Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Εκκρεμότητες τέλος για ΔΕΗ – ΔΕΠΑ, έκλεισαν σύμβαση και option



Με προίκα μια μακροχρόνια σύμβαση με τη ΔΕΗ διάρκειας μέχρι το 2020, θα προχωρήσει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, την ίδια στιγμή που ένα από τα βασικά προβλήματα της αποκρατικοποίησης, παύει να υφίσταται. Ο λόγος για την option που διατηρούσε η ΔΕΗ για το 30% της ΔΕΠΑ και η οποία παύει να υφίσταται καθώς η εταιρεία θα λάβει αποζημίωση ύψους 32,9 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καταβληθεί από τα έσοδα της αποκρατικοποίησης στα ταμεία  της εταιρείας ηλεκτρισμού.
Option
Ειδικότερα, τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και η ΔΕΗ, υπό την πίεση να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, είχαν ζητήσει μια αποτίμηση – εκτίμηση για την αξία της option που είχε δοθεί στη ΔΕΗ για την απόκτηση του 30% της εταιρείας αερίου. Την αποτίμηση πραγματοποίησε η Citi και ο κλειστός φάκελος με των εκτιμητών της τράπεζας αποσφραγίστηκε ταυτόχρονα τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από το ΤΑΙΠΕΔ. Η εκτίμηση των 32,9 εκατ. ευρώ έγινε αποδεκτή από τα δύο διοικητικά συμβούλια που συνεδρίαζαν χθες, ενώ η συμφωνία προβλέπει ότι το ποσό δε θα καταβληθεί άμεσα αλλά θα δοθεί στη ΔΕΗ από τα λεφτά της πώλησης όταν αυτή προχωρήσει.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της ΔΕΗ απαιτείται έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία και θα συγκληθεί εκτάκτως στις 4 Οκτωβρίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου