Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Ψυγείο Μεγάλες Επενδύσεις της ΔΕΗ



Στο ψυγείο έβαλε η διοίκηση της ΔΕΗ μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις «πράσινης ενέργειας», ομολογώντας αδυναμία εξασφάλισης χρηματοδότησηςτου έργου.
Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση (και οι θυγατρικές της) έχει αναστείλει ή καθυστερεί την υλοποίηση τριών μεγάλων αναπτυξιακών έργων, στα οποία περιλαμβάνεται η λιγνιτική μονάδα Νο 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, για την οποία δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η χρηματοδότηση, το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στο Ρουφ Αττικής και το φωτοβολταϊκό των 50 μεγαβάτ της Μεγαλόπολης.
Για το τελευταίο να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2006, ως έργο της θυγατρικής ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Χώρος εγκατάστασης ήταν εκτάσεις εξοφλημένων ορυχείων του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης. Ωστόσο, από τα πρώτα βήματά του συνάντησε τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε παραγωγικό έργο.
Ο κυνηγετικός σύλλογος Τρίπολης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της άδειας εγκατάστασης, με το επιχείρημα ότι τα φωτοβολταϊκά πλαίσια θα… τυφλώνουν τα θηράματα. Πραγματικός λόγος, βέβαια, ήταν ότι στις συγκεκριμένες εκτάσεις δεν θα μπορούσαν να κυνηγήσουν πλέον ούτε νόμιμα, ούτε παράνομα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου