Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

CNBC[…μέσα θα πέσει]: Αν το πετρέλαιο διασπάσει τα 50 δολ. έρχεται επικό ράλι – Αν όχι, πτώση προς τα 40 δολ.


Εάν τον Αύγουστο είδαμε τον πυθμένα, τότε το πετρέλαιο θα κινηθεί σταδιακά προς τα 70 δολάρια ή ακόμα και τα 80 δολάρια

Μετά από ένα επεισοδιακό τρίτο τρίμηνο για το πετρέλαιο, ο αναλυτής Jim Cramer περιμένει πλέον την ανάκαμψη της τιμής του «μαύρου χρυσού».

Όπως ανέφερε ο παρουσιαστής της εκπομπής του CNBC, Mad Money, οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι η ανάκαμψη του πετρελαίου από τα τέλη Αυγούστου ήταν μια σημαντική κινητήρια δύναμη του επικού ράλι στη χρηματιστηριακή αγορά.Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε μια αίσθηση για το πού το πετρέλαιο πρόκειται να κινηθεί, ανέφερε.

Έτσι, ο Cramer στράφηκε προς δύο τεχνικούς αναλυτές να διαβάσουν τις...
προοπτικές της αγοράς πετρελαίου.Η μία ήταν η Carley Garner, ειδικός επί των εμπορευμάτων και συν-ιδρυτής της DeCarley Trading.Παρά το γεγονός ότι η στάση της αγοράς για το πετρέλαιο είναι bearish, η απουσία σημαντικών αντιστάσεων για το αργό δείχνουν ότι η ανοδική αναπήδηση είναι πιο πιθανή.
Μάλιστα, όπως δείχνει και το εβδομαδιαίο διάγραμμα του West Texas Intermediate, οι μεγάλοι επενδυτές στοιχηματίζουν στην προθεσμιακή αγορά πετρελαίου.

Η ουδετερότητα θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα μεγάλα κεφάλαια αντιστέκονται στην πτωτική τριβή.Επιπλέον, στο εβδομαδιαίο διάγραμμα της τιμής του αργού ανακάλυψε ότι αν το πετρέλαιο μπορεί να διασπάσει ανοδικά τα 50 δολάρια, θα αντιστρέψει την αρνητική τάση που έχει κυριαρχήσει κατά το παρελθόν έτος.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα τεράστιο ράλι.

Ωστόσο, αν δεν σπάσει το ανώτατο όριο των 50 δολαρίων, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μπορεί να επιστρέψει πίσω στο επίπεδο των 40 δολαρίων.
Ο έταιρος αναλυτής ήταν ο Carolyn Boroden, ο οποίος γράφει στο FibonacciQueen.com.Ο Boroden πιστεύει ότι τα χαμηλά επίπεδα της 24ης Αυγούστου θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πραγματική βάση.Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, ο Boroden εκτιμά ότι εάν τον Αύγουστο είδαμε τον πυθμένα, τότε το πετρέλαιο θα κινηθεί σταδιακά προς τα 70 δολάρια ή ακόμα και τα 80 δολάρια.


ΠΗΓΗ:mikrometoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου