Είδαμε χθες πως το WWF "το έπιασε ο πόνος" για τη χρηματοδότηση της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 και με επιστολή στο νέο ΥΠΑΠΕΝ Παν. Σκουρλέτη προσπαθεί ακόμα και την τελευταία στιγμή να υπονομεύσει την επένδυση, τη στιγμή που η επένδυση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, καθώς έχουν πια εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες και τον επόμενο μήνα μπαίνουν τα θεμέλια.
Μια λοιπόν που το πρόβλημά τους είναι η χρηματοδότηση και τα λεφτά που καλείται να εκταμιεύσει άμεσα η ΔΕΗ, να προτείνουμε μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, για να προστατεύσουμε και την επένδυση και το δημόσιο χρήμα. Το διάγραμμα που φαίνεται στην εικόνα ..
Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων για συμμετοχή στη δράση αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου κατοικιών με συστήματα φυσικού αερίου, που έληγε σήμερα 30 Ιουλίου.
Η παράταση δόθηκε με απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις, να προλάβουν να ....
Αντιμέτωπη με οικονομική κρίση και κυρώσεις, μία περαιτέρω πτώση στην τιμή του μαζούτ θα πιέσει τη χώρα για επείγουσα αύξηση των επιτοκίων – μετά από τέσσερις μειώσεις μόνο φέτος – σύμφωνα με το 65% των αναλυτών που ερωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg. Το 39% ανέφερε πως η χώρα μπορεί να επιβάλλει capital controls παρόμοια με αυτά της Ελλάδας, ενώ 22% ανέφερε πως μπορεί να εξαγοραστούν μερικές από τις τράπεζες της χώρας.
Το κεφαλαιακό έλλειμμα θα φτάσει τα 600 δισ. ρούβλια, σε περίπτωση της πραγματοποίησης του σεναρίου των 40 δολαρίων/βαρέλι. Η επίπτωση της τιμής αυτής στην ανάπτυξη θα ήταν πολύ σημαντική αφού η ισοτιμία θα έφτανε τα 65 ρούβλια/δολάριο. Ακόμη και με τιμές πιο κοντά στα 50 δολάρια/βαρέλι, οι οικονομολόγοι υπολογίζουν 89% πιθανότητας οικονομικής κρίσης για τους επόμενους 12 μήνες.
ΠΗΓΗ;newmoney.gr
Περικοπές 6.500 θέσεων εργασίας προγραμματίζει η Shell για το 2015, ενώ πρόκειται να προβεί και σε μείωση του επενδυτικού της προγράμματος κατά 7 δισ. δολάρια.
Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, αιτία των περικοπών είναι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, οι οποίες, μάλιστα, σύμφωνα με τη Shell, μπορεί να διατηρηθούν για αρκετά χρόνια και, συνεπώς, ο όμιλος προετοιμάζεται για μια παρατεταμένη ύφεση.
Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, η Shell ανακοίνωσε πως το μέρισμα θα διατηρηθεί σταθερό στα 1,88 δολάρια ανά μετοχή.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη της Royal Dutch Shell για το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησαν στα 3,8 δισ. δολάρια από τα 6,1 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg για 3,4 δισ. δολάρια.
Παράλληλα, η Shell εκτιμά πως οι τιμές πετρελαίου θα ενισχυθούν στα 90 δολάρια το βαρέλι έως το 2018.
ΠΗΓΗ:energypress.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Πραγµατοποιήθηκε σήµερα Πέµπτη 30/7/15 το τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας. Τα θέµατα τα οποία συζητήθηκαν ήταν τα εξής...