Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Γερμανία: 7 στους 10 μισθωτούς θέλουν να εργάζονται λιγότερες από 35 ώρες την εβδομάδα


«Ο κόσμος θέλει μια νέα ισορροπία μεταξύ εργασίας και ιδιωτικής ζωής.Η επίσημη εργάσιμη 
εβδομάδα στη Γερμανία διαρκεί 40 ώρεςΛίγοτερες από 35 ώρες την εβδομάδα επιθυμεί να εργάζεται σχεδόν το 70% των Γερμανών μισθωτών σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του συνδικάτου των εργαζομένων στον τομέα του μετάλλου, του IG Metall, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, το 45% των ερωτηθέντων θα ήθελε μια εργάσιμη εβδομάδα 35 ωρών, το 18,5% μεταξύ 21 και 34 ωρών και το 4,8% ακόμα μικρότερη, την ώρα που στην παρούσα φάση το 17,9% μεταξύ εκείνων εργάζεται 35 ώρες και ένα περίπου 9% λιγότερο. 

Σημειώνεται ότι η επίσημη εργάσιμη εβδομάδα στη Γερμανία διαρκεί 40 ώρες.

«Ο κόσμος θέλει μια νέα ισορροπία μεταξύ εργασίας και ιδιωτικής ζωής» σχολίασε ο πρόεδρος του συνδικάτου, Ντέτλεφ Βέτσελ, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου όπου συμμετείχαν σχεδόν χίλια μέλη προκειμένου να τους παρουσιάσει αυτά τα στατιστικά στοιχεία στη Φραγκφούρτη (δυτικά).

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα αυτό θα είναι ένα «από τα κοινωνικά θέματα των επόμενων ετών» και ζήτησε «η εργασία να προσαρμόζεται στην ζωή των εργαζομένων και όχι μόνο το αντίθετο».

Η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες, που είχε προσκληθεί στο συνέδριο, εξεπλάγη από το μέγεθος των στοιχείων όμως συμπέρανε ότι οι Γερμανοί θα ήθελαν «περισσότερη ευελιξία», για να μπορούν να αφιερωθούν στα παιδιά τους ή τους γονείς τους.

Η ευελιξία που ζητείται από τους εργαζόμενους δε μπορεί να αποτελεί «ένα μονόδρομο» ανέφερε ωστόσο το εργατικό συνδικάτο. Αν και η έρευνα καταδεικνύει ότι το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα μπορούσε να προσαρμοστεί στην ευελιξία που ζητούν οι εργοδότες τους

ΠΗΓΗ:anatakti.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου