Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δολοφονήθηκε στη Λιβύη ο πρέσβης των ΗΠΑ


Посол США в Ливии Джон Крис Стивенс смерть 2012 сентябрь коллаж гр\n
Οι ΗΠΑ εκκενώνουν τη διπλωματική τους αποστολή από τη λιβυκή πόλη της Βεγγάζης, μεταδίδουν τα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την νυχτερινή ένοπλη επίθεση στην αποστολή, κατά την οποία σκοτώθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις υπάλληλοι της πρεσβείας, μεταξύ των οποίων δύο πεζοναύτες. Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο διπλωμάτης δηλητηριάστηκε από το μονοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε μετά το βομβαρδισμό του κτηρίου με οβιδοβόλα από ισλαμιστές μαχητές. Το κτήριο της αποστολής σχεδόν κάηκε εντελώς. Στην επίθεση, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ, συμμετείχαν δύο οργανώσεις πρώην ανταρτών, η «Ταξιαρχία της 17ης Φεβρουαρίου» και η «Ταξιαρχία των οπαδών της Σαρίας». Οι αντάρτες προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο κτήριο, αλλά τους εμπόδισε η φρουρά της διπλωματικής αντιπροσωπείας, η οποία ενεπλάκη σε σφοδρή ανταλλαγή πυρών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Βάνις ας-Σαρέφ επιβεβαίωσε το γεγονός του θανάτου του πρέσβη των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στίβενς και τριών υπαλλήλων του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Χθες άγνωστοι εκτόξευσαν πυρά εναντίον της διπλωματικής αποστολής με οβιδοβόλα.
Εν τω μεταξύ η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τρίπολη προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει επισήμως την πληροφορία του θανάτου του πρέσβη. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του Ρόιτερ στη Βεγγάζη ήδη απεστάλη αεροπλάνο, το οποίο θα μεταφέρει τις σορούς των νεκρών διπλωματών αρχικά στην πρωτεύουσα της Λιβύης και ακολούθως στην πατρίδα τους τις ΗΠΑ. Η επίθεση στο Προξενείο σημειώθηκε μετά την εμφάνιση της πληροφορία για την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», που γυρίστηκε στις ΗΠΑ. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου