Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Ευρωβουλευτές: "Οι πάροχοι παρακρατούν τα δεδομένα!"



Μην έχετε καμμιά αμφιβολία παρακολουθούνται τα πάντα, και όλες οι δραστηριότητές σας είναι καταγεγραμμένες, και το κυριότερο ταξινομημένες.
Όλες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών του Ίντερνετ, αποθηκεύονται και παρακρατούνται από τους παρόχους, για 6 έως και 24 μήνες, υποστήριξαν ευρωβουλευτές πέντε πολιτικών ομάδων, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Ευρωβουλευτές, από πέντε πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, ζήτησαν εξηγήσεις από την αρμόδια Επίτροπο, Σεσίλια Μάλστρομ, για τον καταχρηστικό τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η Οδηγία,
για την καταγραφή, φύλαξη και διατήρηση, του συνόλου της ηλεκτρονικής δραστηριότητας των πολιτών, στα πλαίσια της εκστρατείας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
Με βάση αυτή την Οδηγία, επισήμαναν οι ευρωβουλευτές, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών στο διαδίκτυο, είναι υποχρεωμένες να παρακρατούν και ν’ αποθηκεύουν την κάθε τηλεφωνική συνδιάλεξη, την κάθε στιγμή που βρίσκεται κάποιος στο Ίντερνετ και το κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για χρονικό διάστημα από 6 έως και 24 μήνες.
Παράλληλα, είναι υποχρεωμένες να καταγράφουν ποιος καλεί ποιον, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται οι χρήστες καθώς και την προέλευση και τον προορισμό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών του Ίντερνετ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου