικεντρώθηκε ιδιαιτέρως το σκάφος της νορβηγικής εταιρίας κατά τη διάρκεια των ερευνών του στις ελληνικές θάλασσες, κατόπιν προτροπής και αίτησης της γαλλικής ΤΟΤΑL.


Για να αντιληφθούν οι φίλοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις τεχνικές ερευνών υδρογονανθράκων (και εμείς τώρα έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε τα βασικά), οι γραμμές που φαίνονται στον χάρτη αντιπροσωπεύουν τις γραμμές πλεύσης του ερευνητικών σκαφών τα οποία κινούνται σε απόλυτη ευθεία και με τον ειδικό εξοπλισμό τους σαρώνουν το βυθό προς αναζήτηση αυτού το οποίο θα «ξελασπώσει» τη χώρα στο «παρά πέντε» ή στο «και πέντε» στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή…

Η περιοχή λοιπόν μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους Γάλλους οι οποίοι μετά τη τεράστια επιτυχία στη Κύπρο όπου ανέλαβαν τα οικόπεδα 10 και 11 στα οποία εκτιμούν πως θα δουλέψουν πάνω σε ένα τεραστίων διαστάσεων πετρελαϊκό κοίτασμα, ετοιμάζουν… τα μπογαλάκια τους και για την Ελλάδα, τα λασποηφαίστεια της οποίας (βλ. http://www.defence-point.gr/news/?p=68997) δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι ακριβώς βρίσκεται στη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία Κονοφάγο, η ΤΟΤΑL παρά το γεγονός πως έκανε την… «παραγγελιά» στους Νορβηγούς, κατόπιν φυσικά συνεννόησης με την ελληνική κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να λάβει γνώση των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ερευνών μόνο η ίδια, αφού «εκ της συμβάσεως» η PGS είναι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία και στους άλλους δυνητικούς επενδυτές.

Να υπογραμμίσουμε ακόμα πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν αποτελεί έναν άγνωστο «Χ» ακόμα και για την ελληνική πλευρά αφού εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε έτη επιστήμονες όπως ο Δρ. Κονοφάγος και ο Δρ. Μάρκος Λουκογιαννάκης προχώρησαν στη μελέτη της λεγόμενης Μεσογειακής Ράχης στο πλαίσιο του προγράμματος MAST II της γαλλικής DG12, όπου και επεξεργάστηκαν κάποιες από τις συγκεκριμένες γραμμές στα πλαίσια της συνεργασίας της ελληνικής πλευράς με τους Γάλλους, σύμφωνα με τους συγκεκριμένους επιστήμονες τα συμπεράσματα της μελέτης αυτής είναι δημοσιευμένα ενώ έχουν παρατηρηθεί «πολύ καλές χαρτογραφήσεις λασποηφαιστείων».

Είναι προφανές πως μετά τα γεγονότα της Κύπρου και των οικοπέδων 10 και 11, όποτε ακούμε για «λασποηφαίστεια»… κάνουμε τον σταυρό μας! Άρα, αποκτά υπόσταση και αυτό που αναφέραμε προηγουμένως, τα αποθέματα υδρογονανθράκων να μας… «ξελασπώσουν» 
ΠΗΓΗ:defence-point.gr

"Μυστικό" φόρουμ του Rockefeller Brothers Fund στη Θεσσαλονίκη - Να γιατί ανέβηκε ο ΓΑΠ!




Σε ξενοδοχείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες "τριήμερο φόρουμ διαλόγου για τα Βαλκάνια" υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Rockefeller με τη συμμετοχή 55 πολιτικών, τεχνοκρατών, επιχειρηματιών κλπ από Ελλάδα, Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κροατία, Αλβανία και Κόσοβο.
  Πρωτοφανής προσπάθεια να κρατηθεί μακρυά απ΄τα φώτα της δημοσιότητας. Απαγόρευση εισόδου σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια η διοργάνωση να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά αλλά και διακριτικά.
Πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη φρουρεί το εν λόγω ξενοδοχείο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, οι εισερχόμενοι περνούν από μαγνητικά συστήματα ανίχνευσης μετάλλων, ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόσκληση.Πρόκειται για περίπου 55 πολιτικούς, τεχνοκράτες, επιχειρηματίες και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων από Ελλάδα, Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κροατία, Αλβανία και Κόσοβο, οι οποίοι συμμετέχουν στις εργασίες του 1ου ετήσιου Βαλκανικού Φόρουμ για την Περιφερειακή Συνεργασία.
Αν και κάποιοι προσπάθησαν να χρεώσουν στο Δήμο την ευθύνη της διοργάνωσης η αλήθεια είναι πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης ...δεν είχε ιδέα για το θέμα μέχρι που έφτασε πρόσκληση στον Γ.Μπουτάρη για να παρευρεθεί και να μιλήσει σήμερα στις 3.30' στην εκδήλωση για ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Χθες βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου μίλησε σε δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων. Οι επίσημες εργασίες του φόρουμ ξεκινούν σήμερα, με τον πρώην Πρωθυπουργό -ο οποίος φαίνεται πως έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εν λόγω διοργάνωση- να απευθύνει ομιλία με θέμα τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την περιφερειακή συνεργασία. Επισήμως, στο φόρουμ θα εξεταστούν σε ενότητες οι περιφερειακές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, το ανθρώπινο κεφάλαιο και οι αγορές εργασίας, οι υποδομές και η τουριστική ανάπτυξη, καθώς και η ενέργεια, το περιβάλλον και η οικονομική ανάπτυξη.
ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot

Πάνε να καταργήσουν τις απεργίες




Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για νόμο που θα περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, επικαλούμενη το… δημόσιο συμφέρον
Του Χάρη Ιωάννου 
Σε μια πρωτοφανή κλιμάκωση του δόγματος «νόμος και τάξη» προχωρά η κυβέρνηση, καθώς, με αφορμή την απεργία στα λιμάνια και το μετρό, προωθεί νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει αυστηρούς περιορισμούς στις απεργίες, οδηγώντας ουσιαστικά σε κατάργηση το μόνο δικαίωμα που έχει απομείνει στους εργαζόμενους. Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι η ρύθμιση αυτή έχει τη σύμφωνη γνώμη και των δύο κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί κυριολεκτικά να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας» και έκανε λόγο για «έναν αυταρχικό κατήφορο, αχαλίνωτο και χωρίς τελειωμό».
Την αρχή της… αποκάλυψης έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Βορίδης, όταν, αναφερόμενος στην απεργία των ναυτεργατών, φανέρωσε την πραγματική και γενικότερη επιδίωξη της τρικομματικής κυβέρνησης: «Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που έχουν στα χέρια τους τόση δύναμη που μπορούν να συντρίβουν την εθνική οικονομία και να δούμε αν θα βάλουμε εκεί περιορισμούς στην άσκηση αυτού του δικαιώματος, στο τι σημαίνει απαρτία, στο με ποια πλειοψηφία θα πρέπει να παίρνονται αυτές οι αποφάσεις στα συνδικάτα».
Ακολούθησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να υποστηρίξει ότι η σύλληψη της ρύθμισης αυτής είναι… πασοκογενής: «Η προτροπή μας προς την κυβέρνηση να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία, ούτως ώστε να αλλάξει συνολικά το καθεστώς που έχει να κάνει με τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την ελάχιστη εξυπηρέτηση που πρέπει να θεσπιστεί για τους πολίτες, πρέπει να είναι προτροπή από όλες τις πτέρυγες της Βουλής».
Τη στήριξη και της Δημοκρατικής Αριστεράς στον επερχόμενο νόμο εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Ν. Τσούκαλης, ο οποίος επισήμανε πως «οι μέθοδοι και τα εργαλεία τα οποία μέχρι πρότινος γνωρίζαμε και χρησιμοποιούσαμε απλόχερα δυστυχώς πρέπει να αναθεωρηθούν».
Κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συζήτησης για την απεργία των ναυτεργατών, ο Θ. Παφίλης αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση «Οποιον απεργεί θα τον επιστρατεύετε; Φωνάξτε και τη Χρυσή Αυγή να σας βάλει εμβατήρια», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για «χουντικής πατέντας νόμο περί πολιτικής επιστράτευσης» και ο Ν. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Ελληνες κατήγγειλε ότι με το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας καταργείται η υποχρέωση των εφοπλιστών να συνδέουν ακτοπλοϊκά τα νησιά επί τουλάχιστον δέκα μήνες. 
ΠΗΓΗ:efsyn.gr

Οριακή πτώση κατέγραψε το πετρέλαιο την Παρασκευή




Οριακή πτώση κατέγραψε το αργό την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Μαρτίου σημείωσε πτώση 0,1% στα 95,72 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας σε επίπεδο εβδομάδας απώλειες 2,1%. Σημειώνεται πως το κλείσιμο της Παρασκευής είναι το χαμηλότερο από τις 23 Ιανουαρίου. 
Αντίθετα στο Λονδίνο το Brent λίγο πριν το κλείσιμο ενισχύεται 1,4% στα 118,87 δολάρια το βαρέλι κινούμενο σε υψηλά εννέα μηνών 
ΠΗΓΗ:zougla.gr