Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Αυθαίρετη Υπουργική Απόφαση για μείωση μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών



Η ΓΣΕΕ στέκεται στο πλευρό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της ΟΙΕΛΕ στον αγώνα για την απόκρουση της δογματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που η κυβέρνηση ασκεί υπό την πίεση των δανειστών και των δυνάμεων της αγοράς.
Με μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόφαση, ο Υπουργός Παιδείας καταργεί τη ΣΣΕ και χαρίζει σε μια ολιγομελή ομάδα επιχειρηματιών δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κυνικά και χωρίς διάλογο αφαιρεί από τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.
Η κυβέρνηση πριμοδοτεί προκλητικά με 32 εκατομμύρια ευρώ ετησίως τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων αφαιρώντας παράλληλα μέσω της μείωσης μισθών 28 εκατομμύρια από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και 20 εκατομμύρια ευρώ από τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία.
Η εξοντωτική αυτή μείωση μισθών των εκπαιδευτικών δεν συνοδεύεται βέβαια από την ανάλογη μείωση των διδάκτρων και των κερδών των ιδιοκτητών επιχειρηματιών.
Αποδεικνύεται δυστυχώς πως στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών μεγεθών, αλλά η εξυπηρέτηση ασύδοτων επιχειρηματικών συμφερόντων. 
Η εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντικοινωνικής αυτής πολιτικής θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης και τη μετατροπή του σε προνόμιο για ολίγους.
Στην απαίτηση αυτή της τρόικας και της ελληνικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ελίτ η κοινωνία και οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου