Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Διακομματική συνάντηση για το πετρέλαιο θέρμανσης


Διακομματική συνάντηση για το πετρέλαιο θέρμανσης
Διακομματική συνάντηση για το πετρέλαιο θέρμανσης έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και συζήτησαν το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης όπως επίσης και θέματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου ααντηλλάγησαν απόψεις και την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο διάλογος.
Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) έχει προειδοποιήσει πως αν δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα και δεν δοθεί επίδομα θέρμανσης, έγκαιρα και πριν τις 15/10/2012, ο κλάδος θα εναντιωθεί στην εξίσωση των φόρων και θα επανεξετάσει τη συμμετοχή του στη διανομή του πετρελαίου.
Η ΠΟΠΕΚ ξεκαθαρίζει ότι η επιδιωκόμενη εξίσωση του ντίζελ θέρμανσης στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης θα εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη (με σημερινά δεδομένα πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο) με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά από τον επόμενο χειμώνα να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης.
Όπως μάλιστα σημειώνεται και η τιμή του φυσικού αερίου - σε όσες περιοχές είναι διαθέσιμο - έχει αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με πέρυσι ενώ η διαφορά τιμής με το πετρέλαιο θέρμανσης έχει περιορισθεί στο 10%. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου