Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Το Ρόλο της Ενέργειας στην Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας Αναδεικνύει το 20ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015» του ΙΕΝΕ

Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
«Ο Ρόλος της Ενέργειας στην Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας» αποτελεί τον βασικό άξονα του 20ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015», που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα, στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2015. Με προσκεκλημένους ομιλητές τους κορυφαίους εκπροσώπους του επιχειρηματικού, τραπεζικού και ενεργειακού τομέα, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, το ΙΕΝΕ φιλοδοξεί να αναδείξει τον κεντρικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ενέργεια στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία.
Ανάμεσα στους ομιλητές που έχουν προσκληθεί, πολύ εκ των οποίων έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους είναι η κα. Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο Καθ. Στάθης Τσοτσορός, Πρόεδρος των ΕΛΠΕ, ο κ. Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Α.Π.Ε. (ΕΣΗΑΠΕ) και Πρόεδρος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του ΣΕΒ και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος, ο κ. Σπύρος Παλαιογιάννης, Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ.ά. Ομιλία κατά την έναρξη του συνεδρίου αναμένεται να εκφωνήσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Οι θεματικές του 20ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015» του ΙΕΝΕ θα επικεντρωθούν στα εξής....
:

· Το εξελισσόμενο ενεργειακό τοπίο στην ΝΑ Ευρώπη
· Η αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα και το ευρωπαϊκό τοπίο
· Η αγορά αερίου στην ΝΑ Ευρώπη και ο ρόλος της Ελλάδος
· Η κατάσταση στη διεθνή αγορά πετρελαίου και εξελίξεις στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο
· Μία Εθνική Ενεργειακή Στρατηγική για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα Και Την Διείσδυση Των ΑΠΕ
· Η Γεωπολιτική της Ενέργειας στην ΝΑ Ευρώπη και ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού

Το αντικείμενο του συνεδρίου δεν έχει μόνο ελληνική διάσταση, αλλά επεκτείνεται και σε πτυχές του ενεργειακού τομέα της χώρας που αφορούν την σχέση του με τις εξελίξεις στην ΕΕ, αλλά και στον ευρύτερο γεωγραφικό περίγυρο της Ελλάδας. Συνεπώς, σημαντική είναι και η συμμετοχή εκπροσώπων ξένων ενεργειακών ομίλων, ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά και κλαδικών ενεργειακών ενώσεων, καθώς και ακαδημαϊκών του ενεργειακού κλάδου. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν (DG-TREN),κ. Stephan Ressl, η κ. Beate Raabe, Γενική Γραμματέας της Eurogas, η Δρ. Katja Yafimava, Senior Research Fellow του Oxford Institute for Energy Studies, o Δρ . Σάββας Σεϊμανίδης, Πρόεδρος της EREF,με έδρα τις Βρυξέλλες, ο κ. . Hans Ten Berge, Γενικός Γραμματέας της Eurelectric, ο Δρ. Volkan Ozdemir, Πρόεδρος του τουρκικού EPPEN- Institute for Energy Markets and Policies, ο Ιρανός καθηγητής Abbas Maleki (Energy Policy, Dpt. of Energy Engineering, Sharif University of Technology), ο κ . Mihailo Mihailovic (Independent Consultant, PE Electric Power Industry of Serbia), με έδρα το Βελιγράδι κ .ά .
Χορηγοί του 20ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2015» είναι τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΠΑ, ενώ ως υποστηρικτές συμμετέχουν οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm και η Energean Oil& Gas. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι τα portal Energia. gr και SEENews.


ΠΗΓΗ:iene.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου