Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ


Ακρόπολη,akropoli
Πατριδοκάπηλος. Ρατσιστής. Εθνικιστής. Λέξεις καραμέλα. Σκεφτόμουν πριν λίγες ημέρες πόσο συχνά τις χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να κατακρίνουν οποιονδήποτε μιλάει για την εθνική μας κληρονομιά, την ιστορία του Ελληνικού Έθνους, την κατάχρηση της λαθρομετανάστευσης και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
Μερικές φορές, αναρωτιέμαι εάν ακόμα είμαστε ένα Συνεκτικό Έθνος Ελλήνων, ένας λαός που γνωρίζει και σέβεται την καταγωγή και την ιστορία του ή μας έχουν μετατρέψει σε ένα συνονθύλευμα τηλεορασόβιων λιποφάγων που φοβούνται μην τους κόψουν το αυτοκίνητο, το ρεύμα και τα λεφτά από το ΑΤΜ.
Θυμάμαι πριν από λίγα μόλις χρόνια, όποιος τολμούσε να μιλήσει για τους ήρωες του 1821, τον κατηγορούσαν ως εθνικιστή και ως πατριδοκάπηλο και ότι ήθελε "αλυτρωτικό" πόλεμο με την Τουρκία. Όποιος μίλαγε για το πρόβλημα που υπάρχει με την επιρροή της Τουρκίας στην Θράκη, τον κατηγορούσαν ότι κινδυνολογεί.
Σήμερα, έχουμε περάσει σε μία νέα, πιο εξελιγμένη εποχή.
Πλέον, κατηγορούνται και απορρίπτονται ευθύτατα, όσοι θυμίζουν τους αγώνες των προγόνων των Ελλήνων για την ελευθεριά και την δημοκρατία στο όνομα μίας ενωμένης Ευρώπης. Οι αγωνιστές του 1940 κατά των Ιταλών και των Γερμανών έχουν ξεχαστεί. Κατηγορούν ως εθνικιστή και υπανάπτυκτο μέσα σε μία "ευρωπαϊκή κοινωνία"  όποιον ομιλεί υπέρ του Ελληνικού Έθνους και της Ελλάδας, καταμαρτυρούν στον Έλληνα χίλια ελαττώματα, αλλά παράλληλα, αποδέχονται το Γερμανικό Έθνος, και όλες τις άλλες εθνότητες της υφηλίου. Πλην της Ελληνικής !
Έχουμε φτάσει σε μία εποχή όπου στο χαζοκούτι παρουσιάζεται η ιστορία οποιουδήποτε άλλου λαού εκτός του Ελληνικού. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου