Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σαουδική Αραβία: Το Α΄Εξάμηνο του 2016 σε Λειτουργία το Διυλιστήριο του Τζουμπάιλ

Αποτέλεσμα εικόνας για Διυλιστήριο
Η Saudi Butanol, κοινοπραξία πετροχημικών εταιρειών της Σαουδικής Αραβίας, ξεκίνησε δοκιμές στη διυλιστική μονάδα στο Τζουμπάιλ και αναμένει να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Οι δοκιμές θα διαρκέσουν τρεις με έξι μήνες στο διυλιστήριο , σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Sahara Petrochemical Company.
Το πρότζεκτ ανήκει σε όμιλο εταιρειών που αποτελείται από τις Saudi Kayan Petrochemical Company, Sadara Chemical Company (κοινοπραξία των Saudi Aramco και Dow Chemical) και Saudi Acrylic Acid Company ( SAAC). Η SAAC αποτελεί θυγατρική των Tasnee και Sahara.

Τον Μάρτιο ανακοινώθηκε, εξάλλου, ότι ...
οι δοκιμές του διυλιστηρίου επρόκειτο να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2015. Το πρότζεκτ υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει περί τα 534 εκατ. δολ. και, όταν ανακοινώθηκε αρχικά το 2012, αναμενόταν να ξεκινήσει τη λειτουργία του το τρίτο τρίμηνο του 2015.
Η δυναμικότητα διύλισης του Τζουμπάιλ θα είναι 330.000 τόννοι 1-βουτανόλη ετησίως, τύπος αλκοόλης που χρησιμοποιείται στην παρασκευή άλλων χημικών ενώσεων, και 11.000 τόννοι ετησίως ισοβουτανόλη.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου