Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Διαρροή υδροχλωρίου σε χημικό εργοστάσιο στη Γερμανία


07.01.2011 китай завод химия химический завод
Στο χώρο του χημικού πάρκου στο Dormagen σημειώθηκε διαρροή υδροχλωρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 25 άτομα.
Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στις 10 Σεπτεμβρίου. Στους πληγέντες είχαν σημειωθεί ερεθισμοί των βλεννογόνων και των αναπνευστικών οδών. Τρεις υπάλληλοι του χημικού εργοστασίου, στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα, έχουν νοσηλευθεί. Σήμερα τους επέτρεψαν να φύγουν από το νοσοκομείο.
Μέχρι τώρα παραμένει άγνωστη η ποσότητα του υδροχλωρίου που έχει διαρρεύσει, γι’ αυτό η αστυνομία έχει αποκλείσει προσωρινά την περιοχή γύρω από το τόπο του συμβάντος. Τα δείγματα γύρω από το κτήριο του χημικού εργοστασίου δεν έδειξαν να παρουσιάζουν επιβλαβείς ποσότητες του δηλητηριώδες αερίου. Τώρα η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να βρει τις αιτίες της διαρροής. Προς το παρόν είναι γνωστό, πως το αέριο έχει διαρρεύσει εξαιτίας της παραβίασης της ακεραιότητας του αγωγού.
Το χημικό πάρκο στο Dormagen βρίσκεται στο δυτικά της Γερμανίας στην ομοσπονδιακή γη Nordrhein-Westfalen. Εκεί, στο χώρο των 360 εκταρίων, βρίσκονται περίπου 60 εργοστάσια της χημικής βιομηχανίας, όπως επίσης και το επιστημονικό ερευνητικό κέντρο των πολυουρεθάνων. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου