Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Wood: Ποιες μετοχές μπαίνουν, ποιες βγαίνουν από τον MSCI

Αποτέλεσμα εικόνας για Wood: Ποιες μετοχές μπαίνουν, ποιες βγαίνουν από τον MSCI
Η εξαμηνιαία αναπροσαρμογή των δεικτών MSCI έρχεται όλο και πιο κοντά, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στις 12 Νοεμβρίου 2015, ενώ οι τυχόν αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου 2015.

H Wood & Company εκτιμάει ότι οι δύο χαμένες της αναπροσαρμογής θα είναι οι Eurobank και Πειραιώς, με τις ΔΕΗ  και Motor Oil να παίρνουν τις θέσεις τους στον δείκτη MSCI Greece.

Ο βασικός λόγος για την εκτόπισή τους από τον δείκτη είναι η κεφαλαιοποίησή τους σε σταθμισμένους όρους με το free float (Free Float Market Capitalization), το οποίο βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το ελάχιστο όριο των 400 εκατ. δολαρίων που απαιτείται για την παραμονή στον δείκτη MSCI.

H Wood & Company επισημαίνει ότι....
οι αντικαταστάτες τους κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η ΔEH και η Motor Oil. Η κεφαλαιοποίηση της Επιχείρησης είναι σήμερα ελαφρώς υψηλότερη από ό,τι της Motor Oil, αλλά στο θέμα της σταθμισμένης με τη διασπορά των μετοχών κεφαλαιοποίηση η Motor Oil είναι ελαφρώς μπροστά από τη ΔEH.

Θεωρητικά, τα Ελληνικά Πετρέλαια θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μπουν στον δείκτη καθώς εμφανίζουν μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση τόσο από τη ΔEH όσο και από τη Motor Oil, αλλά η ελεύθερη σε διαπραγμάτευση κεφαλαιοποίηση είναι κάτω από τα 600 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα να είναι απίθανο να συμπεριληφθούν, υπολογίζει η Wood & Company.

Ταυτόχρονα, οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών που παρατηρήθηκαν κατά τους τρεις τελευταίους μήνες είχαν αντίκτυπο και στο κριτήριο του δείκτη της ετήσιας συνολικής συναλλακτικής αξίας (annualised traded value ratio criteria - ATVR) των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ειδικά για την εταιρεία Τιτάν, ο δείκτης των τριών μηνών ATVR έχει πέσει κάτω από το κριτήριο του 15%. Ωστόσο, υπάρχει ένα μαξιλάρι ασφάλειας που μπορεί να "σώσει" την εταιρεία. Εφόσον ο δείκτης ATVR διατηρείται στο 10% παραμένει στον δείκτη MSCI, αλλά θα πρέπει να είναι στο 15% για να είναι σε θέση να μπει στον δείκτη.

Η Wood & Company εκτιμάει ότι ο αντίκτυπος στην αγορά των ελληνικών μετοχών θα είναι:

- Ζήτηση από passive funds για τη μετοχή της ΔΕΗ  συνολικής αξίας 38,5 εκατ. ευρώ, που ισοδυναμεί με 19,4 φορές την τριμηνιαία μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών.

- Ζήτηση από passive funds για τη μετοχή της Motor Oil συνολικής αξίας 41,1 εκατ. δολάρια, που ισοδυναμεί με 26,8 φορές την τριμηνιαία μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών.

- Προσφορά από passive funds για τη μετοχή της Eurobank στα 12,1 εκατ. δολάρια, τα οποία ισοδυναμούν με 4,2 φορές την τριμηνιαία μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών.

- Προσφορά από passive funds για τη μετοχή της Πειραιώς στα 11,7 εκατ. δολάρια, η οποία θα ισοδυναμεί με 4,1 φορές την τριμηνιαία μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Wood: Ποιες μετοχές μπαίνουν, ποιες βγαίνουν από τον MSCI



ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου